۰۲ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۲:۵۳
کد خبر: ۲۴۲۲۲۸
حجت‏الاسلام رفیعی:

راه‌حل جلوگیری از مصرف‌گرایی مقابله با ریشه‌های آن است

خبرگزاری رسا - عضو هیأت علمی جامعة المصطفی العالمیه از جهل و نادانی، وسواس، رفاه زدگی، رقابت و تقلید به عنوان برخی از ریشه‎های اسراف در میان مردم نام برد و گفت: باید به سراغ راه حل هایی زیر بنایی برویم و از سرمنشأ، جلوی اسراف و مصرف گرایی را بگیریم.
حجت الاسلام محمد ناصر رفيعي

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجت‏الاسلام ناصر رفیعی عضو هیأت علمی جامعه المصطفی العالمیه در همایش نهضت صرفه جویی و فتح خاکریز اسراف که پیش از ظهر امروز در مدرسه فیضیه قم برگزار شد با اشاره به مصرف گرایی در کشور گفت: اسراف که از گناهان کبیره به شمار می‌رود در کشور بسیار زیاد است، و غالبا هم مردم به آن توجهی ندارند.

 

حجت‏الاسلام رفیعی با بیان این‏که مصرف گرایی در کشور ما به اندازه کشورهایی است که جمعیت میلیاردی دارند، ابراز داشت: اسراف و تبذیر دو مقوله جدا از هم ست که برخی از مترجمان قرآن به آن توجه نداشته و به یک معنا گرفته‏اند.

 

وی در ادامه با اشاره به این‏که اسراف با تبذیر تفاوت زیادی دارد، اظهار داشت: اسراف از ریشه سُرفَ بوده و به کِرمی گفته میشود که در میوه وجود داشته و آن را خراب می‏کند.

 

عضو هیأت علمی جامعه المصطفی العالمیه با بیان این‏که تبذیر از بذر گرفته شده و به معنای دور ریختن است، تصریح کرد: مُبذر اتلاف می‏کند و مُسرف، مصرف کننده بیش از حد است.

 

حجت‏الاسلام رفیعی با تأکید بر این‏که کسی که اسراف‌ می‏کند سه نشانه دارد، افزود: اسراف‏گر چیزی که مناسبش نیست می‌خرد و چیزی که مناسبش نیست می‌پوشد و چیزی که مناسبش نیست می‌خورد.

 

وی با اشاره به این‏که ریشه‏های اسراف در جامعه به پنج عنوان تقسیم می‎شود، تصریح کرد: جهل و نادانی، وسواس، رفاه زدگی، رقابت و تقلید از جمله ریشههای اسراف در میان مردم است.

 

عضو هیأت علمی جامعه المصطفی العالمیه به رفاه زدگی بعضی از مردم اشاره کرد و اظهار داشت: اگر نگاهی گذرا به جامعه داشته باشیم، با انواع خانه‏های لوکس و بزرگ که ساکنان آن به دو یا سه نفر بیشتر نمی‏رسد، ماشینهای تک سرنشین، لوازم منزل آنچنانی و بسیاری از مسائلی که نشان از رفاه زدگی است مواجه می‏شویم که این یکی از ریشه‏های اسراف در جامعه است.

 

حجت‏الاسلام رفیعی در پایان به راه‏های مبارزه با مصرف گرایی اشاره و خاطرنشان کرد: باید به سراغ راه حل هایی زیر بنایی برویم و از سرمنشأ، جلوی اسراف و مصرف گرایی را بگیریم./922/پ202/ی

ارسال نظرات