برخی از سر غفلت به عوامل بیاعتمادی در بین مردم دامن میزنند
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، شب گذشته و در آستانه ایام سوگواری حضرت فاطمه زهرا(س)، حجت الاسلام والمسلمین سید احمد حسینی خراسانی، عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه در مؤسسه فقهی دارالثقلین به تشریح یکی از حوادث قابل توجه در دوران کوتاه مدت زندگانی حضرت زهرا(س) در حد فاصل رحلت پیامبر اکرم(ص) تا شهادت این بانوی دو عالم پرداخت.
وی به ملاقات گروهی از زنان مهاجر و انصار در زمان بیماری حضرت زهرا(س) اشاره کرد و اظهار داشت: پس از خطبه فدکیه که سبب به وجود آمدن چالشی در دستگاه خلافت و ثقیفه شد، مردم در پی آن بودند تا به گونهای رضایت حضرت زهرا(س) را بگیرند و بیگناهی خود را ثابت کنند.
حجت الاسلام والمسلمین حسینی خراسانی ادامه داد: برخی اعتراف کردند که گول خوردهاند و اکنون برای جبران با همه توان در خدمت هستند؛ عدهای نیز عمل زشت خود را اینگونه توجیه کردند که ما آگاهی نداشتیم و برخی نیز به حمایت جدی از حضرت علی(ع) پرداختند؛ حضرت زهرا(س) در پاسخ به این افراد گفتند: «شما در سخنان خود صادق نیستید، چرا که بعد از غدیر خم، راه هر گونه عذر و بهانه تراشی بسته شده و با این تعداد اندک شما، هیچ تغییری در کار انجام نمیشود».
ایجاد انحراف در مسیر صحیح رهبری مسلمانان
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه بر توجه کردن به سخنان حضرت فاطمه زهرا(س) تأکید کرد و گفت: بعد از خطبه فدک، مهمترین کلامی که از یادگار رسول خدا برای شیعیان به جا مانده است، همین سخنانی است که به دیدار کنندگان در زمان بیماری خود فرمودهاند؛ حضرت زهرا(س) در این سخنان تمامی رذیلتهای دنیای دنیا دوستان را شرح دادهاند و از این دنیایی که تعدادی برای رسیدن به ریاست آن به پیامبر خدا دروغ نسبت داده و به جنگ با وصی به حق ایشان پرداخته بودند، اعلام تنفر کردهاند.
وی در ادمه سخنان خود خاطرنشان کرد: حضرت زهرا(س) از زنان ملاقات کننده پرسیدند، چرا همسران شما در مسیر صحیح رهبری انحراف به وجود آوردند؟ حضرت علی(ع) چه مشکلی داشت که چنین برخوردی با ایشان کردید و حق مسلم ایشان را غصب کردید؟ مگر از حضرت علی(ع) جز عدالت و خیر خواهی چیز دیگری دیده بودید؟ اگر این کار را در حق حضرت علی(ع) انجام نمیدادید، همه جا عدالت برپا میشد و همه شما سعادتمند میشدید؛ آنگاه شما میفهمیدید که زهد، عدالت، بی رغبتی به دنیا و حکومت چه معنی دارد.
حجت الاسلام والمسلمین حسینی خراسانی توصیه کرد: اولین جملهای که حضرت علی(ع) پس از رسیدن به حکومت فرمودند، باید در همه جای دنیا منعکس شود و آن جمله این است: «ای مردم امروز که من حکومت شما را بر عهده گرفتهام همه ملک و املاک و مرکب من مشخص است و زمانی که به هر دلیل حکومت من به پایان میرسد، اگر یک قلم بر این املاک افزوده شده بود، بدانید که من به شما خیانت کردهام».
آفت بی اعتمادی خطرناک ترین بلا
وی بزرگترین سرمایه یک جامعه و نظام را اعتماد دانست و تصریح کرد: هیچ بلایی خطرناکتر از آفت بی اعتمادی نیست؛ اگر در خانواده، نظام و جامعه بی اعتمادی رواج پیدا کند دیگر سنگ روی سنگ بند نمیشود؛آقایان و خانمها در خانواده باید نسبت به همسران خود اعتماد سازی کنند؛ دولت و کاگزاران دولت باید به گونهای رفتار کنند که باعث ایجاد بیاعتمادی در مردم و جامعه نشوند؛ گفتمان جامعه باید مبتنی بر اعتماد باشد.
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه در ادامه سخنان خود افزود: متاسفأنه در کشور اسلامی ایران که پاکترین کشور در میان کشورهای مسلمان جهان است، مشاهده میشود که برخی از سر غفلت و بی توجهی به عوامل بی اعتمادی در بین مردم دامن میزنند؛ ممکن است در جامعه اشتباهاتی رخ بدهد؛ این که گروهی، جریانی یا فردی در جامعه دروغگو خوانده شود، او نیز برای دفاع از خود، گروه یا فرد مقابل خود را دروغگو خطاب میکند و این یعنی ترویج دروغ و بی اعتمادی در جامعه که سبب میشود مردم از این جامعه متنفر شوند.
لزوم پرهیز از شعارزدگی
حجت الاسلام والمسلمین حسینی خراسانی به پرهیز از شعاری بودن تأکید کرد و اظهار داشت: در سراسر جهان تمام افرادی که میخواهند به مقامی برسند شعار میدهند که ما برای عدالت و خدمت آمدهایم، در حالی که در عمل، اثری از این شعارها دیده نمیشود و یا تلاش برای عملی کردن شعارهایشان بسیار ضعیف است.
وی در بخش پایانی سخنان خود به بیان سخنان حضرت زهرا(س) درباره عواقب تنها گذاشتن حضرت علی(ع) پرداخت و گفت: پس از این که امام علی(ع) را تنها گذاشتند، از همان زمان تاکنون شاهد ظهور و سلطه افراد و جریانهای تکفیری هستیم که هیچ بویی از دین و فرهنگ نبردهاند و به هیچ اصلی از اصول انسانی پایبند نیستند؛ از عبیدالله بن زیاد، رضا خان، صدام بعثی گرفته تا جنایت کاران داعشی که امروز بشریت با خطر آنها مواجه است؛ به هرکجا حمله میکنند اثری از تمدن باقی نمیگذارند؛ انسانها را در قفسهای آهنین گذاشته و زنده زنده به آتش میکشند؛ یونسکو که حافظ تمدن بشر است کجا است؟/840/پ202/ی