معیار کارآمدی نظام اسلامی حکومت مهدوی است

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجتالاسلام غلامرضا بهروزی لک، عضو هیأت علمی دانشگاه باقرالعلوم(ع) دوشنبه 28 مهرماه در سومین نشست دانشافزایی فلسفه دین با موضوع «کارآمدی دین در عرصه سیاست» که در سالن آمفی تئاتر دانشگاه باقرالعلوم(ع) برگزار شد، گفت: کارآمدی نظام سیاسی از مقوله مطالعات جامعهشناختی است که در رابطه با دنیای جدید مورد بررسی قرار میگیرد.
وی به رهیافتهای قدیم و جدید از حقانیت در سیاست اشاره کرد و اظهار داشت: در نگاه کلاسیک، مسأله کارآمدی مهم نبود و بیشتر در استدلالها مبنا و محتوا دنبال میشد اما در نگاه جدید و عقل عرفی این مسأله ملاک قرار گرفته است و جامعهشناسان نیز معیار رضایتمندی را در نظر گرفتهاند.
حجتالاسلام بهروزی لک با اشاره به نگاه اومانیستی و سکولار از انسان گفت: دنیای عرف گرایانه و سکولار، کارآمدی را رضایتمندی بشر از یک پدیده میداند.
وی در تبیین رضایتمندی مردم و حقانیت در سیاست گفت: امام باقر(ع) بعد از درگذشت «عمرابن عبدالعزیز» که از حاکمان بنی امیه بود فرمودند: «امروز فردی از دنیا رفت که اهل زمین بر او رحمت میفرستند اما فرشتگان و اهل آسمان او را لعنت میکنند.»
ارزیابی نظام سیاسی جمهوری اسلامی با سه عنصر
عضو هیأت علمی دانشگاه باقرالعلوم(ع) با اشاره به کارآمدی نظام جمهوری اسلامی ایران بر اساس ترکیبی از نگاه قدیم و جدید تصریح کرد: نظام سیاسی جمهوری اسلامی با سه عنصر شناسایی اهداف، امکانات و شناسایی موانع باید مورد ارزیابی قرار بگیرد.
وی با اشاره به ماهیت دولت در نظام امامت گفت: غایت و هدف نظام سیاسی دولت در نظام امامت در دوران حضور و غیبت امام معصوم(ع) هدایت است که در قرآن کریم میفرماید: مؤمنان کسانی هستند که اگر مکنت و قدرت در زمین پیدا کنند به اقامه نماز، دادن زکات، امر به معروف و نهی از منکر میپردازند.
عضو هیأت علمی دانشگاه باقرالعلوم(ع) با بیان غایت دولت کریمه در دعای «تعز به الاسلام و اهله و تذل به النفاق و اهله» افزود: غایت این است که آیا عزت اسلام و ذلت کفر صورت گرفته است یا خیر؟
پیامبراکرم در روز غدیر، کمال دین را ابلاغ و اظهار فرمودند
وی با اشاره به واقعه روز غدیر خاطرنشان کرد: پیامبراکرم(ص) در روز غدیر با جمله «الیوم اکملت لکم دینی» کمال دین را ابلاغ و اظهار کردند که در انتخاب امیرمؤمنان(ع) نمایان شد و ائمه اطهار(ع) نیز به ترتیب به عنوان حافظان دولت کامله رسول گرامی اسلام(ص) مطرح شدند.
حجتالاسلام بهروزی لک، هدف نظام امامت را زمینهسازی سعادت و رستگاری دانست و یادآور شد: دولتهای نبوی(ص)، علوی(ع) و حسنی(ع) از لحاظ اهداف متعالی بودند اما با وجود موانع و نواقص نتوانستند اهدافشان را محقق کنند و 9 امام معصوم(ع) نیز فرصت تشکیل حکومت را نداشتند و برای حکومت موعود مهدوی(ع) زمینهسازی کردند.
وی معیارهای سنجش کارآمدی نظام سیاسی را در نظام مهدوی(ع) خواند و تأکید کرد: رسیدن به سعادت دنیا و آخرت از طریق دولت کریمه حضرت حجت(عج) امکان دارد که در عین مطرح کردن اهداف به صورت شفاف، امکانات را فراهم میکند و نواقص را برطرف میسازد که در آن حکومت موعود، آرمانها و عزت اسلام، تحقق مییابد.
این استاد حوزه و دانشگاه با اشاره به نامه حضرت علی(ع) در نهج البلاغه، نظام اسلامی را تمسک جستن به دولت حقه ائمه اطهار(ع) خواند و خاطرنشان کرد: با در نظر گرفتن الگوهای تام و آرمانی از لحاظ نظری میتوان در عرصههای مختلف زندگی به اهل بیت(ع) تمسک بجوییم چنان که حضرت علی(ع) در نهج البلاغه میفرماید: «شما نمیتوانید همانند ما باشید اما در عمل به ما تشبه داشته باشید.»
عضو هیأت علمی دانشگاه باقرالعلوم(ع)، هدف نظام امامت را انسانسازی و رسیدن انسانها به خدا دانست و تصریح کرد: علت غیبت، رسیدن انسانها به بلوغ فکری بود تا قابلیت دریافت کمال ابلاغ که امامت حضرت علی(ع) و ائمه اطهار(ع) است را پیدا کنند و در گام بعد با تعالیم ائمه اطهار(ع) به کمال تعلیم و تفسیر رسیده و آمادگی غیبت را پیدا کنند و تا تحقق خارجی دولت کریمه مهدوی(ع) خودگردانی داشته باشند.
وی پیگیری اهداف امامت در دوره غیبت را «افضل اعمال» خواند و گفت: ولایت مطلقه فقیه در مراحل افتا، اجرا و قضاوت، تولیت امور سیاسی و اجتماعی را به نیابت از امام عصر(عج) بر عهده میگیرد همچنین الگو گیری از جامعه موعود برای جامعه عصرغیبت، تبلیغ برای دولت موعود، احیا و ترویج امام شناسی از مهمترین وظایف دولت در زمان غیبت است.
حکومت مهدوی معیار دولت جمهوری اسلامی
حجتالاسلام بهروزی لک با تأکید بر این که دولت جمهوری اسلامی باید معیارهای دولت حضرت حجت(عج) را داشته باشد، افزود: کارمندان و مجموعه خدمتگزاران نظام اسلامی به عنوان کارگزار امام عصر(ع) شناخته میشوند که باید خودشان را به کارگزاران دولت حضرت حجت(عج) شبیه کنند.
وی با بیان این که تبلیغ برای احیای نام و امر امام زمان(عج) در سطح جهانی مغفول واقع شده است، تصریح کرد: آیا دولت اسلامی توانسته است به طور عام (غیر مستقیم و بدون در نظر گرفتن زمان) برای ظهور زمینهسازی داشته باشد و جامعه موعود را به عنوان الگو و تابلویی به کشوهای دیگر عرضه کند؟
این استاد حوزه و دانشگاه درباره بحث رضایتمندی مردم از نظام سیاسی افزود: رضایتمندی در چارچوب معیارهای اسلامی باید مورد توجه حکومت قرار بگیرد و اگر روزی بیشتر مردم نسبت به احکام و شریعت ناراضی شدند نظام اسلامی، مسؤولیتی برای تنزل ارزشهای اسلامی و کسب رضایت مردم ندارد چنان که حضرت علی(ع) نیز به همین سبب 25 سال خانهنشین شدند./908/پ201/ی