استاد اخلاق حوزه بررسی کرد:
رابطه بهرهمندی از فیوضات شب قدر با اعمال انسان
خبرگزاری رسا ـ استاد اخلاق حوزه علمیه به بررسی رابطه بهرهمندی از فیوضات شب قدر با اعمال انسان پرداخت و گفت: شب قدر نعمت است و همواره دریافت نعمت های الهی با اعمال انسان رابطه مستقیم دارد.
حجتالاسلام محمد رضا زنگنه، استاد اخلاق حوزه علمیه در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری رسا، با اشاره به اهمیت شب قدر گفت: مهمترین واقعه شب قدر نزول قرآن در این شب است که شامل تمامی مراحل نزول قرآن میشود.
وی افزود: شب قدر مقدمه ای برای انسان است که تکلیف خود را با دنیای مادی و معنوی مشخص کند و سیره بزرگان است که از تمام ظرفیت های خود استفاده می کنند تا بتوانند شب قدر را درک کنند.
استاد اخلاق حوزه علمیه اظهار داشت: در روایات آمده است که پیامبر(ص) در خواب مشاهده کردند که بوزینگانی از منبر ایشان بالا می روند، هنگامی که پیامبر از خواب برخواستند تعبیر این خواب ر ا چنین دانستند که به مدت چندین سال حکومت توسط افرادی نالایق غصب خواهد شد.
وی در ادامه تصریح کرد: پیامبر(ص) بسیار دلگیر شدند و در این زمان جبرئیل نازل شد و سوره قدر را بر پیامبر(ص) نازل کرد که نشان از اختیارات ولی خدا در مقدرات عالم دارد اگر چه در ظاهر کسانی که بر اریکه قدرت نشسته اند قدرتمند هستند ولی قدرت واقعی از آن کسی است که مقدرات عالم در دست او است.
حجتالاسلام زنگنه با اشاره به روایات وارد شده درباره شب قدر گفت: در روایاتی از امام هادی(ع) آمده است که فرمودند خداوند امور را به دست ولی خود جاری مینماید و این بارقه امیدی است برای کسانی که به ولایت ائمه ایمان دارند و خود را برای بهرهبرداری از این شب گرانقدر آماده میکنند.
وی تأکید کرد: هر انسانی به اندازه ظرف وجودی خود از فیوضات این شب بهرهمند می شود مانند زمانی که باران می بارد هر کسی به اندازه ظرفی که برای جمع آوری باران استفاده کرده است از نعمت باران استفاده می کند.
استاد اخلاق حوزه علمیه افزود: انسان باید برای ایجاد ظرفیت در خود بکوشد و از انجام اعمالی که ظرف وجودی انسان را محدود می کند بپرهیزد چراکه دریافت نعمت های خداوند با اعمال انسان رابطه مستقیم دارد.
حجتالاسلام زنگنه خاطر نشان کرد: بهترین و معتبرترین و قابل دسترس ترین دستورالعمل های شب قدر توسط شیخ عباس قمی در مفاتیح الجنان گرد آوری شده است که بحث اصلی در انجام این اعمال زمینه سازی روحی در انسان است.
وی افضل اعمال شب قدر را کسب معرفت دانست و افزود: افضل اعمال در شب قدر کسب معرفت است که از روایات و سیره علما مشخص شده است، چنان که صاحب جواهر کتاب گران سنگ فقهی خود ر ا در شب 23ماه رمضان به اتمام رساند.
این استاد حوزه علمیه گفت: در شب قدر تعلیم و تعلم جایگاه ویژه ای دارد و از طرفی برای توبه و استغفار فرصتی مغتنم است، توجه به امام زمان(عج) در این شب جایگاه ویژه ای دارد چون امام زمان(عج) ولی زمان است و مقدرات عالم امکان بر ایشان عرضه می شود./979/ت302/ی
ارسال نظرات