مخملباف مروّج آئین ضاله بهائیت
به گزارش سرویس مانیتورینگ خبرگزاری رسا، قرار است در جشنواره فیلم بیت المقدس در خاک رژیم نژادپرست اسرائیل که از چهارم تا سیزدهم ژوئیه برگزار می شود، با نمایش فیلمهای گبه، سلام سینما، سفر قندهار و باغبان از ساخته های محسن مخملباف تقدیر شود.
محسن مخملباف که به تازگی ریاست هیات داوران جشنواره فیلم مسکو را نیز بر عهده داشته، برای نمایش تازه ترین فیلمش باغبان، در این جشنواره فیلم حضور خواهد یافت.
باغبان یک فیلم مستند داستانی است که در شهرهای بیت المقدس، حیفا و عکا در اسرائیل فیلم برداری شده است. موضوع این فیلم سیری در آیین بهایی است.
جشنواره فیلم بیت المقدس از سال 1984 به صورت سالانه در خاک اشغالی فلسطین برگزار می شود و در سال های گذشته فیلم هایی از محسن، سمیرا و حنا مخملباف به نمایش درآمده است.
این فیلم از جهاتی، فیلمی متفاوت از یک فیلمساز ایرانی به شمار می آید. زیرا فیلم باغبان، روایتگر شک ها و سوالات بی معنا از چرایی به وجود آمدن ادیان است. این فیلم ادیان را عامل اصلی خشونت و گسترش آن در جهان می داند و با ایجاد زمینه ای مناسب این شک را در ذهن مخاطب می پروراند.
این فیلم سفر پدر و پسری فیلمسازست که برای تحقیق درباره یک دین! آیین بهایی، به اسرائیل و به باغ های بهایی سفر می کنند و با یک باغبان بهایی و چند بهایی دیگر آشنا می شوند. آنان در این سفر از دیدگاه موافق و مخالف دین، به طرح پرسش هایی درباره نقش و تاثیر دین در زندگی بشر و رابطه آن با قدرت و گسترش نفرت در جهان می پردازند.
این فیلم تلاشی ست برای طرح سوالاتی دربارۀ رهایی انسان از خشونت و ناامیدی به واسطه رهایی انسان از دین و قید و بندهای آن.
محسن مخملباف که سال هاست خارج از ایران زندگی می کند و بعد از حوادث مربوط به انتخابات ریاست جمهوری 88، ناگهان در قامت یک فعال سیاسی به مخالفت گسترده با جمهوری اسلامی پرداخت، در یک سال گذشته در سکوت کامل مشغول ساخت این فیلم بوده است.
بنابراین آقای مخملباف علاوه بر همه اتهامات پیشینش، اکنون با دو اتهام بزرگ دیگر هم روبروست. او به عنوان یک ایرانی به اسراییل سفر کرده، کشوری که مردم و جمهوری اسلامی وجودش را به رسمیت نمی شناسند. افزون بر این، فیلمی را با محوریت آیین بهائیت ساخته است، فرقه ای ضاله که صد و هفتاد سال از زادروزش می گذرد./1421/9161/خ