هدف از بازگویی واقعه عاشورا، زنده نگه داشتن آن به عنوان یک واقعه تاریخی است
وی درادامه افزود: همزمان با شروع ایام محرم در هرسال و نزدیکی به تاسوعا و عاشورای حسینی (ع) بحث رواج خرافات و غلو کردن در عزاداریها در گوشه و کنار به چشم میخورد و علما و مراجع، دستهها وهیاتها را به پرهیز از رواج این مسایل توصیه میکنند.
منتظر اظهار داشت: به نظر میرسد با وجود دلایل گوناگونی که در رواج مسایل خرافی در عزاداری ها موثر است بروز چنین مسایلی یک دلیل عمده بیشتر نداشته باشد و آن اینکه عزاداری برای امام حسین (ع) و خانوادهاش به یک هدف تبدیل شده است و نه یک وسیله، آنهم هدفی که وسیله را توجیهمیکند.
این محقق و پژوهشگر حوزه دین تصریح کرد: تا زمانی که چنین دیدگاهی در ذهن گردانندگان هیاتها و مراسمهای عزاداری وجود داشتهباشد و جلب مخاطب به هر وسیلهای به یک هدف تبدیلشود دیگر نه قمه زنی عیباست و نه مداحی به سبک آهنگهای غربی قباحتدارد.
وی با اشاره به اینکه مهم ترین کاری که میتواند در چنین شرایطی صورتگیرد این است که در نگرش گردانندگان این مراسم تغییر ایجاد شود عنوان کرد: این تغییر جز با تشریح و تبیین اهداف واقعی قیام امام حسین (ع)میسر نخواهدشد.
این استاد حوزه علمیه ادامه داد: آنچه از سخنان بزرگان و علما برمیآید این است که هدف اصلی از بازگویی واقعه عاشورا زنده نگه داشتن آن به عنوان یک واقعه تربیتی، اخلاقی، سیاسی و اجتماعی است نه اشک ریختن و ضجه زدن نه جلب مخاطب و مشتری و نه گریه گرفتن ازمردم.
خانم منتظر در پایان گفت: داستان عاشورا همانند پازلی است که یک قطعه آن عشق و عاطفه است و قطعه دیگرش عقل یک قطعه آن ایستادگی در مقابل زور گویی و ظلم است و قطعه دیگر آن فدا کردن همه چیز و همه کس حتی فرزند ششماهه در راه یک آرمان والا، یکی از مهمترین درسهایی که می توان از این واقعه گرفت تطبیق است امام حسین به ما فهماند اگر در چنین شرایطی که ایشان واقع شد، واقع شدید تنها راه، ترجیح مرگ با عزت در مقابل زندگی زیر چتر ذلت است. اگر چنین دیدگاهی بر عزاداری ما حاکم شود مطمئن باشید که دیگر نه مداحان ما به دنبال اشعار جوان جذب کن میروند و نه سخنرانان ما به دنبال سخنان غلو آمیز./9705/ت302/ب