۰۹ دی ۱۳۹۳ - ۱۷:۰۱
کد خبر: ۲۳۸۳۹۸
حماس:

روابط محکم ما با ایران به ضرر کشورهای عربی نیست

خبرگزاری رسا ـ معاون ریاست دفتر سیاسی جنبش مقاومت اسلامی فلسطین «حماس» ضمن تاکید بر روابط محکم این جنبش با ایران افزود: این روابط علیه هیچ کشور عربی نیست.
هنيه

به گزارش خبرگزاری رسا، نایب رییس دفتر سیاسی جنبش مقاومت اسلامی حماس روابط این جنبش با جمهوری اسلامی ایران را دیرینه و مستحکم توصیف کرد و گفت این روابط، به منزله تقابل با هیچ کشور عربی و اسلامی دیگر نیست.


اسماعیل هنیه شب گذشته در گفت وگو با شبکه ماهواره‌ای الاقصی درباره اوضاع حماس و روابط آن با کشورهای دیگر، تصریح کرد که ایران از سال‌ها قبل حامی مقاومت و ملت فلسطین بوده و هست و مساله اصلی و محوری در روابط حماس و ایران، فلسطین، مقاومت و قدس است.


هنیه همچنین اظهار داشت که روابط حماس با تهران به منزله تقابل با هیچ کشور دوست و همپیمان عربی یا اسلامی نیست و هیچ تاثیری بر روی مواضع حماس در قبال مساله فلسطین و مسائل منطقه‌ای نمی گذارد، بلکه نوعی پشتوانه راهبردی برای حماس به شمار می‌رود.


وی افزود: حماس اهتمام زیادی به برقراری روابط گسترده با کشورهای عربی و اسلامی به شرط حمایت آن‌ها از حقوق ملت فلسطین دارد.


این در حالی است که اخیرا هیاتی از رهبران جنبش حماس در راستای تقویت روابط حماس با ایران به تهران سفر کرده بودند و مسؤولان حماس این سفر را مثبت و مفید ارزیابی کردند.


هنیه در بخش دیگری از سخنانش به تمامی جوانان عرب و مسلمان که در راه حمایت از مسجد الاقصی و نوار غزه فعالیت می کنند، درود فرستاد و از آن‌ها خواست که به حمایت از مقدسات فلسطین و اصول ملی و در راس آن‌ها مساله اسرا و حق بازگشت بپردازند.


وی افزود: مصر که مسؤولیت میانجیگری در امضا قرارداد مبادله وفاداری به آزادگان، آشتی ملی و مذاکرات غیر مستقیم آتش بس با رژیم صهیونیستی را بر عهده داشت، باید در راستای مسؤولیت‌های خود در زمینه نظارت بر اجرای این قراردادها، رژیم صهیونیستی را برای پایان دادن به محاصره غزه و احداث بندر و فرودگاه در این منطقه تحت فشار قرار دهد.


نایب رییس دفتر سیاسی حماس مهمترین تحولات سال 2014 فلسطین را پیروزی مقاومت در نبرد العصف الماکول، تحقق آشتی ملی و تشکیل دولت وفاق ملی بر شمرد و در عین حال گفت: گردان‌های قسام در جریان جنگ 51 روزه غزه چندین نظامی صهیونیستی را اسیر گرفته است، اما فعلا نمی‌خواهد اطلاعات بیشتری در این زمینه منتشر کند.


هنیه ضمن تاکید بر این مساله که آشتی ملی در مرحله سخت و خطرناکی به سر می برد و حماس از وحدت و آشتی ملی حمایت می‌کند، تصریح کرد که دولت وفاق ملی نتوانست خود را به عنوان دولت تمامی فلسطینیان مطرح کند و با وجود مشکلات فراوانی که ساکنان نوار غزه از آن‌ها رنج می‌برند، در قبال این مساله احساس مسؤولیت نمی‌کند.


وی در پایان از رویکرد یکجانبه گرایانه تشکیلات خودگردان در تصمیم گیری‌های سیاسی که ارائه پیش نویس قطعنامه پایان اشغال فلسطین به شورای امنیت سازمان ملل متحد یکی از آن‌ها بود، انتقاد کرد و درباره مشارکت حماس در انتخابات آتی اظهار داشت که هنوز برای صحبت کردن در این زمینه زود است./994/ب102/د

ارسال نظرات