۱۸ مرداد ۱۳۹۵ - ۱۴:۳۷
کد خبر: ۴۴۲۷۰۳

منامه دست و پا می زند

بحرین این روزها تلاش بسیاری دارد تا خود را محوری از حقوق بشر و ثابت ساز در منطقه معرفی نماید. رفتارهایی مانند برگزاری مسابقات فرمول یک ، برگزاری نشست‌های به اصطلاح حقوق بشری و تحلیلی و راهبردی در باب تحولات منطقه از جمله این رفتارها است.
منافقین

به گزارش سرویس پیشخوان خبرگزاری رسا، بحرین این روزها تلاش بسیاری دارد تا خود را محوری از حقوق بشر و ثابت ساز در منطقه معرفی نماید. رفتارهایی مانند برگزاری مسابقات فرمول یک ، برگزاری نشست‌های به اصطلاح حقوق بشری و تحلیلی و راهبردی در باب تحولات منطقه از جمله این رفتارها است. در جدیدترین اقدام نشست ضد ایرانی موسوم به "انجمن عربی حقوق بشر" با دستور کار ادعایی " مقابله با تهدیدات ایران" کار خود را در منامه، پایتخت بحرین آغاز کرد.

شرکت کنندگان در این نشست از ایجاد طرحی "عربی-خلیجی" برای آنچه به ادعا "تهدیدات ایران" نامیدند، خبر دادند.حدود 70 سازمان مدنی شرکت کننده در این نشست مدعی شدند میلیاردها دلار پول ملت ایران صرف نا امن کردن کشورهای منطقه می شود.همچنین مدعی شدند سردار سلیمانی، فرمانده سپاه قدس ایران نوک پیکان تمامی مداخلات ایران در خارج، از سوریه و عراق تا بحرین به شمار می رود.شرکت کنندگان در این نشست ضد ایرانی همچنین خواهان حمایت بین المللی از اعضای منافقین ساکن در اردوگاه لیبرتی شدند.این نشست ضد ایرانی با نظارت "احمد ابراهیم ملا،" رئیس مجلس نمایندگان بحرین و با حضور دفتر منطقه ای کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل کار خود را در پایتخت بحرین آغاز کرد.

 

آنچه در ورای این نشست آشکار می‌گردد آن است که منامه تلاش بسیاری دارد تا چنان وانمود سازد که از یک سو ایران محور بحران‌های منطقه است و از سوی دیگر این شبه جزیزه کوچک از ن و ظرفیت بالایی برای مقابله با آنچه تهدیدات منطقه‌ای ایران می‌نامد برخوردار است. فضاسازی تبلیغاتی و رسانه‌ای منامه در حالی صورت می‌گیرد که بسیاری از کارشناسنان این نشست و ادعاهای مطرح شده را بیشتر برگرفته از جنبه تبلیغاتی و ادامه بازی سعودی- آمریکایی برای ایران هراسی عنوان می‌کنند. یک اصل را باید در نظر داشت که این اقدامات صرفا سعودی نیست بلکه آمریکا نیز در ورای آن است. راهبرد جدید آمریکا پرس کردن دشمنان با متحدان منطقه‌ای برای کاهش هزینه‌های خود است. در قبال روسیه با ناتو برای چین از کشورهای حاشیه دریای چین و برای ایران از کشورهای حوزه خلیج فارس بهره می‌گیرد لذا نام امریکا در طراحی این ایران هراسی نباید حذف و صرفا جنبه سعودی داشته باشد.

 

چرایی ادعاهای ضد ایرانی مبنی بر هزینه کردن میلیون‌ها دلار برای بحران سازی در منطقه با نگاهی بر پرونده سعودی قابل فهم می‌گردد. جنایات سعودی در منطقه که دهها میلیارد دلار خرج ایجاد تروریسم و حمایت از آنان کرده ، جنایات صورت گرفته در یمن، سرکوب‌گری در بحرین ، هشدارهای گسترده عراقی‌ها در باب دخالت منفی سعودی در کشورشان، نشان می‌دهد که ادعاها در باب ایران صرفا یک فرافکنی برای پنهان سازی جنایات سعودی یا همان اربابان رژیم بحرین در منطقه است. آنچه جهانیان به آن اذعان دارند نقش برجسته ایران در امنیت و ثبات منطقه است که در دو قالب حمایت از مبارزان با رژیم صهیونیستی به عنوان تهدید اول منطقه، و مبارزه با تروریسم در قالب حضور مستشاری در عراق و سوریه است.

 

حمایت این نشست از گروهک تروریستی منافقین به عنوان تفاله گروه‌های تروریستی سندی دیگر برماهیت غیر اصولی و تبلیغاتی این نشست است. پرونده جنایات منافقین در کشورهای عربی بویژه عراق نشان می‌دهد که نشست منامه حتی به همتایان عرب خود نیز رحم نکرده و به حمایت از قاتل آنان پرداخته است.

منافقینی که این روزها سعودی از روی استیصال و ضعف به آنها روی آورده که حضور افرادی همچون ترکی فیصل رئیس سابق دستگاه امنیت سعودی و نیز تحرک افرادی همچون ابومازن رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین برای دیدار با سرکرده این گروه تروریستی نمودی از آن است. نکته بسیار مهم آنکه

چالشهای اقتصادی ایران و بویژه دلبستن زیاد مسولان به نتایج اقتصادی برجام این تصور را در میان غرب ایجاد کرده که از حربه اقتصاد برای فشار بر ایران جهت برهم زدن انسجام داخلی و در نهایت باج گیری منطقه‌ای میتواند بهره برداری نماید.

 

نشست‌ منامه و سران غرب که دائما ادعا می کنند ایران میلیون‌ها دلار صرف بحران سازی در منطقه می‌کند، از یک سو برای جلوگیری از ورود کشورها به تعامل اقتصادی با ایران است و از سوی دیگر قرار دادن مردم ایران در برابر نظام برای هزینه شدن این منابع در اقتصاد کشور است. آنها در حالی به برجسته سازی چالشهای اقتصادی ایران و لزوم به اصطلاح توجه به آن می‌پردازند که این امر را پنهان می‌سازند که مهمترین مولفه برای هر کشوری مقوله امنیت است. هزینه ندادن در خارج از مرزها یعنی هزینه امنیتی دادن در داخل مرزها چنانکه نمود آن را در بسیاری از کشورهای منطقه میتوان مشاهده کرد حال آنکه حضور مستشاری ایران در عراق و سوریه و کمک به آنان در مبارزه با تروریسم تضمین کننده امنیت و ثبات کشور شده است. به هر تقدیر میتوان گفت که اقدام منامه در برگزاری این نشست دست و پا زدن آل‌خلیفه برای پنهان سازی گرفتار بودنش در بحران‌های شدید داخلی و نیز گام برداشتن برای اربابان سعودی خود برای فرار از بحران‌هایی است که در منطقه به آن گرفتار آمده‌اند./922/101/ب3

ارسال نظرات