۰۹ آبان ۱۴۰۴ - ۱۷:۲۹
کد خبر: ۷۹۶۱۷۷
آیت الله سیدی:

الگوی نادرست کشت، تهدیدی برای امنیت آبی بناب

الگوی نادرست کشت، تهدیدی برای امنیت آبی بناب
امام جمعه شهرستان بناب با اشاره به بحران آبی گفت: وقتی نظارت‌ها سست باشد و کشت‌های پر آب بر ادامه یابد، نه کشاورزی پایدار می‌ماند و نه آب شرب مردم تأمین می‌شود.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در آذربایجان شرقی، آیت الله سیدباقر سیدی بنابی امام جمعه شهرستان بناب در خطبه‌ های نماز جمعه این هفته با اشاره به وضعیت بحرانی منابع آبی شهرستان اظهار داشت: متأسفانه کشت محصولات پر آب‌ بر، از جمله پیاز، در بناب و مناطق هم‌ جوار به شکلی گسترده ادامه دارد و این در حالی است که هر کیلو پیاز به‌طور میانگین ۲۸۰ لیتر آب مصرف می‌کند.

وی افزود: وقتی مردم برای تأمین آب شرب خود دچار مشکل هستند، تداوم این روند هیچ توجیهی ندارد و مسؤولان باید پاسخ دهند چرا الگوی کشت علمی و منطقی در منطقه اجرا نمی‌شود.

عضو مجلس خبرگان رهبری در آذربایجان شرقی با انتقاد از بی‌ توجهی دستگاه‌ های مرتبط به موضوع الگوی کشت، خاطرنشان کرد: گاه مشاهده می‌شود مسؤولان، نظارت بر نوع کشت را به گردن یکدیگر می‌اندازند و همین سردرگمی سبب شده کنترل و هدایت منابع آبی در بخش کشاورزی بسیار کمرنگ باشد.

آیت الله سیدی تأکید کرد: انتظار مردم از مسؤولان این است که با برنامه‌ریزی و مشاوره کارشناسان، کشاورزان را به سمت تولید محصولاتی با نیاز آبی کمتر هدایت کنند و حمایت‌ های مالی و فنی لازم را در این زمینه فراهم سازند.

رئیس شورای فرهنگ عمومی شهرستان بناب همچنین با اشاره به فرارسیدن یوم‌ الله ۱۳ آبان، بر ضرورت بازخوانی وقایع این روز در تاریخ انقلاب اسلامی تأکید کرد و گفت: این رخداد های مهم باید در کتاب‌ های درسی دانش‌ آموزان و دانشجویان گنجانده شود تا نسل جوان با حقیقت انقلاب و روحیه استکبار ستیزی آشنا شود.

نماینده مردم آذربایجان در مجلس خبرگان رهبری نیز در بخش دیگری از سخنان خود، دشمنی آمریکا با ایران را ریشه‌ دار دانست و اظهار کرد: خصومت آمریکا از تسخیر لانه جاسوسی آغاز نشده، بلکه از کودتای ۲۸ مرداد ۱۳۳۲ و استقلال‌ خواهی ملت ایران نشئت می‌گیرد.

استاد درس خارج حوزه علمیه تبریز افزود: اگر در دهه ۶۰ ایران در موضع دفاعی بود، امروز در جایگاه بازدارندگی قرار دارد؛ از همین رو دشمنان که در فشار حداکثری ناکام مانده‌اند، اکنون با جنگ فرهنگی و روانی به میدان آمده‌اند تا دستاورد های نظام اسلامی را تضعیف کنند.

امام جمعه بناب در پایان خواستار هم‌ افزایی و پاسخ‌ گویی جدی دستگاه‌ های مسؤول در حوزه کشاورزی و منابع آب شد و گفت: با تدوین و اجرای الگوی کشت مناسب، می‌توان ضمن حفظ منافع کشاورزان، منابع آبی شهرستان را برای مصارف آشامیدنی و توسعه پایدار مدیریت کرد.

وحید نستوهی
ارسال نظرات