۰۲ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۲۳:۱۳
کد خبر: ۲۵۶۴۹۵
استاد درس اخلاق حوزه علمیه قم:

دعا مظهر نیاز انسان به خالق هستی است

خبرگزاری رسا ـ استاد درس اخلاق حوزه علمیه قم، دعا را مظهر نیاز انسان به خالق هستی خواند و گفت: اگر کسی دعا بخواند اما در توهماتش غرق باشد از دعا و ذکر زبانی بهره‌ای نبرده است چنان که امروز گروه‌های تکفیری به روح دین توجه ندارند و با جهل و نادانی به ظاهر و باطن اسلام ضربه می‌زنند.
حجت الاسلام والمسلمين محمدعلي فروغي، استاد اخلاق حوزه

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجت الاسلام والمسلمین محمدعلی فروغی، استاد درس اخلاق حوزه علمیه قم، در مسجد خاتم الانبیا(ص) پردیسان، با تسلیت شهادت امام هادی(ع) اظهار داشت:‌ هر مأمومی به امامش اقتدا می‌کند و از او نور می‌گیرد زیرا آنها تجلی توحید هستند.

 

وی افزود: امام هادی(ع) هنگامی که می‌خواهد اهل بیت(ع) را در زیارت جامعه کبیره معرفی کند دارایی‌های ایشان را ذکر می‌کند که ائمه اطهار(ع) در چه جایگاه و شأنی قرار دارند و هر کسی  از طریق ایشان می‌تواند به حقیقت و کمال الهی نائل شود.

 

استاد درس اخلاق حوزه علمیه قم به روایتی از پیامبراکرم(ص) اشاره و خاطرنشان کرد:‌ حضرت فرمودند «الناس نیام فاذا ماتوا انتبهوا» مردم در این دنیا در خواب هستند و هنگامی که میمیرند از خواب بیدار می‌شوند.

 

امام جمعه اردبیل با اشاره به آیات و روایات یادآور شد: بهترین زاد و توشه برای آخرت تقوا است زیرا جنس غذای آخرت با دنیا فرق می‌کند از این‌رو اکثر اهل آخرت گرسنه و تشنه هستند.

 

وی افزود: اگر پیامبر اکرم(ص) می‌فرماید «الفقر فخری» به این دلیل بود که نسبت به پروردگار عالم احساس فقر و نیاز می‌کرد و به این درک عظیم رسیده بود اما اغلب انسان‌ها در این عالم به فقر خود توجه ندارند.

 

حجت الاسلام والمسلمین فروغی، دعا را مظهر نیاز انسان به خالق هستی خواند و تأکید کرد: اگر کسی دعا بخواند اما در توهماتش غرق باشد و به فقرش در برابر خداوند متعال توجه نداشته باشد از دعا و ذکر زبانی بهره‌ای نبرده است.

 

وی هوشیاری و توجه به کمالات را هدف قرآن و کتب الهی دانست و یادآور شد:‌ همه آیات و روایات می‌خواهند انسان را بیدار کنند و او را از فضای محدود ذهنی، دنیایی و زمینی به فضاهای نامتناهی توجه دهند.

 

امام جمعه اردبیل، عمل به ظواهر دین را ناکافی خواند و تصریح کرد:‌ این که در آیات قرآن خطاب به مؤمنان می‌فرماید «تقوا داشته باشید، ایمان بیاورید» به این دلیل است که از ظواهر اعمال فراتر بروند و به روح اعمال توجه کنند چنان که امروز گروه‌های تکفیری به روح دین توجه ندارند و با جهل و نادانی به ظاهر و باطن اسلام ضربه می‌زنند.

 

وی توجه به قرآن را موجب بیداری دل دانست و خاطرنشان کرد: خواندن قرآن و تأمل کردن در آیات آن نوعی هوشیاری است بنابراین برای بیداری دل دستور داده‌اند که هر روز چند صفحه قرآن بخوانیم و همه لحظات را زنگ تفریح فرض نکنیم.

 

حجت الاسلام والمسلمین فروغی با اشاره به داستان فضیل یادآور شد: فضیل فردی بود که دزدی می‌کرد؛ شبی بالای دیوار، صدای کسی را شنید که این آیه قرآن را تلاوت می‌کرد «آیا وقت آن نرسیده است که مؤمن دلش از خوف خدا بترسد و برگردد» در همان لحظه متحول شد و در جواب گفت «الآن وقتش رسیده است» و مسیر زندگی‌اش را تغییر داد که ما نیز از فرصت ماه رجب و ایام مبارکی که در پیش داریم استفاده کنیم./908/پ202/ف

ارسال نظرات