غالب مساجد روستایی خراسان شمالی امام جماعت ندارند
حجت الاسلام محمد افشینفر، رییس ستاد ساماندهی مساجد استان خراسان شمالی، در گفتو گو با خبرنگار خبرگزاری رسا در بجنورد، با اشاره به این که اکنون در استان 918 هزار نفری خراسان شمالی با 22 شهر و بیش از 850 روستای دارای سکنه، در مجموع هزار و 100باب مسجد و حسینیه دایر است، افزود: از این تعداد بیش از 200 باب مسجد در نقاط شهری و مابقی در مناطق روستایی قرار دارند.
وی با بیان این که متأسفانه بخش قابل توجهی از مساجد روستایی خراسان شمالی فاقد روحانی به عنوان امام جماعت هستند، تصریح کرد: علت این موضوع به طور کلی کمبود روحانی و طلبه در استان است.
حجت الاسلام افشین فر اضافه کرد: در حال حاضر از بیش از هزار و 100 مسجد موجود در استان خراسان شمالی تنها در 300 مسجد امام جماعت روحانی وجود دارد که حدود 200 باب از این مساجد در شهرها و 100 باب آن نیز در روستاهای پرجمعیت قرار دارند.
وی که قائم مقام مرکز رسیدگی به امور مساجد استان خراسان شمالی نیز هست، در ادامه در مورد برگزاری نمازهای یومیه در مساجد استان، اظهار کرد: اکنون در یک دهم از مساجد استان نماز صبح و در حدود یک ششم این مساجد نیز نماز ظهر و عصر به صورت جماعت اقامه می شود.
وی ادامه داد: همچنین نماز مغرب و عشاء نیز در حدود یک چهارم از کل هزار و 100 مسجد موجود در خراسان شمالی به صورت جماعت برگزار می شود.
اجرای طرح شبکه ملی یاوران نماز در خراسان شمالی
حجتالاسلام رضا احمدیفرد، رییس ستاد اقامه نماز استان خراسان شمالی نیز در گفت و گویی، با ابراز تأسف از عدم برگزاری نماز جماعت صبح در بسیاری از مساجد استان، اظهار کرد: متأسفانه برپایی نماز جماعت صبح در مساجد خراسان شمالی به نوعی مهجور مانده است.
وی اضافه کرد: با توجه به وجود عطش در برگزاری نماز ظهر و عصر در ادارات استان به صورت جماعت، بهمنظور تأمین امام جماعت برای این ادارات نیز مشکلاتی وجود دارد.
حجت الاسلام احمدیفرد با اشاره به اجرای طرح شبکه ملی یاوران نماز در استان، افزود: این طرح در استان خراسان شمالی با تشکیل 10 هسته اصلی به صورت هرمی با شناسایی و جذب افراد در طیفهای مختلف به ویژه نوجوانان در حال اجرا است.
وی با تأکید بر این که باید برای فرهنگسازی اقامه نماز از ظرفیت مردم استفاده شود، خاطرنشان کرد: در این راستا در قالب طرح منادیان گلبانگ محمدی در دستگاههای اجرایی، دانشگاه و مدارس، اذان به صورت زنده اجرا خواهد شد که این مسأله نیازمند فرهنگسازی توسط رسانهها بهویژه صدا و سیما و سایر رسانه های مذهبی است.
حجت الاسلام احمدی فر با تأکید بر برپایی نماز جماعت در ادارات و حضور مدیران در این مراسم و با بیان اینکه باید 20 دقیقه از ساعت کاری به برپایی نماز اختصاص یابد، گفت: متأسفانه برخی از مدیران استان حضور خود در نماز جماعت و در کنار کارکنان را نوعی کسر شأن میدانند.
وی در بخش دیگری از سخنان با اشاره به اینکه ستاد اقامه نماز طی سال های طولانی فاقد ساختمان بود، ادامه داد: سال 89 با مشارکت استانداری و بسیج سازندگی، احداث ساختمانی در خور شأن ستاد اقامه نماز در مرکز استان آغاز شد که عملیات ساخت آن اکنون به پایان رسیده است.
حجت الاسلام احمدی فر با اشاره به هزینه کرد دو میلیارد و 410 میلیون ریالی برای ساخت این پروژه، اظهار کرد: این ساختمان در هفته دولت سال جاری با حضور مسؤولان کشوری و استانی به صورت رسمی افتتاح می شود./9314/ت302/ب4