ابعاد تازه جاسوسی آمریکا از کامپیوترهای شخصی
به گزارش سرویس مانیتورینگ خبرگزاری رسا؛ دویچه وله در خبری گفت: نیویورک تایمز بُعد تازهای از فعالیتهای جاسوسی آژانس امنیت ملی آمریکا پرده برداشته است.
به گزارش "نیویورک تایمز"، آژانس امنیت ملی آمریکا (اناسای) میتواند با نصب برنامهای روی کامپیوترها، آنها را طوری تنظیم کند که بدون اتصال به اینترنت هم در دسترس باشند.
بر اساس گزارشی که "نیویورک تایمز" سهشنبه شب (14 ژانویه/ 24 دی) بر روی وبسایت خود منتشر کرد، آژانس امنیت ملی آمریکا بدافزاری به نام "کوانتوم" را بر روی حدود 100هزار کامپیوتر در سراسر جهان نصب کرده است.
این بدافزار، آژانس امنیت ملی آمریکا را قادر میسازد که شبکههای خصوصی و کامپیوترهای شخصی را حتی بدون اتصال به اینترنت کنترل کند. "نیویورک تایمز" در گزارش خود خاطرنشان کرده است که آژانس میتواند از این بدافزار برای حملات سایبری نیز استفاده کند.
این در حالی است که آژانس امنیت ملی آمریکا "کوانتوم" را برنامهای برای "دفاع فعال" و نه "ابزاری برای حمله" عنوان میکند!
مجله آلمانی "اشپیگل" پیشتر گزارش مفصلی در مورد نحوه عملکرد بدافزار "کوانتوم" منتشر کرده بود. این بدافزار بر اساس اطلاعات منتشر شده، بدون اطلاع تولیدکنندگان یا صاحبان کامپیوترهای شخصی بر روی دستگاهها نصب شده است.
به گفته "نیویورک تایمز"، آژانس امنیت ملی آمریکا، برای دریافت اطلاعاتی که توسط بدافزار "کوانتوم" جمعآوری شده بودند، از امواج رادیویی استفاده کرده است.
بر اساس این گزارش، "کوانتوم" از جمله بر روی شماری از کامپیوترهای ارتشهای چین و روسیه و همینطور کامپیوترهای پلیس مکزیک و شبکههای توزیع مواد مخدر در این کشور و حتی برخی از مؤسسههای تجاری در محدوده اتحادیه اروپا نصب شده است.
کشورهایی مانند هند، پاکستان و عربستان سعودی نیز مورد توجه این بدافزار هستند. پیشتر با کمک چنین بدافزاری یک بخش اداری از ارتش چین هدف حمله قرار گرفته بود که به ظن آمریکا در حملات سایبری علیه کشورهای غربی نقش دارد. مقامات چین همواره دست داشتن در چنین حملات سایبری را رد کردهاند.
قابل ذکر است که تاکنون مدرکی مبنی بر اینکه این بدافزار در ایالات متحده آمریکا نیز استفاده شده است، به دست نیامده است. بر اساس قوانین آمریکا استفاده از این بدافزار غیرقانونی است.
/1421/1409/ح