۲۳ دی ۱۳۹۴ - ۲۱:۳۴
کد خبر: ۳۱۰۸۷۵
حجت‌الاسلام والمسلمین بهجت‌پور:

عدم ارائه مبانی حکومت دینی از سوی حوزه‌های علمیه سبب یأس مردم از نظام می‌شود

خبرگزاری رسا ـ رییس مؤسسه قرآنی التمهید با بیان این که عدم ارائه مبانی حکومت دینی از سوی حوزه‌های علمیه سبب یاس مردم از نظام می‌شود، گفت: بعد از گذشت چندین دهه از انقلاب انتظار می‌رفت که مبانی دینی برای اداره حکومت اسلامی از سوی حوزه‌های علمیه ارائه شده باشند؛ اما هنوز این امر تحقق نیافته است.
حجت‌الاسلام والمسلمين عبدالکريم بهجت‌پور حجت الاسلام والمسلمين بهجت پور

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجت الاسلام والمسلمین بهجت‌پور، رییس مؤسسه قرآنی التمهید، امروز در دیدار مدیران پایگاه اطلاع‌رسانی وسائل که در مؤسسه قرآنی التمهید قم برگزار شد، گفت: این مجموعه عرصه‌های مختلف فکری و اندیشه‌ای حوزه علمیه را پیگیری می‌کند و اکنون در عرصه ترویج فقه حکومتی گام‌های مؤثری برداشته است.

 

حجت‌الاسلام والمسلمین بهجت‌پور به ضرورت تبیین فقه حکومتی در جامعه اشاره و بیان کرد: حوزه‌های علمیه به جریان و نهادی نیازی دارد که از درون و بدون حاشیه، حوزویان را متوجه وظیفه و رسالت اصلی خویش کند و انتظاراتی که به درستی جامعه از آنها دارند، تشریح کند.
 

رییس مؤسسه قرآنی تمهید ابراز کرد: مباحث مربوط به نظام‌سازی فقهی و حکومتی از اهم واجباتی بوده که تاکنون کوتاهی بسیاری در این موضوع شده است.


وی با بیان این که مردم با مجاهدت‌های خویش فرصت‌های مناسبی برای رشد و توسعه حوزه‌های علمیه فراهم کرده‌اند، گفت: اکنون رسالت حوزویان این است که مبانی نظام را برای اداره حکومت اسلامی به مردم ارائه کنند.

  

حجت الاسلام والمسلمین بهجت‌پور با بیان این که عدم ارائه مبانی حکومت دینی از سوی حوزه‌های علمیه سبب یأس مردم از نظام می‌شود، اظهار کرد: بعد از گذشت چندین دهه از انقلاب انتظار می‌رفت که مبانی دینی برای اداره حکومت اسلامی از سوی حوزه‌های علمیه ارائه شده باشند؛ اما هنوز این امر تحقق نیافته است و این مسأله سبب مأیوس شدن مردم از نظام می‌شود و آنها این‌گونه می‌اندیشند که متدینان تنها مدیریت سیاسی جامعه را برعهده گرفته‌اند، اما هنوز مبانی حکومت‌داری به وجود نیامده است.


وی گفت: در این زمان حوزه‌های علمیه باید در مرکز ثقل و متن تحولات جامعه قرار گرفته باشند؛ اما هنوز این مسأله عملی نشده است و این امر با تعارف و توصیه‌های اخلاقی شکل نمی‌گیرد.


عضو هیأت علمی جامعة المصطفی(ص) ابراز کرد: در جایی که ولی فقیه به تنهایی حرکت کرده است، توانسته نیازهای جامعه را پاسخ دهد و اما دستگاه دین تاکنون پاسخگوی نیازهای مردم نبوده است.

 

وی با بیان این که حوزه‌های علمیه به کندی به فقه حکومتی و مسائل جدید روی می‌آورند، گفت: در این زمان بیش 300 درس خارج در حوزه‌های علمیه برپا شده است که حداقل 100 مورد آن باید به فقه حکومتی و مسائل مربوط به آن بپردازند، اما تنها کمتر از 20 درس خارج به این موضوع پرداخته است.
 

حجت الاسلام والمسلمین بهجت پور با بیان این که متن اصلی حوزه به سبک قدیمی اداره می‌شود و موضوعات و مباحث آن تکراری شده است، عنوان کرد: برای این که فقه حکومتی در حوزه‌های علمیه گسترش یابد، باید در متن سنتی حوزه‌های علمیه تغییر به وجود آید و طرح موضوعات و مسائل جدید در حوزه‌های علمیه برای فضلای و طلاب جوان جذابیت دارد و آنها به سوی این مباحث روی می‌آورند./998/202/ب2

ارسال نظرات