شرط تبلیغ مؤثر فراگیری دو بال علم و مهارت است
حجتالاسلام مهدی سلیمانی آشتیانی، مدرس مرکز تخصصی تبلیغ در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری رسا، به برخی از مؤلفههای مهم تبلیغ چهره به چهره اشاره کرد و اظهار داشت: شناخت مخاطب، تسلط مربی یا مبلغ بر مطالب، بهرهمندی از روشهای جدید و مخاطبشناسی از جمله مؤلفههای تبلیغ چهره به چهره به شمار میرود.
وی به مخاطبشناسی به عنوان یکی از مؤلفههای تبلیغ چهره به چهره اشاره کرد و گفت: یکی از مؤلفههای تبلیغ چهره به چهره مخاطبشناسی است که مبلغان باید با توجه به جنسیت و رده سنی مخاطبان و همچنین شخصیت افراد، مطالب مورد نیاز را به آنها انتقال دهند و روش متناسب با مخاطب خود را در انتقال مفاهیم به کار برند.
حجتالاسلام سلیمانی آشتیانی درباره زمان شروع تبلیغ طلاب خاطرنشان کرد: هنگامی که طلاب علم و مهارتهای لازم و کافی را کسب کردند، زمان مناسبی برای شروع تبلیغ است که بتوانند از آن علم و مهارت در تبلیغ بهتر و مؤثرتر استفاده کنند.
مدرس مرکز تخصصی تبلیغ کسب دو بال علم و مهارت را لازمه تبلیغ دانست و اظهار داشت: تنها دارا بودن روش مناسب، لازمه تبلیغ نیست. طلاب اگر دو بال علم و مهارت را با هم دارا باشند، میتوانند در تبلیغ موفق شوند. طلابی که در سفیران هدایت تحصیل میکنند، از سالهای دوم سوم میتواند به تبلیغ بپردازند.
وی با بیان این که باید در کنار مجتهدپروری به مبلغپروری هم توجه داشت، گفت: هدف اصلی طلاب از طلبگی این است که پیام دین را به مردم برسانند. بنابراین هم باید در زمینه تبلیغ کار شود و هم طلاب از لحاظ علمی به حدی برسند که بتواند در مسائل دینی اجتهاد کنند. طلابی که در هر دو زمینه علمی و تبلیغی فعالیت کنند، موفقتر خواهند بود.
حجتالاسلام سلیمانی آشتیانی به ساز و کارهای آموزشی رسیدن به مرحله مبلغپروری از سوی حوزه علمیه اشاره کرد و گفت: حوزه علمیه باید به مقوله مبلغپروری اهمیت بیشتری بدهد. در سفیران هدایت که دورهای کوتاهمدت است، به مبلغپروری اهمیت داده میشود، اما در بلندمدت نیز باید از سالهای ابتدای طلبگی برنامهریزی در این باره صورت گیرد و توجه بیشتری شود.
مدرس مرکز تخصصی تبلیغ به جایگاه مشاوره در تبلیغ دین اشاره کرد و گفت: از مهمترین کارهای مبلغان، پرداختن به مشاوره است. طلبهها در مبحث مشاوره میتوانند بسیار مؤثر واقع شوند، چرا که در بین مردم حضور دارند و با اقشار مختلف مردم، در ارتباط هستند و مردم نیز به آنها اعتماد دارند و مشکلات خود را بیان میکنند. طلاب نیز میتوانند با ارائه مشاوره مناسب برخی از مشکلات مردم را رفع کرده و در این زمینه مؤثر واقع شوند./822/ت302/ی