آل سعود در دوران ریاضت اقتصادی نیز به ریخت و پاش ادامه می دهد
به گزارش خبرگزاری رسا، روزنامه آمریکایی نیویورک تایمز، سه شنبه (دیروز) به وقت محلی در گزارش خود تصریح کرد: در حالی که دولت عربستان در چارچوب طرح ریاضت اقتصادی 250 میلیارد دلار از پروژه های خود را لغو کرده است، کارگران در سواحل مراکش مشغول ساخت قصری عظیم برای ملک سلمان هستند.
منابع نفتی این کشور 75 سال پیش کشف شد و ثروت آل سعود از فروش آن نشأت می گیرد. از فروش سالانه نفت، میلیاردها دلار صرف پرداخت مستمری به شاهزادگانی می شود که ثروتمندترینشان در فرانسه و عربستان کاخ ها دارند و پولهایشان را در بانک های سوئیس پس انداز کرده و زیر عبایشان گرانبهاترین جامه ها را پوشیده و در بزرگترین قایق های شخصی و پنهان از دید عوام خوشگذرانی می کنند.
همه اینها در حالی است که دولت عربستان با کسری بودجه مواجه است و یارانه ها را کاهش و بهای سوخت و آب و برق را افزایش داده است. آل سعود برای جبران کسری بودجه استقراض داخلی و خارجی نیز و بسیاری از کارمندان دولتی را اخراج کرده است. این تعدیل نیروی کار جوانان سعودی را از آینده اشتغال بیمناک کرده است.
با این حال هنوز هم برخی از شاهزادگان سعودی مشغول ریخت و پاش هستند. چند تن از این خاندان در پاریس مشغول خرید مستغلات هستند که یک نمونه آن چند هزار متر مربع وسعت و بیش از 30 میلیون دلار ارزش دارد.
ملک سلمان پادشاه سعودی نیز از گذشته دارایی های فراوانی در فرانسه داشته که 10 آپارتمان وی در منطقه اعیان نشین پاریس حدود 35 میلیون دلار ارزش دارد. وی همچنین یک ویلای لوکس در منطقه تفریحی کوت دازور فرانسه و کاخی در کوستا دل سول اسپانیا دارد.
کاخها و ویلا های پادشاه عربستان از دریای سرخ تا خلیج فارس و در سراسر عربستان دیده می شود.
بتازگی و در جریان سفر ملک سلمان به یکی از کاخ های خود، حدود 100 خودروی مرسدس بنز و رنج روور مشکی برای جابجایی خاندان سلطنتی ردیف شده بودند. از جمله امکانات این کاخ، بهداری اختصاصی و رستورانی است که انواع و اقسام غذا مانند خاویار و لابستر را به صورت مستقیم از فرانسه وارد می کند.
ملک سلمان به فرزندان خود ماهانه افزون بر 270 هزار دلار پول تو جیبی می دهد و ندیده های او نیز از پول تو جیبی هشت هزار دلاری بهره مند می شوند.
به نوشته ایرنا، در جریان مراسم عروسی برخی از شاهزادگان نیز هدایایی به ارزش یک تا سه میلیون دلار پرداخت می شود. ویکی لیکس پیشتر افشا کرده بود که این مستمری ها حدود 2 میلیارد دلار یعنی 5 درصد بودجه 40 میلیارد دلاری دولت را شامل می شوند.
سخنگوی دولت عربستان گفت که هم اکنون این مستمری ها دومیلیارد و 700 میلیون دلار هستند که به بزرگان محلی و عشایر و قبایل پرداخت می شوند و نه خاندان سلطنتی.
زمانی که بهار عربی همسایگان عربستان را در نوردید، ملک عبدالله 130 میلیارد دلار به افزایش حقوق ها و برنامه های اجتماعی اختصاص داد.
در سال 2015 که سلمان جانشین عبدالله سلف خود شد، 32 میلیارد دلار دیگر صرف پرداخت پاداش هایی از جمله دو ماه حقوق به کارمندان دولت کرد. در آن هنگام بهای نفت رو به کاهش گذاشته بود ولی معلوم نبود که تا این حد افت می کند.
با وجود تمامی این تحولات اقتصادی، شاهزادگان سعودی همچنان مشغول خرید کیف هایی از پوست سوسمار و جت اسکی در سواحل جزایر اسپانیا هستند. به نوشته نیویورک تایمز، اقتصاد عربستان بحران زده است ولی شاهزادگان هنوز هم هزینه می کنند./982/ب102/د