۱۵ تير ۱۳۹۳ - ۱۸:۳۱
کد خبر: ۲۱۲۱۲۶
حجت الاسلام والمسلمین رجبی:

رییس جمهور به وزیر علوم تذکر دهد/ آفات توجه بیش از حد به مذاکرات برای رشد علمی و اقتصادی کشور

خبرگزاری رسا ـ عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه برخی از عزل و نصب های صورت گرفته از سوی وزیر علوم را حساسیت برانگیز و عامل سیاسی کاری در دانشگاه ها دانست و از رییس جمهور خواست تذکرات لازم را در این زمینه به وزیر علوم بدهد.
حجت‌الاسلام والمسلمين محمود رجبي حجت الاسلام والمسلمين رجبي

حجت الاسلام والمسلمین محمود رجبی عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری رسا، با توجه به نگرانی رهبر معظم انقلاب نسبت به کند یا متوقف شدن رشد علمی کشور، ‌اظهار داشت: طبیعی است اگر مسائل را فرعی و اصلی نکنیم و مسؤولان، نخبگان و اندیشمندان ذهن شان متوجه مسائل فرعی شود از مسائل اصلی غافل خواهند شد.

وی بها دادن بیش از حد به بحث مذاکره و تحریم‌ها را آفت زا دانست و گفت: همت دولتمردان متوجه این مسأله شده و طبیعی است که آنها از مسائل اصلی دیگر غافل شوند.

اتکای به درون، اقتصاد مقاومتی و مدیریت جهادی باید دغدغه اصلی دولتمردان باشد

قائم مقام مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) تولید علم را از مسائل اساسی کشور برشمرد و ابراز داشت: تولید علم در عرصه بین المللی نشانه اقتدار جامعه و در درون کشور حلال مشکلات است؛ همچنین اگر مسؤولان مسائل فرهنگی را به عنوان یک مسأله استراتیژیک و به صورت ویژه مورد عنایت قرار دهند، موجب اقتدار فرهنگی کشور می شود.

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم بالارفتن روحیه مقاومت ملت، صیانت ملت و تعالی سبک زندگی مردم را از ثمرات اقتدار فرهنگی دانست و گفت: اینها مسائلی است که نظام و انقلاب ما بر اساس آن شکل گرفته است؛ اگر در این زمینه‌ها غفلت شود خطر انحراف از مسیر اصلی انقلاب رخ نمایی می کند.

حجت الاسلام والمسلمین رجبی بازنگری جامع مسؤولان در طراحی‌ها، برنامه ریزی‌ها و اولویت‌بندی‌ها را ضروری خواند و بیان داشت: اتکای به درون، اقتصاد مقاومتی، مدیریت جهادی که رهبر معظم انقلاب بارها به این مسائل تأکید فرمودند باید مسأله اصلی دولتمردان و اقشار مختلف جامعه باشد.

در دوران اصلاحات نیز توسعه سیاسی جای مسائل اصلی کشور را گرفت

وی با اشاره به خطر اصلی شدن مسائل فرعی کشور، گفت: در دوران اصلاحات نیز توسعه سیاسی به جای توسعه فرهنگی و علمی، مسأله اصلی دولت شد و از این کار آسیب‌های فراوانی دیدم.

قائم مقام مؤسسه امام خمینی(ره)، رهبر معظم انقلاب را کارشناس خبره در صحنه بین المللی و کارشناس برجسته حوزه دین و مسائل اجتماعی دانست و تصریح کرد: مسؤولان کشور باید مسائلی را که ایشان مطرح می کنند را مسأله اصلی خود بدانند و تمرکز، سرمایه گذاری‌ها، طراحی‌ها و برنامه‌ریزی‌ها بر این اساس صورت بگیرد.

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم افزود: رهبر معظم انقلاب به استناد آموزه‌های دینی ما فرموند العلم سلطان، علم با خود قدرت و اقتدار می آورد بنابراین مسؤولان ما نیز باید نسبت به این مسأله حساسیت داشته باشند و اهمیت بیشتری بدهند؛ در این صورت است که مسائلی همچون تحریم‌ها و مذاکره می شود مسائل درجه دوم و اگر بنا باشد از بین این دو یکی را برگزینیم قطعا پیشرفت علمی و فرهنگی است.

جولان‌گاه شدن دانشگاه‌ها برای جریانات سیاسی موجب هدر رفتن انرژی نیروهای جوان می شود

حجت الاسلام والمسلمین رجبی در تشریح آفاتی که در صورت جولان‌گاه شدن دانشگاه‌ها برای احزاب سیاسی کشور متحمل خواهد شد، گفت: اولا جلوی رشد علمی کشور گرفته می شود یعنی استادان و دانشجویان درگیر مسائل سیاسی می شوند و از تأمل و تعمق در مسائل علمی باز می مانند؛ فرصت‌ها برای منازعات سیاسی صرف می شود و مانعی بر سر راه پیشرفت علمی که رسالت اصلی دانشگاه‌ها است، خواهد بود.

وی هدر رفتن نیروی‌های کشور را از دیگر آفات سیاست زدگی دانشگاه‌ها دانست و خاطرنشان کرد: دانشگاه‌های ما مملو از نیروهای پر توان، با نشاط و مؤمن به نظام است، اگر جریانات سیاسی پایگاه خودشان را در بین دانشجویان و در فضای دانشگاه قرار دهند موجب اصطکاک این نیروها می شود.

قائم مقام مؤسسه امام خمینی(ره) ادامه داد: در این شرایط امکاناتی که باید صرف انباشتن توان‌ها، همدلی، همیاری و همفکری برای پیشرفت علمی و فرهنگی شود، در تعارض‌های سیاسی هدر رفته و موجب تفرقه، گروه گرایی، سیاسی کاری، جناح گرایی می شود؛ این در حالی است که دانشگاه‌ها باید سرنوشت و آینده کشور را به شکلی درست رقم بزنند.

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با اشاره به سوء استفاده سیاسی گروهک‌های منحرف از دانشگاه‌ها در آغاز انقلاب، گفت: آنها فضای دانشگاه‌ها را متهلب کردند تاجایی که دانشگاه محل عملیاتی برای جنگ‌های خیابانی شد؛ اگر هوشیاری امام(ره) نبود مطمئنا آسیبی جدی متوجه نظام می شد.

حجت الاسلام والمسلمین رجبی دانشگاه‌ها را یکی از مراکز مهم سرمایه‌گذاری دشمن دانست و بیان داشت: هدف دشمن ایجاد تشتت، اختلاف و درگیری در سطح جامعه و به ویژه دانشگاه‌ها است؛ اگر این فضا پایگاه جریانات سیاسی شود مسیر برای پیاده شدن توطئه‌های دشمن هموار می شود و این خطر بزرگی برای نظام و انقلاب است.

عزل و نصب‌های سیاسی وزیر علوم موجب نگرانی مراجع شد

وی با اشاره به عزل و نصب‌های سیاسی وزیر علوم، گفت: بی شک اساتید و مسؤولان دانشگاه‌ها در تبدیل شدن فضای علمی به فضای سیاسی نقش مهمی دارند؛ اگر در انتخاب این افراد جناحی عمل کنیم که در حال حاضر این گونه است،‌ مسلما آنها نیز می خواهند اهداف و گرایش‌های سیاسی خود را اجرا کنند و در نهایت موجب نگرانی مراجع و دلسوزان نظام می شود.

قائم مقام مؤسسه امام خمینی(ره) با تأکید بر این که رییس جمهور باید به این نکته توجه ویژه‌ای داشته باشد، تصریح کرد: باید از وزیر محترم بخواهند در این انتصاب‌ها و انتخابات از جناح‌بندی‌های حزبی و سیاسی پرهیز کند.

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم افزود: مسؤولی که عضو یک جناح سیاسی است تلاش می کند جناح خود را حاکم کند بنابراین امکانات را به سوی آن جناح سوق می دهد، نیروهای آن جناح را در پست‌ها قرار می دهد و موجب بی مهری نسبت به  سایر اقشار مردم و فرهیختگان جامعه می شود.

حجت الاسلام والمسلمین رجبی چنین عزل و نصب‌هایی را آفت بزرگی برای فضای علمی دانشگاه‌ها دانست و گفت: این کار نیروهای مخلص، قوی و اهل فکر را برای قدم برداشتن در این مسیر مأیوس می کند و امکانات لازم برای رشد، تعالی و ثمردهی این افراد را کاهش می دهد./928/ت301/ج

 

ارسال نظرات