جشنواره پویاگران انقلاب اسلامی با شعار «هنر پویا، رسانه انقلاب اسلامی»
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، مهدی جعفری دبیر جشنواره پویاگران انقلاب اسلامی پیش از ظهر امروز در نشست خبری جشنواره پویاگران انقلاب اسلامی که در پاتوق خبر برگزار شد با اشاره به اینکه مرکز هنرهای دیجیتال بسیج این جشنواره را تبیین کرده است، اظهار داشت: تا به امروز استودیوهای پویا نمایی زیادی به همت مرکز هنرهای دیجیتال بسیج به راه انداخته شده است و با کمک معاونت فرهنگی بسیج در این مجموعه تا به امروز 25 استودیو ایجاد گشته است.
وی ادامه داد: تا به امروز نرم افزارهای تلفن همراه و بازیهای رایانهای زیادی در این سالنها در تعداد زیاد تولید شده است، در گذشته جشنواره پویانمایی در محصولات کودکان محدود میشد اما در سال 95 به خاطر وسعت مجموعه فرهنگی بسیج اقدام به برپایی جشنوارهای به نام "پویاگران انقلاب اسلامی" کردهایم.
دبیر جشنواره پویاگران انقلاب اسلامی با اشاره به شعار این جشنواره با عنوان "هنر پویا-رسانه انقلاب اسلامی"، خاطرنشان کرد: در این جشنواره ما اهدافی چون بسترسازی برای فعالیت ظرفیتهای توانمند در عرصه هنرهای دیجیتال، به اشترکگذاری آموختههای عرصه دیجیتال با گردآوری و ارائه هدفمند آثار، تلاش جدی برای تحقق و تلفیق اقتصاد پویا نمایی و بازیهای رایانهای در کشور با نگاه حمایت داخلی در سال اقتصاد مقاومتی، ارتقای سطح دانش و تواناییهای فنی و گسترش علوم و تکنولوژی برای دستیابی به آثار با کیفیت را دنبال میکنیم.
جعفری تاکید کرد: هدف نهایی ما این است که ظرفیت شناسایی شده در شهرستانها که از بستههای حمایتی بسیج استفاده میکنند به واسطه این جشنواره شناخته شوند و بیشتر آثار آنها دیده شود.
وی در رابطه با موضوعاتی که در این جشنواره مدنظر است افزود: ما در این جشنواره موضوعات اقتصاد مقاومتی(حمایت از کار و سرمایه ایرانی، تجمع سرمایه در خدمت کار واقعی، تجمع سرمایه در بانک برای پولسازی، خودکفایی و قناعت پایه مقاومت مردم، کار گروهی، کار آفرینی، استخدامگرایی و کارآفرینی، کار صادق و کار کاذب، محصول بیکیفیت حاصل کمفروشی، کار بیکیفیت حاصل کمکاری، رسانههای مدرن و اخلال در کار، تجملگرایی بلای جان، معیشت مقاوم، مصرف کالای خارجی، تنوعطلبی و تنوعگرایی در مصرف)، سبک زندگی ایرانی اسلامی(الگوهای اخلاقی و دینی در زندگی، الگوهای اخلاقی و آرمانی، حجاب و عفاف، احترام به والدین، انظباط اجتماعی، حقوق شهروندی و...)، انقلاب اسلامی(بازخوانی وقایع انقلاب در دهه50، تبیین جایگاه امامت و ولایت فقیه، استکبارستیزی، جنایات آل سعود ( با نگاه ویژه به مسئله یمن، سوریه و فاجعه شهدای منا)، مقابله با تهدیدات نرم و...)، دفاع مقدس و مقاومت اسلامی(معرفی شهدای 8سال دفاع مقدس)، بسیج: فرهنگ بسیج، کارکردهای بسیج در عرصههای مختلف اجتماعی و فرهنگی، اردوهای جهادی، بسیج اقشار مختلف، راهیان نور و...) و بخش ویژه شهدای مدافع حرم را خواهیم داشت.
دبیر جشنواره پویاگران انقلاب اسلامی یادآور شد: این جشنواره در حوزههای مختلف فعالیت دارد، ابتدا بخش اصلی (تولیدات پویا نمایی و بازیهای رایانهای و تلفن همراه به دبیری مجتبی دیانتی) است، سپس بخش جنبی (موشن گرافیک، نرم افزارهای ویژه تلفن همراه، ارکران پویانماییهای فاخر سینمای ایران، رویداد رقابتی-تجربی و آموزشی 72 ساعت برای تولید بازیهای کوچک به دبیری رضا صادقی) خواهیم داشت، در آخر نیز بخش ویژه( ویژه تولیدکنندگان آثار پویانمایی کوتاه، داستان سریالی و سینمایی در دو بخش( بخش اول: رقابت بین مراکز هنرهای رقومی بسیج سراسر کشور، بخش دوم: رقابت بین سایر هنرمندان عرصه پویانمایی کشور) در این جشنواره پیگیری می شود.
جعفری ابراز داشت: در بخش بازیهای رایانهای همه به صورت یکجا در یک بخش مستقل حضور دارند، در این بخش به بهترین بازی، بازینامه و سند طراحی بازی جایزه تعلق میگیرد و آثار راهیافته بخش نهایی داوری در لیست حمایتهای مرکز هنرهای رقومی بسیج قرار میگیرد.
وی با اشاره به بخش موشن گرافیک تصریح کرد: این بخش به شکل رقابتی بین تولیدکنندگان آثار موشن گرافیک در سبکهای مختلف لوگو موشن، آرم استیشن، پوستر موشن، موشن تایپوگرافی، اسلاید موشن(در دو بخش اصلی که رقابت بین مراکز هنرهای رقومی بسیج سراسر کشور بوده و بخش مستقل که رقابت بین سایر هنرمندان عرصه پویانمایی است) میباشد.
دبیر جشنواره پویاگران انقلاب اسلامی بیان کرد: مهلت ارسال آثار تا 17 دی ماه تمدید شده است، این جشنواره از 28 دیماه آغاز میشود و یکم بهمنماه اختتامیه جشنواره خواهد بود، همزمان با اختتامیه چندین مرکز دیجیتال تازه تاسیس نیز افتتاح میشود.
جعفری اضافه کرد: همزمان با مراسم اختتامیه از دو محصول ویژه دیجیتال بسیج رونمایی میشود که نخستین اثر "سرزمین من" بازی آنلاین تلفن همراه است و دیگری نرم افزار مشترک "انقلاب عشق" است که مخاطب از 15 خرداد 1342 تا بهمن 1357 در قالب وقایع قرار میگیرد.
وی افزود: محل اکران جشنواره در سالن بصیرت لانه جاسوسی به مدت سه روز در چهار سانس میباشد، لازم به ذکر است که بلیط سانسها به صورت رایگان در اختیار مردم قرار میگیرد.
دبیر جشنواره پویاگران انقلاب اسلامی با اشاره به تفاوت این جشنواره با دیگر جشنوارهها تصریح کرد: در این جشنواره برای نخستین بار در بخش سی جی یک جشنواره برگزار میشود و از این لحاظ کاملا تخصصی است، همچنین فرآیند تولید اثر در 72 ساعت برای اولینبار در کشور رخ میدهد، در ضمن جایزه آن با جشنوارههای دیگر هم متفاوت خواهد بود و افزون بر تقدیر و تجلیل، افراد برتر از بستههای ویژه بسیج برخوردار خواهند شد.
جعفری با بیان اینکه تا به امروز 300 اثر ارسال شده است، خاطرنشان کرد: پیشبینی ما این است که این تعداد تا سقف 700 اثر برسد، در همین راستا نزدیک به 1700 دقیقه تولید اثر که در دوسال گذشته در بخش دیجیتال صورت گرفته است نیز ارائه میشود، همچنین بعد از اتمام ارسال آثار تیم داوری اعلام میشود، این تیم کاملا از میان افراد فنی و صاحب سبک هر بخش خواهند بود.
وی ادامه داد: باتوجه به شعار این جشنواره به طور کلی این جشنواره در سه بخش برگزاری خواهد شد، ابتدا گردهمایی فعالان این عرصه، سپس شکوفایی استعدادها (شناسایی فعالان این عرصه که این افراد به خاطر امکانات آثارشان دیده نشده است) و در آخر اهمیت کارکرد رسانه در ارائه مفاهیم انقلاب اسلامی میباشد.
دبیر جشنواره پویاگران انقلاب اسلامی در پاسخ به سوال خبرنگار رسا مبنی بر اینکه بخش بینالملل در ابتدا جشنواره لحاظ شده بود اما به یکبار تغییر نام به جشنواره داخلی داد؟ گفت: بخش بینالملل در سال آینده وجود خواهد داشت، امسال هم نام جشنواره با بخش بینالملل عجین بود اما به خاطر شرایط زمانی و بودجهای قرار بر این شد امسال تنها بخش داخلی فعال باشد، برای سال آینده با کشورهای عربی و فارسی زبان مذاکره شده است تا از سال آینده حضور داشته باشند./202/816/ب1