انتشار چهل و سومین شماره ماهنامه مهیار
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، چهل و سومین شماره ماهنامه فرهنگی جوان با عنوان مهیار ویژه فروردینماه 1394 با مدیر مسؤولی سعید روستاآزاد از سوی دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم منتشر شد.
در این شماره میخوانیم: «الحمدلله/ تو را آرزو میکنم»، «سبحانالله/ خودشیفتگی»، «سرمقاله/ یک قدم به جلو»، «که توان که دهد میوه رنگین از چوب»، «داستان/ زیر ناخن ماه»، «لبخوانی/ موسم برداشت»، «گفتوگو/ هیچ چیزی مانند طنز جدی نیست!»، «عیدانههای صابر قدیمی»، «روانشناسی» و «عکس، خبر، تعجب!».
سبحانالله عنوان بخشی از این ماهنامه است که مطالبی را درباره خودشیفتگی بیان کرده است که قسمتی از ان به این شرح است: مؤمن بود و با خدا. همسفر عیسی در سفرهایش بود؛ از شهری به شهری. در راه به دریا رسیدند. عیسی با یقین «بسمالله» گفت و روی آب راه رفت. یار مؤمن نیز با یقین «بسمالله» گفت و قدم بر آب نهاد، چند قدم راه رفت. از خودش خوشش آمد. با خود گفت «من با عیسی فرقی ندارم؛ پس او چه برتری بر من دارد؟» ناگهان در آب فرورفت. از عیسی کمک خواست. از اب بیرونش کشید و پرسید «چه گفتی که چنین شد؟».
مرد با خجالت از خودشیفتگیاش پرده برداشت. روح خدا نصیحتش کرد که: «خود را در منزلتی غیر از آنچه خدا برایت مقرر کرده قرار دادی؛ پس خداوند با گفتهات بر تو خشم گرفت و از گفتهات به سوی خداوند توبه کن». مرد، توبه کرد و به منزلتی که خداوند برایش قرار داده بود بازگشت.
«طنزآبادیها»، «سفری چنین، میانه نوروزم آرزوست»، «تازهها»، «ویژهنامه کتاب و جوانان»، «فروغ صبح دانایی، کتاب است»، «کتابفروشیها و کتابخانههای اینترنتی»، «گفتوگو/ ناشر باید عاشق باشد و صبور»، «ویژگیهای کتابفروشی مخصوص جوانان»، «طنز/ خانم کتابدوستیان»، «کاریکاتور» و «گرایش جوانان بیشتر به کتابخانههای مجازی است» از دیگر موضوعاتی است که در این ماهنامه به آن پرداخته شده است.
در بخش پایانی ماهنامه مهیار با موضوعاتی همچون «زمان»، «آیتالله هاشمی شاهرودی کیست؟»، «نخستین دانشنامه فقه شیعه»، «جدول»، «گل خونه»، «عکس تاریخ، تاریخ عکس»، «عاشقها دوزیستاند»، «شعر بهار»، «اسلام در دوربین غرب»، «عیدخند» و «معرفی کتاب» آشنا میشویم.
در بخش دیگری از این ماهنامه با عنوان اسلام در دوربین غربمطالبی درباره رسول اکرم با موضوع ویل دورانت از محمد صلیالله علیه و آله می گوید... آمده که گزیدهای از جلد چهارم کتاب تاریخ تمدن ویل دورانت درباره اسلام و پیامبر اسلام و قرآن کریم است که ذیل آن میخوانیم: «محمد صلیالله علیه و آله از اعقاب خاندانی شریف و برجسته بود که از پدر خود ثروتی ناچیز به ارث برد... بین کلمه (محمد صلیالله علیه و آله) که به معنی بسیار ستوده است و برخی عبارات کتاب مقدس، پیوندهایی معنوی وجود دارد و همین امر موجب شده است که تصور شود کتاب مقدس ظهور محمد را پیشبینی کرده است.
ظاهرا هیچ کس در فکر این نبود که به وی خواندن و نوشتن بیاموزد. در ان موقع هنر خواندن و نوشتن از نظر اعراب اهمیتی نداشت؛ به همین دلیل در قبیله قریش بیش از هفده تن خواندن و نوشتن نمیدانستند. معلوم نیست که خود محمد چیزی نوشته باشد! پس از نیل به مقام پیامبری، کاتب مخصوص داشت؛ با این حال معروفترین و بلیغترین کتاب زبان عربیٰ بر زبان وی جاری شد و دقایق امور را بهتر از مردم تعلیمدیده میشناخت.
محمد صلیالله علیه و اله ظاهری با مهابت داشت، کمتر میخندید و استعداد مزاح داشت؛ اما کمتر مزاح میکرد... بنیه او نیرومند نبود، نازکطبع و سریعالتأثیر بود. به گرفتگی متمایل بود و اندیشه بسیار می کرد. وقتی خشمگین میشد یا به هیجان میآمد چهرهاش متورم و هراسانگیز میشد؛ ولی میدانست چگونه احساسات خود را آرام کند و میتوانست دشمن بیسلاح خود را، اگر توبه می کرد، فوری ببخشد.».
چهل و سومین شماره ماهنامه فرهنگی جوان با عنوان مهیار ویژه فروردینماه 1394 با مدیر مسؤولی سعید روستاآزاد در 66 صفحه و به قیمت 3500 تومان از سوی دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم چاپ و روانه بازار شده است./907/ن602/ق