خانواده تأثیرگذار ترین نهاد اجتماعی در تعیین سرنوشت افراد جامعه است
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در بابلسر، حبیب الله حلیمی، عضو هیأت علمی دانشگاه مازندران امروز در ادامه سلسله جلسات سبک زندگی در جمع جوانان این شهرستان به موضوع حقیقت زندگی در دنیا اشاره و خاطرنشان کرد: زندگی و شیوه زندگی سالم و مورد پسند دین در آیات قرآن می توان دید که لازمه سعادت و تعالی در عمل کردن و هدایت شدن در این مسیر است.
وی با بیان دسته بندی قرآن در خصوص دیدگاه افراد مختلف در خصوص زندگی گفت: مکاتب مادی سه معنی از زندگی را بیان کردند که در دسته اول پوچ گرایان هستند که زندگی را پوچ و بیهوده می پندارند.
استاد معارف اسلامی دانشگاه مازندران ادامه داد: پوچگرایان معتقد هستند که دنیا بی ارزش است و نه تنها از زندگی در دنیا لذت نمی برند بلکه به نوعی دنیا گریزند.
وی نگاه دوم به زندگی را لذت جویی و کامجویی از دنیا عنوان کرد و تصریح کرد: برخی از مکاتب دنیا را تنها از ابتدای تولد می دانند که با مرگ پایان می پذیرد و این دسته دنیا محورند.
حلیمی ادامه داد: این گروه از انسان ها معتقدند که دنیا خوب و زیبا است و باید به هر شکلی و هر گونه ای از دنیا کامجویی کرد و اعتقادی به جهان پس از مرگ ندارند.
عضو هیأت علمی دانشگاه مازندران به تشریح دیدگاه الهی زندگی پرداخت و گفت: دینداران اعتقاد دارند که زندگی از انعقاد نطفه آغاز می شود و تا وقتی هستی وجود دارد زندگی در جریان است و با مرگ در این دنیا حیات انسان در دنیای دیگر ادامه می یابد.
وی افزود: این نگاه باعث زیبا دیدن حقیقت زندگی است و به همین دلیل باید پذیرفت زندگی دردنیا در ذات خود سخت است پس نمی توان از آن انتظار راحتی و آسایش کامل داشت.
این استاد حوزه و دانشگاه یکی از ویژگی های دنیا را توأم بودن سختی و راحتی عنوان کرد و گفت: این دنیا در مشکلات پیچیده شده است و با کمی تفکر می توان دریافت که زندگی در دنیا سخت است اما انسان باید آن را زیبا ببیند.
وی با استناد به سخنی از حضرت زینب(س) در خصوص واقعه عاشورا به عنوان عظیم ترین واقعه تاریخ بشری خاطرنشان کرد: درک حقیقت دنیا و حاکم بودن خداوند بر همه چیز و اینکه تحمل سختی های دنیا موجب پاداش و عواقب خوشی خواهد شد سبب می شود که انسان سختی های دنیا را تحمل کند و ان را زیبا ببیند.
حلیمی در ادامه سخنان خود به بیان فلسفه زندگی پرداخت و افزود: بر اساس آموزه های دینی و دستورات الهی انسان باید قدر و ارزش خود را بفهمد و در دنیا نباید به هر قیمتی زندگی کند.
وی با بیان این که خداوند برای هر چیزی که در انسان خلق شده است حکمت قرار داده است، گفت: انسان باید با پیروی از دستورات الهی و قرار دادن احکام دینی خود را در مسیر تعیین شده برای سعادت قرار بدهند.
استاد حوزه و دانشگاه با بیان این که تشکیل خانواده از نگاه اسلام از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است، تصریح کرد: با نگاهی گذرا به شرایط جامعه قبل از آمدن اسلام و نزول کلام الهی می توان به این مسأله پی برد.
حلیمی به ارزش و جایگاه نهاد خانواده در اسلام اشاره کرد و گفت: خانواده همواره تأثیرگذار ترین نهاد اجتماعی در سرنوشت افراد جامعه نقش بسیار مهمی داشته است.
وی با بیان این که خانواده مهم ترین نظام اجتماعی جامعه است که سلامتی جامعه را تضمین می کند، ادامه داد: خانواده های ایران اسلامی باید با الگو قرار دادن زندگی حضرت علی(ع) و حضرت زهرا(س) خانواده ای موفق و سرشار ار محبت و صمیمیت داشته باشند.
حلیمی همراهی زن و مرد را در تحکیم بنیاد خانواده مهم و حیاتی ارزیابی کرد و ادامه داد: تلاش های زن و مرد می تواند محیط خانواده را سرشار از عاطفه و علاقه کند./1313/پ202/ب1