۱۹ فروردين ۱۳۹۶ - ۱۵:۲۴
کد خبر: ۴۹۰۰۵۰
استاد درس اخلاق حوزه:

اعتکاف زمینه ساز تحول روحی و معنوی جامعه است

حجت الاسلام والمسلمین قائمی با بیان اینکه اعتکاف زمینه ساز تحول روحی و معنوی جامعه است، به تبیین نقش گسترده این مراسم معنوی در احیای دل های افسرده و پژمرده پرداخت.
حجت الاسلام قائمی

حجت الاسلام والمسلمین علی اصغر قائمی در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری رسا، با اشاره به ماه رجب با عنوان آغاز بهار معنویت و خداخواهی اظهار داشت: همانطور که برای سال شمسی سه ماه ابتدای سال به عنوان بهار معرفی شده و در این سه ماه سرسبزی و رویش گیاهان و درختان به چشم می آید، در روایت داریم سه ماه رجب، شعبان و رمضان نیز بهار معنوی است.

استاد درس اخلاق حوزه علمیه افزود: انسان در این سه ماه که ابتدای آن با ماه رجب آغاز می شود جان و دل خود را رنگ و بویی تازه می دهد، چراکه ماه رجب ایام نماز و روزه و استغفار است و به همین سبب می تواند زمینه ساز یک تحول درونی بزرگ برای هرفردی به شمار آمده و زنگارهای وجود انسان در طول ایام سال را بزداید.

وی در ادامه به به آثار فردی اعتکاف اشاره کرد و یادآور شد: در بخش آثار فردی باید گفت اعتکاف یکی از برنامه های مهم معنوی در اسلام به شمار می رود و در ماه رجب نیز اهمیت دوچندانی پیدا می کند و همین عبادت نقش گسترده ای در احیای دل های افسرده و پژمرده ایفا می کند و به عبارت دیگر تجدید قوای معنوی انسان است.

حجت الاسلام والمسلمین قائمی عنوان داشت: در این ایام همه اقشار جامعه از کودک گرفته تا بزرگسالان با شوق و نشاط زیادی برای حضور در مساجد و معتکف شدن ثبت نام می کنند و در آن ایام نیز همین حال استغفار و دعا و نیایش در بین این تعداد جمعیت باعث رشد معنوی جامعه نیز می شود و برکات این عبادت در زندگی های مردم نمایان می شود و حتی برای کسانی که در مساجد حضور ندارند نیز تأثیرات خود را می گذارد.

وی ایام سه روزه اعتکاف را فرصتی مغتنم برای محاسبه نفس دانست و خاطرنشان کرد: البته محاسبه نفس دستور دائمی دین اسلام است، همچنانکه پیامبر گرامی اسلام فرمودند: «قبل از این که در آخرت به حساب شما رسیدگی شود خودتان محاسبه داشته باشید» اما این فرد معتکف در این سه روز به دلیل جدا بودن از فضای دنیا و مشغول بودن او به آخرت فرصتی استثنایی برای محاسبه نفس پیدا می کند.

پژوهشگر علوم اسلامی در پایان خاطرنشان کرد: اعتکاف زمینه ساز تحول روحی و معنوی جامعه است، بنابراین انسان معتکف باید بهترین بهره را از آن برده و عمر گذشته خود را بررسی کند و برنامه ای مناسب برای آینده خود تنظیم کند تا در روز قیامت حسرت و افسوسی نداشته باشد./1330/ت302/ی

ارسال نظرات