۲۸ فروردين ۱۳۹۵ - ۱۵:۲۸
کد خبر: ۳۲۵۲۶۶
رأی الیوم:

شرکت میلیون‎ها نفر در انتخابات پارلمانی سوریه تاکیدی بر مشروعیت دولت است

خبرگزاری رسا ـ به نوشته روزنامه 'رأی الیوم' برگزاری انتخابات پارلمانی در سوریه و رفتن میلیون ها نفر از مردم سوریه به پای صندوق های رای با وجود مخالفت معارضان تاکیدی بر مشروعیت دولت سوریه در میان افکار عمومی این کشور است.
سوريه

 

 

به گزارش خبرگزاری رسا، روزنامه رأی الیوم نوشت: پایداری نهادهای دولت سوریه طی پنج سال گذشته، همان چیزی بود که مواضع بسیاری از کشورهای غربی و در رأس آنها ایالات متحده آمریکا را تغییر داد و آنها از خواسته خود برای براندازی نظام و نهادهای آن عقب نشستند و خواستار حفظ این نهادها و در رأس شان ارتش عربی سوریه شوند تا از تکرار تجربه لیبی و پیش از آن عراق اجتناب شود و در جنگ علیه تروریسم مشارکت داده شود.


رفتن میلیون ها نفر از مردم سوریه به پای صندوق های رای در 13 استان از مجموع 15 استان (به استثنای ادلب و رقه ) تاکیدی بر این است که فشارهای غربی بر دولت سوریه برای لغو این انتخابات به دلیل آن که با توافق فرایند وین برای مذاکرات با نظارت سازمان ملل، کاری از پیش نبرد و نیز تاکیدی است بر مشروعیت دولت سوریه در میان افکار عمومی این کشور و ایستادگی و پایداری نهادهای آن.


دو موضع گیری درباره این انتخابات وجود دارد که برای فهمیدن موضع گیری های بین المللی درباره این انتخابات می توان به آنها توجه کرد:


نخست: موضع روسیه که به وسیله ' ماریا زاخاروفا' سخنگوی وزارت خارجه روسیه اعلام شد. وی گفت: این انتخابات عامل مهمی در تحقق ثبات در کشور است و این یعنی استقبال رسمی روسیه از انتخابات پارلمانی سوریه.


دوم: موضع تردید کنندگان در مشروعیت این انتخابات که از سوی 'رومان نادال' سخنگوی وزارت خارجه فرانسه اعلام شد.


وی گفت: این انتخابات بدون تبلیغات عملی واقعی و بدون نظارت بین المللی برگزار شده است.


نادال افزود: کسانی که به شرکت در انتخابات دعوت شدند ساکنان مناطق محدودی هستند در حالی است که میلیون ها سوری در خارج پناهنده یا آواره هستند.


این دو موضع گیری موافق و مخالف قابل پیش بینی بود و بازتاب طرح های بین المللی درباره بحران سوریه است اما حمایت روسیه که نقش زیادی در تفاهم با آمریکا در پرونده سوریه دارد، در درجه بالایی از اهمیت قرار دارد، زیرا این حمایت برای تکذیب خبرهایی بود که ادعا می کرد مسکو با این انتخابات مخالف است.


هر چند برخی سوری های خارج از این کشور امکان شرکت در انتخابات را نداشتند و سازمانهای بین المللی بر آن نظارت نکردند اما باید اعتراف کنیم اوضاع کنونی سوریه ایده آل نیست، این کشور در حالت جنگ به سر می برد و دولت از سوی کشورهای عربی و جامعه بین المللی در محاصره است و بعید است که موسسات بین المللی در صورت دعوت شان نظارت بر این انتخابات را می پذیرفتند.


قابل توجه این بود که بشار اسد رییس جمهوری سوریه و همسرش از حق خود در رای دادن استفاده کرده و به یک مرکز رای گیری که در کتابخانه اسد برپا شد رفتند و رای خود را به صندوق انداختند این معنایش این است که با وجود تدابیر شدید امنیتی زیر زمین زندگی نمی کنند. البته تدابیر امنیتی شدید به دلیل شرایط جنگی و وجود بیش از بیست سازمان اطلاعاتی اگر نگوییم بیشتر که برای ترور رییس جمهوری برنامه می ریزند، امری طبیعی و منطقی است. مساله برنامه ریزی برای ترور را 'محمد علوش' رییس هیأت مذاکره کننده معارضان در ژنو به صراحت اقرار کرد وناخواسته گفت که اسد از طریق راه حل سیاسی زنده یا مرده قدرت را ترک می کند.


رییس جمهوری سوریه پس از انداختن رای خود در صندوق سخنان زیادی گفت اما مهمترین جمله از نظر ما در این سخنانش این بود که گفت: تروریسم در نابودی ساختار اجتماعی هویت ملی سوریه شکست خورد. مهمترین پیامی که از برگزاری این انتخابات ارسال شد را روزنامه 'البعث' در سرمقاله امروزش بیان کرد که نوشت: انتخابات نبرد برای نشان دادن پایداری نهادهای دولت است.


به رسمیت نشناختن این انتخابات و نتایج آن از سوی غرب و معارضان سوریه چیز عجیبی نیست زیرا آنها نظام را از اساس قبول ندارند./982/ب102/د

منبع: ایرنا

ارسال نظرات