۲۲ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۸:۵۳
کد خبر: ۲۶۰۴۵۹
عضو گروه فقه اقتصادی جامعه المصطفی:

اقتصاد مقاومتی بدون عدالت اقتصادی محقق نخواهد شد

خبرگزاری رسا ـ عضو گروه فقه اقتصادی جامعه المصطفی پیشرفت اقتصادی را در کشور منوط به بدست آمدن سه عامل سلامت٬ پویایی و عدالت اقتصادی دانست و گفت: اکنون دولت بیش از حد لازم در اقتصاد کشور حضور دارد.
حجت الاسلام غلامرضا سرآباداني عضو گروه فقه اقتصادي جامعه المصطفي
حجت الاسلام غلامرضا سرآبادانی عضو گروه فقه اقتصادی جامعه المصطفی در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری رسا٬ تاکیدات رهبر معظم انقلاب درباره اقتصاد مقاومتی را کلیدی و راهگشا دانست و گفت: سخنان رهبر معظم انقلاب از بحث‌های اساسی و مبنایی اقتصادی سرچشمه می‌گیرد؛ اگر اقتصادی بخواهد پایدار بماند باید فعالیتی مبتنی بر داشته‌ها و استعداد‌های داخلی خود داشته باشد.
عضو گروه فقه اقتصادی جامعه المصطفی افزود: اقتصاد مقاومتی چند پایه اساسی دارد؛ نخستین و مهم ترین مورد سلامت اقتصادی است؛ یعنی اقتصاد کشوری که می‌خواهد روی پای خود بایستد باید از سلامت نسبی برخوردار باشد؛ دور از فساد اداری، مالی و رانت خواری باشد.
حجت الاسلام غلامرضا سرآبادانی ادامه داد: نمونه‌ای از سلامت اقتصادی این است که برای تمام مردم به صورت مساوی توانایی استفاده از تسهیلات بانکی جهت انجام امور اقتصادی مختلف با شرایط مشخص فراهم باشد؛ استفاده انحصاری بعضی از موقعیت‌های خاص از نمونه‌های عدم سلامت اقتصادی است.
وی دومین پایه اساسی اقتصاد مقاومتی را پویایی اقتصاد معرفی و تصریح کرد: اقتصاد مقاومتی وقتی تحقق پیدا می‌کند که اقتصاد پویا باشد؛ ساختار مناسب باشد؛ حضور مناسب دولت، بخش خصوصی و تعاون باید به اندازه‌های مناسبی در اقتصاد حضور داشته باشند و بتوانند جایگاه ویژه خود را به دست بیاورند.
عضو گروه فقه اقتصادی جامعه المصطفی افزود: سازمان بودجه باید مناسب باشد و دولت از نظر درآمد وابستگی به داخل پیدا کند و متوجه باشد که وابستگی به دلارهای نفتی یعنی وابستگی به خارج از کشور و نتیجه‌ای جز آسیب زایی آن نخواهد داشت.
حجت الاسلام غلامرضا سرآبادانی اظهار داشت: از اصول اقتصاد مقاومتی است که ساختار تولیدات از تولید تک محصول خارج شده و در تولیدات کشور تنوع کالایی مشخصی رعایت شود. جنبه دیگر پویایی، رشد پیوسته و پایدار مبتنی بر تولید متنوع داخلی با توجه به سرمایه طبیعی داخلی، منابع داخلی و استعداد‌های درونی است.
وی خاطر نشان کرد: ایران دارای منابع انسانی و انرژی سرشاری است که اگر به آن‌ها توجه شود در پیشبرد اهداف اقتصادی کارساز خواهند بود و می‌تواند حرکتی جدی در مسیر ایجاد یک اقتصاد مقاوم و پایدار فراهم کند.
عضو گروه فقه اقتصادی جامعه المصطفی سومین پایه اقتصاد مقاومتی را عدالت اقتصادی دانست و گفت: اقتصاد پایدار و مقاومتی که بتواند بر اساس استعدادهای خودش حرکت کند باید مبتنی بر عدالت اقتصادی باشد؛ اگر عدالت در توزیع درآمد و توزیع منابع و سرمایه‌ها تحقق پیدا نکند دچار مشکل خواهیم شد.
حجت الاسلام غلامرضا سرآبادانی ادامه داد: اجرا و تحقق عدالت اقتصادی رضایتمندی همه فعالان اقتصادی را در پی دارد و همانطور که رهبر معظم انقلاب فرمودند عدالت اقتصادی می‌تواند شرایط را برای ایجاد فضای پشتیبانی مردم از دولت و نظام را فراهم کند؛ پشتیبانی مردم از نظام کمک مضاعفی در راستای سالم سازی اقتصاد خواهد بود.
وی تصریح کرد: در اقتصاد مقاومتی دولت باید به اندازه لازم حضور داشته باشد؛ اکنون ساختار نظام اقتصادی ما معیوب است؛ تقریباً تمام اقتصاد ما دولتی است؛ تمام بخش‌ها را دولت اشراف، تسلط و حضور دارد؛ این مسأله باعث می‌شود که نتوانیم در مسیر اقتصاد مورد نظر یعنی اقتصاد مقاومتی حرکت کنیم./836/ت302/ج
ارسال نظرات