۲۱ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۰۹:۴۹
کد خبر: ۲۶۰۰۵۴

چند خبر کوتاه از خراسان رضوی

خبرگزاری رسا ـ اکران مستند از هیروشیما تا لوزان، برگزاری نخستین جشنواره کتابخوانی ویژه اعضای هسته‌های یاوران نماز همزمان با سراسر کشور در خراسان رضوی و نشست شورای سیاستگذاری جشنواره سراسری تئاتر رضوی از سری برنامه های سیزدهمین جشنواره امام رضا(ع) از عناوین اخبار کوتاه خراسان رضوی است.
اخبار کوتاه

به گزارش خبرگزاری رسا در مشهد، مستند از هیروشیما تا لوزان که به موضوع مذاکرات هسته ای می پردازد در روز سه شنبه مورخه 22 اردیبهشت ماه ساعت 12:30 در سالن کنفرانس دانشکده فنی مشهد اکران خواهد شد.

 

رونمایی از دائرة المعارف آستان قدس رضوی

در نشست خراسان شناسی با حضور دکتر صالحی معاون فرهنگی وزارت ارشاد،سید سعید سرابی مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی، علی اصغر رشید مشاور استاندار خراسان رضوی و حجت الاسلام الهی خراسانی،از کتاب دایره المعارف آستان قدس رضوی رونمایی شد.

 

حجت الاسلام و المسلمین علی اکبر الهی خراسانی مدیر عامل بنیاد پژوهش های آستان قدس رضوی گفت:کار تدوین این دایره‌المعارف از سال 1380 در هفت زمینه «نفایس موزه»، «نفایس مکتوب»، «القاب»، «مناصب و موضوعات»، «رجال»، «سازمان‌ها»، «مکان‌ها» و «وقف» با همکاری جمعی از صاحبنظران و کارشناسان  آغاز شده است.

 

وی شناسایی و معرفی تمام مواردی که به نوعی با امام رضا(ع) و آستان قدس رضوی پیوند دارند را از جمله اهداف تولید و نشر این اثر دانست و افزود: این کتاب جامع ترین سند دیرینگی و شکوه و عظمت آستان قدس و به عنوان تنها مرجع علمی مستند پس از شهادت امام رضا(ع) تا زمان حاضر می باشد، که ایمان و اعتقاد مردم این سرزمین را به یکی از بزرگترین تجلی گاههای امامت و ولایت به دقیق ترین شکل روایت می کند.

 

مدیر عامل بنیاد پژوهش های آستان قدس رضوی ادامه داد: این کتاب در دو جلد تدوین شده است جلد اول از حرف الف تا سین است و جلد دوم از سین تا ی می باشد و تنها نوشته ای که مقالات را به هم پیوند می دهد نام امام رضا(ع) است و به تبرک مدخل امام رضا(ع) سیره و زندگی امام رضا(ع) خارج از چینش الفبایی کتاب به عنوان نخستین مدخل آمده است.

 

در ادامه دکتر سید عباس صالحی با اشاره به ضرورت انتشار این کتاب گفت:این اثر که مزین به نام مبارک امام رضا (ع) است، اثری ماندگار است و مفتخریم که در این نشست ،این اثر ارجمند رونمایی شد. برای خراسان و خراسانیها این امام رئوف امام رضا(ع) قلب و محور هویت و ماندگاری آنان است.

 

وی در ادامه گفت:سه دهه فعالیت در حیطه های مختلف از جمله اقدامات علمی و انتشاراتی، نیازمند دانشنامه و دایره المعارفی هم بود تا به حوزه تفکر دینی ، اسلامی و شیعی و تاریخ اندیشه هم کمکی شود و این اثر دارای چنین قابلیتی است.

 

دکتر صالحی بااشاره به اختصاص روز استان ها در نماشگاه کتاب گفت:این اقدام کمک می کند تا همدلی و همراهی مفاخر استان ها را در نمایشگاه کتاب هم شاهد باشیم.

 

 برگزاری نخستین جشنواره کتابخوانی ویژه اعضای هسته‌های یاوران نماز  

سیدمحمد سیدمحمدی، مسؤول روابط عمومی ستاد اقامه نماز خراسان رضوی گفت: این جشنواره در قالب مسابقه از کتاب «شیوه‌های دعوت به نماز» تألیف حجت‌الاسلام والمسلمین محسن قرائتی، رییس ستاد اقامه نماز کشور برگزار می‌شود.

 

وی با بیان این که بعد از جمع‌بندی و مشخص شدن نتایج، معرفی برگزیدگان دوره اول به‌همت ستاد اقامه نماز هر استان صورت می‌گیرد، اظهار کرد: مرحله نهایی در قالب یکی از قسمت‌های «برنامه تلویزیونی 103» شبکه سه سیما با حضور منتخبان کل کشور برگزار می‌شود.

 

مسؤول روابط عمومی ستاد اقامه نماز خراسان رضوی با بیان این که در این مرحله سه نفر منتخب نهایی معرفی می‌شوند، افزود: آزمون به صورت کتبی در روز چهارشنبه، 30 اردیبهشت‌ماه در محل مجتمع فرهنگی نیایش مشهد برگزار می‌شود.

 

70 در صد تاریخ ایران در خراسان رقم خورده است

دومین نشست تخصصی خراسان شناسی با حضور دکتر صالحی معاون فرهنگی وزارت ارشاد، سید سعید سرابی مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی، دکتر محقق، دکتر سیدی، دکتر ساکت، دکتر احمدی مدیر کل امور استانهای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، علی اصغر رشید مشاور استاندار خراسان رضوی و جمعی از مسوولین و اصحاب فرهنگ و هنر در نمایشگاه کتاب تهران برگزار شد.

 

در ابتدای این نشست سعید سرابی مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی گفت: این که در نمایشگاه کتاب روز هایی را به نام استانها نامگذاری کردند اتفاق مبارکی است، این بزرگترین رخداد فرهنگی است که تاکنون مهیا نشده است هر چند ظرفیت های فرهنگی استانها ،بیش از یک برنامه را می طلبد اما همین اقدام هم فرصتی مغتنم است.

 

وی همچنین بااشاره به معرفی مفاخر فرهنگی استان گفت:امیدواریم این نشستها ظرفیتهایی را فراهم تا مفاخر استانها بیش از پیش معرفی شوند در واقع زمینه تعاملات فرهنگی استانها را فراهم آورد.

 

وی بااشاره به ظرفیت نشر کشور افزود: در حوزه نشر ظرفیت بسیاری وجود دارد که باید از آن بهره مند شویم و در همین راستا سال 2017 نمایشگاه ناشران کشورهای مسلمان را که شامل 51 کشور هستند،میزبانی خواهیم کرد.

 

در این نشست دکتر سید مهدی سیدی محقق و پژوهشگر گفت: خراسان و خراسانیان در شکل گیری مدنیت و فرهنگ ایران نقش بی بدیلی داشته اند و 70 در صد تاریخ ایران در خراسان رقم خورده است.

 

وی افزود: خراسان در پیشانی حوادث قرار داشته است و به همین دلیل تاریخ و جغرافیای پررنگی داشته است.

 

دکتر سیدی خراسان را شامل 4 ربع دانست و گفت: خراسان فعلی یک ربع از خراسان بزرگ است و 3 ربع دیگر خراسان شامل مرو، هرات و بلخ می باشد.

 

وی ادامه داد: ربع هرات و بلخ که در افغانستان هستند مشکلی ندارند اما ربع مرو که در ترکمنستان است غریب واقع شده است و وظیفه ماست که از آن پاسداری و نمایندگی کنیم.

 

دکتر سیدی با بیان این که نام خراسان را ساسانیان انتخاب کردند عنوان کرد: خراسان به نام مشرق و خاستگاه خورشید را ساسانیان نامگذاری کردند.

 

وی افزود: اشکانیان 450 سال حکومت کردند اما ساسانیان اشکانیان را محو کردند به طوری که در شاهنامه نامی از اشکانیان برده نشده است در حالی که عمده داستانها و جدالهای شاهنامه از آن پارتیان  و مردم خراسان است.

 

دکتر سیدی با اشاره به برگزاری نشست خراسان شناسی در نمایشگاه کتاب تهران اظهار داشت: امیدواریم در نمایشگاه کتاب یک غرفه کامل به خراسان و کتابهایی با موضوع خراسان اختصاص داده شود.

 

در ادامه نشست علی اصغر رشید معاون سیاسی امنیتی استانداری خراسان رضوی گفت: خراسان بزرگترین زیستگاه و مرکز تعاملات اقتصادی شرق کشور است، این استان تا پیش از سال 83 و تقسیم شدن به سه استان، از آن به عنوان خراسان بزرگ یاد می شد و هنوز هم این استان از اهمیت خاصی برخوردار است.

 

وی با شاره به مرز مشترک خراسان با کشور های همسایه گفت: خراسان حدود 840 کیلومتر مرز مشترک با افغانستان و ترکمنستان دارد و از حیث مفاخر فرهنگی هم ستارگان درخشانی دارد.

 

معاون سیاسی امنیتی استانداری خراسان رضوی گفت: خراسان رضوی دارای 28 شهرستان،70 بخش، 72 شهر و 3500روستای بالای 20 خانوار و مشهد و است و 6 میلیون جمعیت دارد که نیمی از آن در مشهد و نیمی دیگر در استان ساکن هستند. این استان همچنین با 25 میلیون زائر و گردشگر، بیشترین میزان مسافر را در خود جا داده است و با توجه به بسیاری از ظرفیت ها و اندوخته ها، همچنان آسیب هایی را شاهد هستیم. امیدواریم با همپوشانی و همدلی بتوانیم این آسیب ها را به حداقل برسانیم و این نشستها می تواند زمینه این همدلی و همپوشانی را ایجاد کند.

 

دکتر مهدی محقق، رییس انجمن مفاخر ایران ، گفت:در هر شهری از شهر های خراسان ،یک دانشنمد یا یک ادیب، یا فیلسوف و متکلم برخاسته ولی برای معرفی این مفاخر هیچ تلاشی نمی کنیم حتی در شناساندن این مفاخر به خود ایرانی ها هم تلاشی صورت نمی گیرد.

 

در این نشست دکتر ساکت به نقش خراسان در گسترش آموزش و پرورش اشاره کرد و گفت: آن چه که زیاد به آن پرداخته شده است تاسیس مدارس در خراسان است و افتخار پایه گذاری مدرسه به اصطلاح امروز با همان گستردگی سازمانی به خراسانیها می رسد.

 

وی افزود: نکته ای دیگر که افتخار آن نیز به خراسانیها برمی گردد تاسیس خوابگاه در کنار مدارس است که کمتر به آن پرداخته شده است درست کردن خوابگاه در کنار مدارس را خراسانیها از بوداییان گرفتند و غرب بی واسطه آن را از خراسانیها و ایرانیها گرفت.

 

دکتر ساکت زبان فارسی، گسترش و بالندگیش را وامدار خراسانیها دانست و اظهار داشت: خیلی چیزها در تاریخ کشور ما وامدار خراسانیها است، زبان فاخر دری، ترجمه های بسیار فصیح فارسی از قرآن که نخستین بار توسط خراسانیها انجام گرفت ، گسترش زبان فارسی،تاسیس مدارس و پیوست کردن خوابگاه به مدارس از مواردی است که در خراسان انجام شده است.

 

برگزاری نشست شورای سیاستگذاری جشنواره سراسری تئاتر رضوی  با حضور معاون هنری وزیر ارشاد

نشست شورای سیاستگذاری جشنواره سراسری تئاتر رضوی با حضور علی مرداخانی معاون هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی،علی اکبر پرویزی، استاندار خراسان شمالی، حجت الاسلام ابوالقاسم یعقوبی، امام جمعه بجنورد، سید جواد جعفری، مدیرعامل بنیاد بین المللی امام رضا(ع)،موسی الرضا ثروتی و قاسم جعفری، نمایندگان مردم بجنورد، ‌مانه و سملقان در مجلس شورای اسلامی، محمد رحیم نوروزیان، معاون سیاسی امنیتی استاندار خراسان شمالی، حسین برومند، مدیرکل اجتماعی استاندار خراسان رضوی وثابت قدم وحید مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان خراسان شمالی برگزار شد. 

 

در این نشست مرادخانی  با اشاره به برگزاری دهمین جشنواره تئاتر رضوی در بجنورد اظهار داشت: برگزاری جشنواره تئاتر رضوی یکی از رویدادهای موثر در توسعه فرهنگی کشور است و البته این کار سخت وشیرین باید به درستی در کنار سنت ها، آیین ها و فرهنگ ما قرار گیرد و به عنوان یک رسانه برای مخاطب خروجی مناسب و درس آموز داشته باشد.

 

وی تصریح کرد: اجرای کار نمایشی صرفا یک کار فنی است که در این حوزه به داشتن متون نمایشی با محتوای آموزه های امام رضا(ع) نیازمندیم.

 

مراد خانی افزود: یکی از ماموریت های تئاتر رضوی این است که خروجی خوب و مناسبی برای مخاطب داشته باشد و این مستلزم استفاده از منابع غنی برای اجرا است.

 

معاون هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بر ارتقای کیفیت محتوای نمایشنامه ها در این دوره از جشنواره تاکید کرد و گفت: حوزه هنر یکی از حوزه هایی است که می تواند به طور مستقیم آموزه ها و سیره ائمه را در  جامعه ترویج دهد و در این زمینه تئاتر رضوی به هر میزان به آموزه های امام رضا (ع) نزدیک تر شود موفق تر خواهد بود.

 

وی در بخش دیگر از سخنانش در باره اعتبارات برگزاری جشنواره تئاتر رضوی گفت: اعتبارات مورد نیاز برای این امر اختصاص یافته و به زودی یک سوم از آن تخصیص می یابد و مابقی نیز با آغاز کار،به جشنواره تزریق می شود.

 

مرادخانی با بیان این که ترویج سیره امام رضا(ع) نباید محدود به برگزاری جشنواره ها شود، اظهار داشت: فضای ترویج و انتشار آموزه های ائمه باید در طول سال در جامعه جاری و درجریان باشد.

 

سید جواد جعفری مدیرعامل بنیاد بین المللی امام رضا(ع)،هم در نشست شورای سیاست گذاری دهمین جشنواره سراسری تئاتررضوی در بجنورد اظهار داشت:جشنواره تئاتر رضوی از جشنواره هایی است که بزرگان و هنرمندان حرفه ای و چهره های سرشناس از آن استقبال کرده و به ارسال آثار خود همت گماشته اند.

 

وی با بیان این که انجام کار فرهنگی بزرگی همچون رویداد فاخر جشنواره تئاتر رضوی می تواند موجب رونق کسب و کار و کمک به اقتصاد هنر در استان خراسان شمالی شود از استاندار این استان خواست برای معرفی بیشتر استان و نیز اقدامات انجام شده و در حال انجام ،جشنواره تئاتر رضوی، به جلب مشارکت پیش از پیش رسانه ملی عنایت ویژه مبذول دارند.

 

جعفری گفت: مردم خراسان شمالی نیز عنایت ویژه ای به تئاتر رضوی دارند به طوری که این میزان رغبت و استقبال از این رویداد فرهنگی و معنوی در کشور کم نظیر و مثال زدنی است.

 

نماینده مردم بجنورد، راز و جرگلان، گرمه، جاجرم و مانه و سملقان در مجلس شورای اسلامی گفت:برگزاری بهتر تئاتر رضوی، نیازمند حمایت ها و کمک های جدی تر مسئولان است.

 

قاسم جعفری با اشاره به اینکه جشنواره تئاتر رضوی قابلیت بین المللی شدن را دارد، گفت: انجام کارهای بین المللی نیازمند همت جدی است و اگر شرایط لازم دراین زمینه در استان فراهم است باید به آن توجه شود.

 

برگزاری جشنواره، سبب توسعه فرهنگی خراسان شمالی می شود

امام جمعه بجنورد هم در این نشست گفت: برگزاری جشنواره سراسری تئاتر رضوی درخراسان شمالی سبب ارتقا و توسعه فرهنگی این منطقه می شود.

 

حجت الاسلام ابوالقاسم یعقوبی اظهار داشت:این رویداد فرهنگی بزرگ فرصتی مناسب است تا استعدادهای تئاتری کشور شناخته شوند.

 

استاندار خراسان شمالی نیز در نشست شورای سیاست گذاری دهمین جشنواره تئاتر رضوی گفت: رویداد مهم  فرهنگی معنوی جشنواره تئاتر رضوی باید در شان نام این امام همام و با کیفیت مطلوب برگزار شود.

 

سید علی اکبر پرویزی افزود: برای برگزاری بهتر برنامه ها، باید حواشی و برنامه های غیرضروری حذف شود و مهم تر از همه، زمان بندی مناسب برای آن تعریف شود.

 

وی تاکید کرد:دست اندرکاران از هم اکنون برنامه ریزی های لازم را انجام دهند و تلاش کنند تا برنامه ها حتی زودتراز موعد مقرر انجام شود.

 

استاندار خراسان شمالی برگزاری تئاتر رضوی را سبب ارتقای فرهنگی استان عنوان کرد و گفت: یکی از دستاوردهای مهم برگزاری جشنواره تئاتر رضوی، معرفی و شناساندن استان و نیز اعتقادات مردم این منطقه  و از دستاوردهای مهم استان خراسان شمالی و بلکه منطقه ماست.

 

مدیرکل مرکز هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی هم در این نشست گفت: آثار نمایشنامه ای که به دبیرخانه جشنواره سراسری تئاتر رضوی ارسال شود برای اجرا حمایت می شوند.

 

مهدی شفیعی اظهار داشت: این نمایشنامه ها حتی در صورتی که درجشنواره حائز رتبه نباشند، برای اجرا مورد حمایت قرار می گیرند.

 

شفیعی گفت: جشنواره تئاتر رضوی در تمام ایران و نیز کشورهای مسلمان به یک رویداد ارزشمند با هویت ایرانی تبدیل شده است.

 

یادآوری می شود؛دهمین جشنواره سراسری تئاتر رضوی از سری برنامه های جشنواره بین المللی امم رضا(ع)، 25 الی 29 مرداد ماه سال جاری به میزبانی استان خراسان شمالی برگزار می شود./934/پ203/ب5

ارسال نظرات