۰۲ آذر ۱۳۹۲ - ۱۲:۰۹
کد خبر: ۱۹۰۳۹۹
آیت‌الله جوادی آملی:

ابن شهر آشوب منظومه فکری متقن و مبرهن داشت

خبرگزاری رسا ـ حضرت آیت‌الله جوادی آملی با بیان این‌که علامه ابن شهر آشوب منظومه فکری متقن و مبرهن داشت، گفت: این علم بزرگوار پذیرفته بود که ائمه معصومین(ع) همتای قرآن هستند و تا آخر عمر شیفته این خاندان بود و با جان و دل از آنها حمایت کرد.
 آيت الله جوادي آملي
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حضرت آیت‌الله عبدالله جوادی آملی، مفسر برجسته قرآن کریم پیش از ظهر امروز در مراسم اختتامیه نخستین کنگره بین‌المللی علامه ابن شهر آشوب ساروی مازندرانی که در سالن اجتماعات مدرسه عالی دارالشفا قم برگزار شد، گفت: علامه ابن شهر آشوب ساروی مازندرانی به شیخ‌الطائفه ثانی ملقب شده است.
وی با بیان این‌که شیخ‌الطائفه اول شیخ طوسی(ره) است، افزود: ابوجعفر شریف‌الدین محمد بن علی بن شهر آشوب ساروی مازندرانی در کتاب‌های نقلی ملقب به شیخ‌الطائفه ثانی است یعنی همانطور که در کتاب‌های عقلی معلم اول و معلم ثانی داریم در کتاب‌های نقلی نیز شیخ‌الطائفه اول و ثانی داریم.
مفسر برجسته قرآن کریم با اشاره به این مطلب که ابن شهر آشوب تفسیر را به صورت کلامی ارائه کرده است، اظهار داشت: انسجام و منظومه فکری این شخصیت بزرگوار به حدی بوده است که توانسته هم معالم و هم مناقب را به رشته تحریر درآورد.
حضرت آیت‌الله جوادی آملی خاطرنشان کرد: یک شخص برای شیخ‌الطائفه شدن باید معنا و نظم فکری فوق‌العاده داشته باشد و علامه ابن شهر آشوب ساروی از این نعمت عظیم فکری برخوردار بود.
وی با اشاره به عظمت عترت طاهرین(ع) تصریح کرد: علامه ابن شهر آشوب و شیخ طوسی منظومه فکری متقن و مبرهن داشتند و پذیرفتند اهل‌بیت(ع) همتای قرآن هستند و تا آخر عمر شیفته خاندان رسول‌الله(ص) بوده و با جان و دل از عترت پیامبر اکرم(ص) حمایت کردند.
این استاد برجسته اخلاق بیان داشت: کلامی فکرکردن و متقن‌فکر کردن سبب شده تا ابن شهر آشوب معروف به شیخ‌الطائفه ثانی شود.
وی پرداختن به علوم عقلی و کلامی را بسیار با اهمیت برشمرد و افزود: اگر علوم عقلی و کلامی در حوزه‌ها رواج پیدا می کرد مسأله جبر و اختیار به این صورت که امروزه در جامعه رواج پیدا کرده نمی‌شد و علامه ابن شهر آشوب مازندارانی از افرادی بود که به تمام جبر‌ها به صورت جداگانه پاسخ داده و آنها را برطرف می‌کرد.
حضرت آیت‌الله جوادی آملی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان این‌که مردم دین خود را از علما می‌گیرند، گفت: انقلاب به برکت علما به ثمر رسید و شما علما و بزرگان دینی بودید که پایگاه شور و شعف را در جامعه اسلامی تشکیل دادید و حسین غریب مادر را به لبیک یا حسین تبدیل کردید.
وی ادامه داد: امروز نیز ما این لبیک یا حسین را در مقابل گزینه نظامی دشمنان و بدخواهان این کشور و انقلاب بر زبان جاری می‌کنیم و به آنها می‌گوییم ما از 72 شهید عظیم‌الشأن کربلا پیروی می کنیم، شهیدانی که امروز زنده‌اند و جهان را تسخیر کرده‌اند./907/پ202/ج
ارسال نظرات