منشور روحانیت امام راحل، قانون اساسی دائمی طلاب است

حجت الاسلام میثم درگاهی استاد حوزه علمیه قزوین در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری رسا در قزوین، با اشاره به سالروز صدور منشور روحانیت از سوی امام خمینی(ره) گفت: این پیام تاریخی و منشور روحانیت را میتوان قانون اساسی طلبگی از بیان امام راحل نامید.
استاد حوزه علمیه قزوین در تحلیل پیام تاریخی امام به علما و طلاب حوزههای علمیه ابراز داشت: امام خمینی(ره) به عنوان رهبر جامعه و مرجع دینی و یک عالم زمان شناس، در یک برهه زمانی از انقلاب توانست یک سری از مشکلات، معضلات و تهدیدهای جامعه روحانیت که در اثر استمرار میتوانست در نظام خلل ایجاد کند، را رصد و با صدور این منشور به فکر برطرف کردن آن باشد.
وی بیان داشت: مشکلات و آسیبهای جامعه روحانیت به جهت حساسیت بالای این مجموعه در تربیت مردم میتواند بسیار مخرب تر از سایر نهادها باشد، بنابراین تدوین این منشور درسال 67 و تشریح جایگاه رفیع مراجع و حوزههای علمیه از سوی امام راحل(ره) از این آسیبهای احتمالی پیشگیری کرد.
حجت الاسلام درگاهی با اشاره به فرازی از پیام تاریخی امام(ره) یادآور شد: امام فرمودند، ما اگر به نظام خدمت نکنیم و استقبال بی نظیر مردم از روحانیت را نادیده بگیریم، فرصتی مناسبتر از این را به دست نخواهیم آورد، این مطلب بیانگر این موضوع است که در جامعه ما به عنوان یک نظام دینی و اسلامی، روحانیت نماد اسلام در جامعه است.
وی با تاکید بر اسوه و نماد بودن مجموعه روحانیت در متن جامعه اسلامی تصریح کرد: این پیام مسؤولیت خطیر و بزرگ طلاب و مراجع را در قبال انقلاب و جامعه یادآور شده و بیان میدارد که در صورت ایجاد شکاف و مشکل در بین علما در انقلاب و نظام هم رخنه خواهد شد.
این استاد دانشگاه با اشاره به تاکید صریح امام خمینی(ره) به طلاب خاطرنشان کرد: کار دشمن از گذشته تفرقه انداختن در میان اعضای یک مجموعه در جهت نابودی آن جامعه است.
وی اظهار کرد: ملت ما هنوز خاطره تلخ جریان مشروطه را به یاد دارند و میدانند که علت آن دشمنی و مخالفت در بین سران هر دو گروه با وجود بزرگواری تنها به علت تفرقه افکنیهای دشمن بود که در نهایت منجر به اعدام شیخ فضل الله نوری شد.
حجت الاسلام درگاهی در پایان با بیان لزوم حفظ وحدت از سوی مردم و روحانیت با وجود تعدد آراء و اختلاف سلایق، گفت: اهمیت وجود وحدت در حوزههای علمیه از آن جهت است که اگر همه طلاب بر حفظ وحدت پایبند باشند؛ در این صورت هیچ مشکل و هیچ اختلاف نظری نمیتواند در بین آنان نفوذ و تفرقه ایجاد کند و آنان را شکست دهد./848/ت302/ب4