۲۳ تير ۱۳۹۴ - ۱۶:۵۳
کد خبر: ۲۷۴۷۰۷
آیت‌الله فقیهی:

جلوی آبروریزی تریبون‌ها و رسانه‌ها گرفته شود

خبرگزاری رسا ـ عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم گفت: باید جلوی کسانی که در تریبون­ها، رسانه­ها، مجله­ها به ریختن آبروی دیگران می پردازند را گرفت و امر به معروف و نهی از منکر کرد.
آيت‌الله فقيهي، عضو جامعه مدرسين حوزه علميه قم

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، آیت الله محسن فقیهی، عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، بعد از ظهر امروز در جلسه تفسیر قرآن کریم که در مسجد سلماسی قم برگزار شد، خاطرنشان کرد: تقوا مراتبی دارد که در مجموع آیات قرآن و همچنین در روایات ائمه اطهار(ع) به این مراتب اشاره شده است؛ انسانی که ایمان به خداوند و معاد پیدا می­کند، مراتبی را باید طی کند؛ اولین مرتبه­ لازم برای انسان این است که حرکت کرده و این تکامل را بپیماید و گناهان کبیره را ترک کند.

 

وی درباره اقسام گناهان اظهار داشت: گناهان بر دو قسم صغیره و کبیره است؛ گناهان کبیره انواعی دارد که برخی حق الناس و برخی دیگر حق الله است؛ اصرار بر گناهان صغیره، گناه کبیره می­شود؛ وقتی غیبت صورت می­گیرد، آبروی یک انسان مؤمن برده می­شود و گناه چنین کسی با استغفار رفع نمی­شود.

 

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم تصریح کرد: گناهِ گناه­کننده هر چند راست باشد، اما آبروی مؤمنی رفته شده است و گناه کبیره و حق الناسی است که با توبه حل نخواهد شد؛ متأسفانه امروزه در تریبون­ها، رسانه­ها و مجله­ها آبروی یکدیگر را می­برند، باید جلوی چنین کسانی را گرفت و امر به معروف و نهی از منکر کرد.

 

آیت‌الله فقیهی درباره اجتناب از گناهان صغیره گفت: انسان منافعی از این گناهان کبیره نمی­برد؛ انسان با فکر کردن به یقین و اجتناب از ذنوب می­رسد؛ قدم دوم اجتناب از گناهان صغیره است؛ به این تخلیه گفته می­شود، یعنی ایمان در قلبمان رسوخ پیدا می­کند و قدرتی پیدا می­کنیم که در مقابل هوای نفس بایستیم.

 

وی یادآور شد: مراتبی که برای تکامل انسان وجود دارد، اجتناب از گناه کبیره و صغیره است؛ حرکت بعدی این است که مسأله تجلیه پیدا شود و علاقه­ای به انجام گناه نداشته باشیم و مزین به صفات حمیده الهی شویم.

 

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم درباره اجتناب از مشتبهات خاطرنشان کرد: قدم دیگر در مراتب تقوا، اجتناب از مشتبهات است؛ برخی می­گویند زندگی­مان قفل شده و ناراحتی در زندگی­مان وجود دارد، چنین افرادی به دنبال این هستند که چرا این مشکل برای ما اتفاق افتاده است؛ یکی از جهاتی که باید توجه شود، همان مسأله محاسبه و مراقبه است؛ به جای اینکه مشکلاتمان را به دیگران ربط دهیم که فلانی فلان مشکل را برای من درست کرده است، روی خودمان متمرکز شویم که اعمال خودمان چگونه بوده است.

 

آیت‌الله فقیهی افزود: به زندگی خود دقت کنیم که آیا حرف­هایمان همیشه درست بوده و در کارهایمان به دیگران ضرر وارد نکرده­ایم، آیا حق فقرا، خمس و زکاتمان را پرداخت کرده­ایم و حساب سال داریم؟

 

وی درباره احتیاط در مشتبهات اظهار داشت: موارد مشتبهی در زندگی پیدا می­شود که آیا انجام فلان کار جایز است یا نه و یا این­که مالی پیدا کرده­ایم و نمی­دانیم که آیا شبهه ناک است یا نه، در این صورت احتیاط کنیم.

 

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم در پایان تصریح کرد: در بسیاری از اختلافات خانوادگی می­توان مشکلات را به آسانی حل کرد؛ باید سطح فکر خود را بزرگ ببینیم و کمی فکر کنیم و به راحتی مشکلات را برطرف کنیم./822/پ201/س

ارسال نظرات