ذرهای نفسانیت در وجود آیتالله بهجت نبود

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجتالاسلام حسن منفرد، امشب در ششمین مراسم یادبود آیتالله بهجت(ره) در مدرسه علمیه حقانی به بیان برخی صفات در وصف ایشان پرداخت و خاطرنشان کرد: این مراسم برای یک عالم بزرگوار، ترجمان قرآن و عزیزی است که در عصر ما بر سایه توفیقات حضرت باری تعالی با اقتدا به سنت رسول اکرم(ص) و اهل بیت(ع) آن حضرت، قدم در راه تهذیب گذاشت و جان خود را از عشق و محبت به حضرت حق مملو ساخته و با براق محبت عوامل ملک و ملکوت را عبور کرد و از کلیه تعینات بیرون آمد؛ این مجلس برای عالم ربانی، عارف صمدانی، اوجوبه زمان و وحید دوران و انسانالعین و عین انسان، نور مطلق حضرت آیتالله بهجت(ره) منعقد شده است.
نماز همان لقای جمال ذات اقدس احدیت است
این استاد حوزه علمیه قم به بیان خلاصهای از زندگی آیتالله بهجت(ره) اشاره و تصریح کرد: ایشان بر ترک معاصی و عمل به واجبات بسیار تکیه میکردند و به نماز اهمیت میدادند و می فرمود لذیذتر و شریفتر از نماز در عالم وجود ندارد؛ نماز همان لقای جمال ذات اقدس احدیت است.
وی اظهار داشت: باید در وجود سالک و موحد، غیر از خدا راه نداشته باشد؛ اگر در نماز چنین بودید که غیر از حضرت حق را راه ندادید، به بهشت لقا شرفیاب میشوید.
آیتالله بهجت اولین مرحله از مراتب 7 گانه سلوک را قبل از دوران بلوغ گذرانده بود
حجتالاسلام منفرد درباره مراتب 7 گانه سلوک ابراز داشت: ایشان در مدت 16 سالی که در کربلا و نجف بودند، به مقامات عالیهای رسیده بود؛ برای انسان مراتب 7 گانهای از سلوک وجود دارد که تمام حکما و عرفا این مقامات را قبول دارند که نفس، قلب، عقل، روح، سِر، خفی و اخفا این مراتب 7 گانه را شامل میشوند؛ آیتالله بهجت(ره) اولین مرحله از این مراتب را در قبل از دوران بلوغ گذرانده بود.
این استاد حوزه علمیه قم گفت: ابتدای حرکت تمام انسانها در عالم، حرکت فکری است و بعد از آن حرکت قولی بوده و سپس حرکت علمی است؛ این تصورات باطنیه اگر نشأت گرفته از عالم عقل و ربوبی باشد، تمام حرکات ما الهی میشود.
وی با بیان این که اگر رحمان و جنود رحمانی در فرد نباشد شیطان کل وجود فرد را میگیرد، خاطرنشان کرد: اگر این حرکت فعلی یا قولی یا عملی نشأت گرفته از غضب، شهوت و واهمه باشد، مملکت وجود ما به دست شیطان و جنود شیطانی است؛ که اگر حرکت فکری، قولی و عملی، تصورات باطنیه و خواستههای قلبیه بوی خدا ندهد، شیطان جایگزین آن است و در این صورت از رحمان و جنود رحمانی خبری نیست و کار به جایی میرسد که مرتب آن به آن شیطان بر فرد نازل میشود و کل وجود فرد را میگیرد.
حجتالاسلام منفرد تصریح کرد: اگر سالک و موحد این حرکت فکری، قولی، عملی، تصورات باطنیه و خواستههای قلبیه یک بعد از ربوبی داشت و از خدا و سنت پیامبر گرامی اسلام(ص) و قرآن گرفته باشد، فرشتهها و ملائکه بر آن فرد نازل میشود.
این استاد حوزه علمیه قم درباره مشاهدات روحیه اظهار داشت: وقتی انسان از عالم طبیعت و مثال عبور کرد و وارد عالم عقل و روح شد، ابتدای مشاهدات روحیه است که مشاهدات در آن بیشتر از قلب است و روح سیطره پیدا میکند و کار به جایی میرسد که در مرض و صحت نقش بسزایی دارد.
اولیای خدا حیات و ممات ندارند/در وجود آیتالله بهجت به اندازه پر کاهی نفسیت نبود
وی درباره مقامات آیتالله بهجت(ره) یادآور شد: اولیای خدا حیات و ممات ندارند؛ به اندازه پر کاهی نفسیت در وجود آیتالله بهجت(ره) نبود و به مرز مشاهدات قلبیه و عالم ملک و ملکوت رسیده بود، بلکه بالاتر که عالم بعدی، عالم جبروت و لاهوت است و این عالم برای کسی است که تارک کامل از هوای نفس باشد و نفسیت نداشته باشد.
حجتالاسلام منفرد با بیان فرمایشی از امام خمینی(ره) درباره مشاهدات روحیه ابراز داشت: امام راحل میفرمود اگر نمیتوانید مشاهدات روحیه و ما فوق روح را قبول کنید، انکار هم نکنید؛ برای قرارگیری در دامان اهل بیت(ع)، طهارت از کلیه رذائل اخلاقی لازم است و باید محاسن، مکارم و فضائل در ما زنده شود.
این استاد حوزه علمیه قم با اشاره به روایتی از امام سجاد(ع) گفت: بعد از مشاهدات ملکوتیه و روحیه، به عالم اخلاص میرسیم؛ امام سجاد(ع) فرمودهاند عالم اخلاص، انقطاع کامل از ماسِوَی الله است؛ آیتالله بهجتها، علامه طباطبائیها، آیتالله سید علی قاضیها، آیتالله شاه آبادیها و صدها عارف و حکیم دینی به این عوالم راه پیدا کردهاند.
وی در پایان با بیان فرمایشی از رسول خدا(ص) اظهار داشت: پیامبر گرامی اسلام(ص) فرمودند اگر خوبیهای کل عوالم وجود و هستی را جمع کنید، مصداق عینی این خوبیها فاطمه(س) من است./822/پ202/ف