آرامش، نتیجه حرکت در صراط مستقیم است
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در اصفهان، حجت الاسلام والمسلمین شیخ حسین انصاریان شب گذشته در مسجد بقیة الله الاعظم(عج) خیابان چهار باغ خواجو با اشاره به نقص علوم مادی، گفت: علم ما در مقابل علم اهل بیت مانند پرکاهی در مقابل دریاست.
وی با مروری بر مباحث شبهای گذشته افزود: انسان چنان که تجربه زندگی اش ثابت کرده نه با عقل می تواند راه زندگی صحیح و درست را پیدا کند و نه با علم می تواند، چرا که عقل انسان عقل جزئی است و عقل جزئی فرا گیر نسبت به تمام خوبیها و بدیها نیست.
حجت الاسلام والمسلمین انصاریان علم انسان را اندک دانست و ادامه داد: در روایتی وجود مبارک امام باقر(ع) می فرمایند، «اگر علم از الف تا یاء باشد، هنگامی که امام دوازدهم ظهور می کند، انسانِ آن زمان به الف علم رسیده است و از باء تا یاء را امام زمان(عج) به آنها تعلیم می دهد».
استاد اخلاق حوزه علمیه با اشاره به سخن انیشتن که می گوید «مجموع ما انسانهای بشر به درب خانه علم رسیده ایم و ما از حقیقت علم بی خبر هستیم» گفت: خودِ بزرگان علم امروز بشر، به علم اندکشان اذعان دارند.
مفسر قرآن کریم با اشاره به داستانی از دوران حکومت امیرمؤمنان(ع) اظهار کرد: روزی فردی از ابن عباس که مفسر قرآن بوده است پرسید، آیا علم تو به اندازه پسر عمویت علی ابن طالب(ع) است؟ گفت تمام علم من قطره ای است در برابر علم پسر عمویم علی ابن ابی طالب(ع) که همانند یک دریای بی ساحل است و این قطره را نیز از او یاد گرفته ام.
وی علم اهل بیت(ع) را نامتناهی دانست و ادامه داد: امیرمؤمنان(ع) در روایتی می فرمایند اگر تفسیر سوره حمد را بگویم و کسانی آنها را بنویسند وقتی از گفتن تفسیر دست بردارم، هفتاد شتر باید آن نوشته ها را حمل کنند.
حجت الاسلام والمسلمین انصاریان با اشاره به آیه هفتم سوره روم که می فرماید «یَعْلَمُونَ ظَاهِرًا مِنَ الْحَیَاةِ الدُّنْیَا وَهُمْ عَنِ الآخِرَةِ هُمْ غَافِلُونَ» افزود: مجموع علم اوپا و آمریکا مربوط به دنیا است و از آخرت یک کلمه هم نمی دانند، چگونه با این علم اندک می توانند انسان را به جاده سعادت راهنمایی کنند؟.
استاد اخلاق حوزه علمیه ابراز کرد: چگونه با این علم جزئی و با این درک کوتاه در این شب تاریک زندگی می شود راهی که انسان را به سعادت دنیا و آخرت برساند پیدا کرد؟ عقل و علم هر دو آن راهی را که نعمت در آن وجود دارد، پیدا نکرده اند.
مفسر قرآن کریم اظهار کرد: من و شما هم که در این صراط مستقیم قرار داریم با وجود این همه اشکالاتی که در اخلاق و فکر ما وجود دارد، خودمان پیدا نکرده ایم بلکه این چیزهایی است که قرآن، پیامبر(ص) و اهل بیت(ع) به ما یاد داده اند، به ما یاد داده اند که چگونه در راه باشیم تا در چاه نیفتیم.
وی خداوند، قرآن و اهل بیت(ع) را به عنوان دوستان بشر معرفی کرد و گفت: در راه خداوند، قرآن و اهل بیت(ع) هیچ ضرر و زیانی وجود ندارد، یک ذره انحراف در صراط مستقیم وجود ندارد، آخر این راه بهشت است، چگونه برخی افراد نعمتهای خداوند را رد می کنند، چرا با خداوند دعوا می کنید، این دعواها بی ادبی در برابر خداوند است و انسان را از راه مستقیم دور می کند، در برابر دستورات خداوند چون و چرا نکنید.
حجت الاسلام والمسلمین انصاریان با اشاره به آیات متعددی از قرآن تشریح کرد: در قرآن کریم صراط و دین همیشه به شکل مفرد به کار برده شده، این یعنی راه درست یکی است، خداوند در اصل به انسان می گوید اگر از میلیونها راه انحرافی که به چاه و ضلالت ختم می شود استفاده کنی، بیچاره می شوی.
استاد اخلاق حوزه علمیه با استناد به آیه سیزدهم سوره شوری که می فرماید «شَرَعَ لَکُم مِّنَ الدِّینِ مَا وَصَّی بِهِ نُوحاً وَالَّذِی أَوْحَیْنَآ إِلَیْکَ وَمَا وَصَّیْنَا بِهِ إِبْرَاهِیمَ وَمُوسَی وَعِیسَی أَنْ أَقِیمُواْ الدِّینَ وَلَا تَتَفَرَّقُواْ فِیهِ کَبُرَ عَلَی الْمُشْرِکِینَ مَا تَدْعُوهُمْ إِلَیْهِ اللَّهُ یَجْتَبِی إِلَیْهِ مَن یَشَآءُ وَیَهْدِی إِلَیْهِ مَن یُنِیبُ» اذعان کرد: رسالت همه پیامبران الهی دعوت به دین واحدی بوده است، از حضرت آدم(ع) تا حضرت خاتم(ص) همه به یک دین دعوت کرده اند، دینی که انسان را از جهنم دور می کند و به بهشت می رساند.
مفسر قرآن کریم با خواندن شعر معروفی که می گوید، من نکردم خلق تا سودی کنم بلکه تا بر بندگان جودی کنم، تأکید کرد: خداوند مهربان به وجود ما نیازی نداشته، خداوند مهربان از روی لطف ما را آفریده، وجود ما به وسعت وجودی خداوند چیزی اضافه نکرده، او خیر ما را می خواهد ولی بسیاری از مردم با او مجادله می کنند، او از ما می خواهد در این پنجاه سال عمرمان در مسیر مستقیم حرکت کنیم تا بهشت را به ما بدهد.
وی با اشاره به آیه چهل و یکم سوره قصص که می فرماید «وَجَعَلْنَاهُمْ أَئِمَّةً يَدْعُونَ إِلَى النَّارِ ۖ وَيَوْمَ الْقِيَامَةِ لَا يُنْصَرُونَ » تبیین کرد: راه های انحرافی بسیار زیاد است، حضور در این راه ها امنیت، آرامش، اخلاق و گاهی ناموس انسان را می گیرد و ظرف وجودی انسان را پُر از اضطراب و ناامنی می کند، ما باید با کسانی که ما را به این راه ها دعوت می کنند، دعوا کنیم نه با خداوند، نه با قرآن، نه با اهل بیت(ع)، دعوا کردن با خداوندی که این همه عشق دارد نسبت به انسان، دیوانگی است.
حجت الاسلام والمسلمین انصاریان با اشاره به 114 کتاب آسمانی که تنها برخی از آنها موجود است، ابراز کرد: 114 کتاب آسمانی نازل شده، بسیاری از آنها در دست نیست و برخی که در دست است توسط یهودیان پست به تحریف کشیده شده، فقط قرآن مانده و قرآن، قرآنی که امام حسین(ع) می فرمایند، تمام محتوای کتب مقدس قبلی در آن آمده و اگر کسی به قرآن عمل کند، به همه کتب مقدس عمل کرده است.
استاد اخلاق حوزه علمیه در پایان گفت: ای مردم کاری کنید که عمرتان زایل نشود، امیرالمؤمنین(ع) خطاب به مردم می فرمودند، در همین دنیا چشمتان را باز کنید که اگر کار به بزرخ رسید، دیگر فایده ای ندارد./201/867/ب1