طلبه تراز انقلاب اسلامی از دیدگاه آیتالله ممدوحی
آیتالله حسن ممدوحی، عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری رسا با اشاره به آغاز سال تحصیلی حوزههای علمیه به طلاب علوم دینی توصیه کرد که درباره حضور خود در کسوت روحانیت تفکر کنند و بدانند برای چه به حوزه آمدهاند.
وی با تأکید بر اینکه اگر طلاب جایگاه حوزههای علمیه را به درستی نشناسند، موفقیتی به دست نخواهند آورد، متذکر شد: طلبه شدن شغل نیست و آن را نباید با مشاغلی مانند مهندس، دکتر، کشاورز و تاجر مقایسه کرد.
استاد درس خارج فقه حوزه علمیه قم با بیان اینکه طلبگی وسیلهای برای کسب رزق و روزی نیست، خاطرنشان کرد: طلبهای که با نیت کسب رزق و روزی وارد حوزه شود، هرچند ممکن است عمامه به سر بگذارد و سالها هم در حوزه بماند اما آن طلبهای که باید نخواهد بود.
وی گفت: معنای طلبه آن است که روز اول به خدای متعال عرض میکند یک عدهای در تاریخ اسلام رفتند جان خود را نثار کردند و در راه تبلیغ تو، خون قلبشان را به زمین ریختند تا زمینه برای پیشبرد معارف الهی آماده شود.
آیتالله ممدوحی ادامه داد: طلبه باید با خدا عهد ببندد که اگر نتوانستم جانم را فدای دین تو کنم تمام عمرم را از برای پیدایش معارف تو و تبلیغ برای بندگان تو وقف میکنم که اگر کسی با این نیت آمد، خداوند او را رها نمیکند و زندگی او را به خوبی اداره خواهد کرد.
وی اظهار داشت: طلاب جدید از ابتدا آموزش ببینند که عمرشان را برای اسلام وقف کنند، درس بخوانند و معارف دین را گسترش دهند؛ این امر ملاک تربیت طلبه تراز انقلاب اسلامی است که از اینها مطهری، بهشتی، مفتح، حضرت امام و مقام معظم رهبری پرورش مییابند.
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با بیان اینکه اگر حوزه علمیه را کنار بگذاریم انقلاب، انقلاب نخواهد بود، گفت: پشتوانه تمام انقلاب حوزه علمیه و در رأس آنها مقام معظم رهبری و مراجع تقلید هستند که باید در حفظ آنها بکوشیم.
وی تصریح کرد: باید از گذشته درس بگیریم و دورههای تاریخی را بررسی کنیم که چگونه تا زمانی که مدرس و کاشانی در دوره مشروطه با هم بودند مجلس دست مشروطهخواهان بود، اما به محض اینکه این دو را کنار گذاشتند، به دست پهلوی افتاد.
آیتالله ممدوحی در پایان بر برگزاری کرسی دروس اخلاق و تفسیر در حوزه علمیه تأکید کرد و افزود: اگرچه تا حدودی میتوان برگزاری دروس اخلاق و تفسیر را در حوزه مثبت ارزیابی کرد، اما آنطور که میخواهیم نبوده است./920/ت302/س