روحانیت قطب اصلی مساجد است
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، عباس صالحی معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در همایش تقدیر از کتابداران نمونه استان تهران که بعد از ظهر شنبه 24 آبان ماه در تالار ایوان شمس برگزار شد، گفت: قرآن با کتاب های مکتوب بشری پیوند خورده است و کتابخانه ها از دل مسجد بر آمده است.
وی افزود: مساجد بزرگ اسلامی از جمله مسجد الحرام، مسجد النبی، مسجد بخارا، مساجد جامع مجهز به کتابخانه بوده اند، یاقوت حموی جغرافی دان و جهان گرد در سفر به مرو می گوید که در مرو 10 کتابخانه وجود دارد که 2 کتابخانه در مسجد جامع شهر قرار دارد که همانند آن را در جهان اسلام ندیده ام.
معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به این که کتاب و کتابخانه با تار و پود مسجد عجین بوده است گفت: این الفت تاریخی مساله مهمی است و نزدیک به 15 قرن است که کتاب در مساجد وجود دارد که در نوع خود بی بدیل و بی همتا است.
صالحی گفت: مسجد نهاد مردمی، مدنی و عام است تا اینکه یک نهاد حکومتی و رسمی باشد، از این رو می بایست مورد اهمیت قرار گیرد، مسجد با دین و دیانت مردم ارتباط پیدا می کند و مکان مقدسی است، نهادهای دیگر مقدس نیست یا قداست کمتری دارد.
وی با اشاره با اهمیت مدیریت زمان در مطالعه اظهار کرد: مدیریت صحیح و بهره وری از زمان فرصت ایجاد مطالعه را برقرار می کند و امری مهم و اساسی است.
معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به اهمیت ترویج کتاب و کتابخوانی پرداخت و گفت: از بهترین نهادها برای ترویج فرهنگ کتاب و کتاب خوانی مسجد است و باید به این نهاد مردمی توجه بیشتری کرد.
صالحی ادامه داد: بعد از پیروزی انقلاب اسلامی فرصت خوبی برای عرضه کتاب به وجود آمد و در سال گذشته بیش از 65 هزار عنوان کتاب چاپ اول را داشته ایم.
وی با اشاره به ضعف برخی از کتاب ها افزود: تعداد کتاب خوب هم اندک نیست و مهم ترین دغدغه ما فرهنگ مطالعه و سرانه مطالعه و کتاب خوانی است.
معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره اهمیت مدیریت زمان گفت: برای مطالعه کتاب و گسترش فرهنگ کتابخوانی باید از مدیریت زمان بهره برد.
گفتنی است در پایان این مراسم معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی مجوز 5 کتابخانه مساجد استان تهران را به مسؤولان این کتابخانه ها اهدا نمود./818/پ202/ب4