۱۳ شهريور ۱۳۹۵ - ۲۱:۴۷
کد خبر: ۴۴۷۵۸۲
ممتحن دروس خارج حوزه علمیه:

فراگیر شدن احکام الهی بدون اخلاق ممکن نیست

حجت الاسلام والمسلمین مسجدجامعی با تأکید بر این که اخلاق عمل می خواهد، گفت: اخلاق، ریاضت شرعی لازم دارد همانند روزه که نوعی ریاضت است؛ اخلاق نه تنها اولویت حوزه ها بلکه اولویت اسلام است.
حجت الاسلام والمسلمین محمود مسجدجامعی ممتحن دروس خارج حوزه علمیه قم

حجت الاسلام والمسلمین محمود مسجدجامعی در حاشیه مراسم آغاز سال تحصیلی حوزه های علمیه در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری رسا، با اشاره به ضرورت وجود اخلاق در حوزه های علمیه، اظهار داشت: همیشه گفتیم اول اخلاق است، وسط اخلاق است و آخر هم اخلاق است، همچنانکه پیامبر فرمود من برای اتمام مکارم اخلاق برانگیخته شدم و اصلا دین بدون اخلاق مفهوم درستی پیدا نمی کند و باید میوه اخلاق در آن باشد.

اخلاق اولویت حوزه های علمیه

ممتحن دروس خارج حوزه علمیه قم ادامه داد: امروز اولویت در حوزه های علمیه و به ویژه حوزه قم اخلاق طلاب، مشی اخلاقی و اعمال اخلاقی است؛ طلبه ای که بالای منبر از اخلاق صحبت کند ولی خود او متخلق نباشد دچار ضدیت شده است و هرچه رشته است پنبه می شود.

وی با تأکید بر این که اخلاق عمل می خواهد و نمی توان بدون زحمت فرد با اخلاقی شد، ابراز کرد: اخلاق ریاضت شرعی لازم دارد همانند روزه که نوعی ریاضت است؛ کسب اخلاق به آسانی نیست ولی به هر صورت باید آن را در حوزه و در بین اساتید و طلاب زنده کنیم، بنابراین موضوع اخلاق نه تنها اولویت حوزه ها بلکه اولویت اسلام است.

حجت الاسلام والمسلمین مسجدجامعی ادامه داد: ما در اسلام احکامی داریم که می خواهیم آنها را در عالم فراگیر کنیم، حالا آیا فراگیر کردن احکام بدون اخلاق ممکن است؟ پیامبر گرامی اسلام تعالی، تلقی و عظمت را در سایه اخلاق کسب کرد، چراکه جواب بدی را با خوبی می داد و در برابر اذیت و آزار گذشت می کرد و انشاالله امسال همه حوزه ها علمیه به این اولویت برسند و عمل کنند.

شرکت در درس اخلاق لازم است ولی کافی نیست

وی با تصریح بر این که کسب اخلاق با درس و تعلیم به تنهایی به دست نمی آید، عنوان داشت: شرکت در درس اخلاق لازم است ولی کافی نیست بلکه عمل به اخلاق مهم است، چرا که دین ما دین عمل است نه سخنرانی؛  باید طلبه و استاد در اخلاق شکوفا بشوند.

ممتحن دروس خارج حوزه علمیه با بیان این که انقلاب اسلامی ریشه در درس اخلاق امام دارد، تأکید کرد: امام راحل وقتی حرفی می زد در همان حال مردم را منقلب و مجلس را متحول می کرد، بنابراین باید اساتید دروس اخلاق نیز این گونه باشند و حرف های روی منبر آنها با اعمال آنها در خارج کلاس مطابقت داشته باشد./1330/پ202/س

ارسال نظرات