۱۱ تير ۱۳۹۴ - ۱۱:۲۲
کد خبر: ۲۷۱۵۰۰
مبلغ حوزه علمیه:

رسانه ملی برنامه هایی همسو با فرهنگ دینی و ملی تولید کند

خبرگزاری رسا ـ حجت الاسلام نوروزنژاد گفت: بسیاری از الگوهای غربی از رسانه ملی به کودکان ما انتقال می یابد که دولتمردان باید به این موضوع توجه داشته و بازی ها و برنامه های کارتونی جذاب ولی همسو با فرهنگ دینی و ملی تولید و پخش کنند.
کتاب «دشمن شناسي» فرهنگ اسلامي

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در ارومیه، حجت الاسلام اکبر نوروز نژاد، مبلغ اعزامی از قم صبح امروز در جلسه تبیین احکام مذهبی که در قالب طرح ضیافت الهی در اداره کل اوقاف و امور خیریه آذربایجان غربی برگزار شد، بحث تربیت دینی و اهمیت الگوگیری از منظر آیات و روایات را مطرح کرد و افزود: متأسفانه امروزه خانواده ها نسبت به الگوپذیری فرزندان خود غافل هستند درحالیکه در سیره ائمه معصومان این مسأله را مهم شمرده شده است.

 

وی گفت: دادن کنیه و همچنین تشبیه فرزندان در قالب شعر و قصه به افراد بزرگ منش در الگوگیری کودکان تأثیر بسزایی دارد.

 

حجت الاسلام نوروزنژاد اظهار کرد: کودکان تا هفت سالگی قدرت استدلال و منطق ندارند و تمام رفتارهای آنها از روی تقلید و الگوگیری از اطرافیان انجام می شود بر این اساس هم روانشناسان غربی و همچنین آموزه های اسلامی بر تربیت و شکل گیری شخصیت کودکان در این سنین تأکید دارند.

 

وی تأکید کرد: کودکان ما آنگونه که ما می خواهیم نمی شوند، بلکه آنگونه که ما هستیم خواهند شد بنابراین باید والدین نسبت به رفتار و اعمال خود دقت داشته باشند.

 

حجت الاسلام نوروزنژاد با اشاره به سرمایه گذاری های غرب برای کودکان در سنین پایین خاطرنشان کرد: ساخت انواع کارتونها، انیمیشن ها، بازی ها و حتی عروسک ها و اسباب بازی ها در راستای الگودهی به کودکان در سنین پایین صورت می گیرد که متأسفانه فرزندان ما هم از این تولیدات بی نصیب نیستند و تحت تأثیر الگوهای غربی همچون مرد عنکبوتی، بن تن و عروسک های باربی و ... هستند.

 

رسانه ملی برنامه هایی همسو با فرهنگ دینی و ملی تولید کند 

این کارشناس مذهبی اذعان کرد: البته بسیاری از همین الگوهای غربی از رسانه ملی به کودکان ما انتقال می یابد که دولتمردان باید به این موضوع توجه داشته و بازی ها و برنامه های کارتونی جذاب ولی همسو با فرهنگ دینی و ملی تولید و پخش کنند.

  

حجت الاسلام نوروزنژاد، با اشاره به لزوم تفهیم مسائل به روش غیرمستقیم به کودکان، خاطرنشان کرد: به عقیده من قصه شنگول و منگول بهترین نوع آموزش دشمن شناسی و بصیرت افزایی در سنین پایین برای کودکان است.

  

وی گفت: این قصه به روش غیرمستقیم به کودکان می رساند که دشمن ممکن است در لباس مبدل همچون مادر، دوست و حتی روحانیت قصد ورود به حریم خانه را داشته باشد، در آن زمان برخی ها هستند که راستی آزمایی می کنند و می خواهند دستهایش را ببینند؛ اما در نهایت برخی ها فریب خورده و طعمه گرگ می شوند.

 

این مبلغ اعزامی از قم در ادامه تربیت دینی از دیدگاه اسلام و روانشناسان غربی پرداخت و افزود: در دیدگاه اسلام انسان اسیر اختیار است و با اراده و اختیار شخصیت خود را شکل می دهد و مصداق این دیدگاه آسیه زن فرعون است که با وجود شرایط نامناسب به جایگاهی از کرامت رسیده است که خداوند در قرآن ایشان را از جمله بهترین زنان عالم معرفی می کند.

 

حجت الاسلام نوروزنژاد اضافه کرد: از دیدگاه غرب انسان اسیر شرایط است و محیط و آموزش در شکل دهی به شخصیت آن مؤثر است درحالی که براساس آموزه های قرآنی خلاف این ثابت می شود و اشاره به همسر و فرزند حضرت نوح دارد که با وجود شرایط مناسب ایمان نیاورده و طرد شدند.

  

این کارشناس مذهبی، معرفی حضرات خدیجه، آسیه، مریم و فاطمه زهرا(س) به عنوان الگو از سوی قرآن، نشان دهنده این است که بانوان می توانند به جایگاهی از کمال و کرامت برسند که هم برای مردان و هم برای زنان الگو باشند.

  

وی در پایان به تقسیم بندی شخصیت کودکان بر اساس میزان محبت خانواده ها در دوران کودکی پرداخت و گفت: میزان محبت خانواده ها در دوران کودکی بر رفتار اجتماعی و شخصی فرد تأثیرگذار است و آینده وی را به شدت تحت تأثیر قرار می دهد./936/پ202/ب4

ارسال نظرات