۱۸ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۶:۰۶
کد خبر: ۲۵۱۲۰۸
استاد اخلاق حوزه علمیه:

انسان با ترک گناه و عدم توجیه آن به مقامات عالیه می‌رسد

خبرگزاری رسا ـ استاد اخلاق حوزه علمیه با بیان این که گناه نکردن در رفتار و گفتار انسان باید ملکه شود، گفت: اگر شخصی گناهان خود را توجیه نکرده و از آنان پرهیز کند به یقین به مقامات عالیه خواهد رسید؛ نقاط نورانی در وجود انسان باید تقویت شود.
حجت الاسلام والمسلمين علي مؤيدي

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجت الاسلام والمسلمین علی مؤیدی استاد اخلاق حوزه علمیه قم عصر امروز در جلسه اخلاق مسجد علی مرتضی(ع) قم با اشاره به الطاف خداوند به انسان ها گفت: خداوند پیوسته به انسان ها بخشش می کند و به سبب این بخشش بر انسان ها منت نمی گذارد.

 

وی افزود: خداوند متعال هیچ گاه با بندگان خود معامله نکرده و به صورت برابر عمل نمی کند در همین زمینه قرآن کریم می فرماید اگر کسی کار حسنه ای انجام دهد خداوند چندین برابر آن را به او می دهد، همچنین اگر بعد از خطایی توبه کند خداوند آن شخص را مورد غفران قرار می دهد.

 

استاد اخلاق حوزه علمیه با بیان این که انسان باید در برابر تمام نعمت های الهی شاکر باشد، اظهار داشت: در دعای 45 صحیفه سجادیه امام سجاد(ع) می فرماید که نعمت های خداوند ابتدایی بوده و در قبال کار خیر بندگان صورت نمی گیرد؛ چشم، گوش، عقل و شعور از نعمت هایی هستند که انسان نسبت به آن غافل است.

 

وی ادامه داد: عفو خداوند تفضل و عقوبت او عدل است؛ انسان باید به این نکته توجه داشته باشد که خداوند کار خیر کم و مستمر را بیشتر از کار بسیار بدون استمرار دوست دارد، از همین رو انسان باید آهسته و پیوسته حرکت کند.

 

حجت الاسلام والمسلمین مؤیدی با بیان این که گناه نکردن در رفتار و گفتار انسان باید ملکه شود، ابراز داشت: اگر شخصی گناهان خود را توجیه نکرده و از آنان پرهیز کند به یقین به مقامات عالیه خواهد رسید؛ نقاط نورانی در وجود انسان باید تقویت شود.

 

وی عنوان کرد: انسان گاهی در روند مخالفت با هوای نفس خود شکست می خورد که در این صورت نباید نا امید شود، این که برخی با ترک آب و نان ادعای مبارزه با نفس دارند به یقین اشتباه می کنند؛ هنر این است که انسان گناه نکند و دیگران را مورد آزار قرار ندهد.

 

استاد اخلاق حوزه علمیه در پایان با بیان این که مقام رضا از بالاترین مقامات الهی است، خاطرنشان کرد: متأسفانه بیشتر انسان ها بدی ها را به خداوند نسبت داده و خوبی ها را از خود می دانند؛ حکم خداوند حتی در صورتی که انسان آن را متوجه نشود خیر است./1323/پ202/ف

ارسال نظرات