چند خبر کوتاه از خراسان رضوی
به گزارش خبرگزاری رسا، شب شعر «سپندوار» ویژه استقبال از رهبر معظم انقلاب در ایام سال نو با مشارکت سازمان های مردم نهاد از جمله نهضت مردمی پوستر انقلاب و قرارگاه فرهنگی ولی امر در مشهد برگزار می شود.
در این شب شعر که از ساعت 19، 26 اسفندماه در محل مسجد کرامت برگزار خواهد شد، اساتید و شاعران مشهدی و غیر مشهدی به قرائت آثار خود در موضوعاتی مانند سفر رهبر انقلاب، ولایت فقیه، گفتمان رهبری، جایگاه شعر و ادب و هنر متعالی در نگاه رهبر انقلاب و ... می پردازند.
با توجه به منع رهبر معظم انقلاب از صرف هزینه های بیت المال برای استقبال از ایشان، تمامی هزینه های این مراسمات توسط گروه های فرهنگی - مردمی تأمین می شود.
لازم به ذکر است در این مراسم اساتیدی همچون سید رضا موید، حاج محمود اکبرزاده، محمد جواد غفور زاده «شفق»، علیرضا قزوه، مصطفی محدثی خراسانی، محمد کاظم کاظمی، حجت الاسلام سید عبدالله حسینی، غلامرضا شکوهی، دکتر منوری، حجت الاسلام محمد علی صفری و سید مصطفی موسوی گرمارودی شرکت خواهند داشت.
فراخون مقاله دین و دنیا در اندیشه اسلامی
فراخوان مقاله «دین و دنیا در اندیشه اسلامی» در قالب طرح از پله فرش تا قله عرش از سوی مدرسه علمیه اسلام شناسی حضرت زهرا(س) مشهد اعلام شد.
بر اساس این گزارش، این فراخوان کشوری، در سه محور بررسی رابطه دین و دنیا، تأثیر مبانی فکری سکولاریزم بر سبک زندگی و دین و راه زندگی اعلام شده است.
این گزارش حاکیست، آخرین مهلت ارسال آثار، خردادماه سال آینده بوده و علاقمندان جهت کسب اطلاعات بیشتر می توانند به پایگاه اینترنتی این مدرسه به نشانی www.islamshenasi.ir مراجعه کنند.
کانونهای فرهنگی زمینه توسعه فرهنگ رضوی را فراهم می کنند
به گزارش خبرگزاری رسا به نقل از روابط عمومی سازمان فرهنگی تفریحی شهرداری مشهد، حجت الاسلام سید عباسعلی وهابزاده، مدیر فرهنگسرای زیارت با اشاره به آغاز فعالیت کانونهای فرهنگی این فرهنگسرا در 15 نقطه شهر مشهد، آن را گامی در راستای توسعه فرهنگ رضوی بیان کرد.
وی با بیان این که زندگی در شهر مشهد به عنوان پایتخت معنوی ایران توفیقی بزرگ از جانب حقتعالی است، گفت: در این راستا کانونهای زیارت به عنوان جزئی از برنامه ماموریت این فرهنگسرا میتواند فرصت مناسبی را جهت شکرگزاری مردم مشهد فراهم سازد.
هدف ایجاد کانونهای فرهنگی
حجت الاسلام وهابزاده ادامه داد: مهمترین هدف از ایجاد این کانونهای فرهنگی، توسعه و تقویت فرهنگ رضوی در گروههای مردمی و سیستمهای مدیریتشهری است که این امر بر اساس بند 4 اهداف بیانیه ماموریت فرهنگسرا صورت میپذیرد.
وی راهبردهای این طرح را در قالب افزایش مشارکت اجتماعی سازمانها و دستگاههای فرهنگی، گروهها، تشکلات و اجتماعات محوردی در زمینه موضوع تخصصی فرهنگسرای زیارت توضیح داد و افزود: فاز اول این طرح در یک بازه زمانی 4 ماهه آغاز شده است.
تقدیر از کانونهای فرهنگی برتر
حجت الاسلام وهابزاده در رابطه با اعتبار تخصیص دادهشده به این کانونها، تصریح کرد: 60 درصد از اعتبار هر کانون صرف برنامههای ابتکاری پیشنهادی مصوب شده خواهد شد و مابقی در جهت بسته پیشنهادی فرهنگسرا هزینه می شود.
وی خاطرنشان کرد: با توجه به کیفیت و کمیت و نوع اجرای برنامههای انجام شده، به هر کانونی امتیازی تعلق خواهد گرفت که متناسب با امتیاز هر کانون هدایای نفیسی اهدا خواهد شد.
برنامههای پیشنهادی کانونهای فرهنگی
مدیر فرهنگسرای زیارت با بیان این که امتیاز هر یک از برنامههای این کانونها متفاوت است، اظهار کرد: تشرف هفتگی مردم به حرممطهر، تشرف ماهانه سالمندان ناتوان به حرممطهر توسط نوجوانان، اجرای برنامههای مقطعی فرهنگسرا در سطح منطقه و ایجاد سایت و وبلاگ با موضوعیت امام رضا(ع) از جمله برنامههای پیشنهادی برای کانونهای فرهنگی است.
حجت الاسلام وهابزاده ادامه داد: برگزاری کلاس آموزشی با موضوع سیره رضوی، شرکت در جشنوارههای هنری با موضوع امام رضا(ع)، طراحی هفتهای روزنامه دیواری با موضوع امام مهربانی، برگزاری دورههای مطالعاتی و مسابقات کتابخوانی، اجرای برنامههای تور زیارت، اجرای برنامههای ابتکاری و قرائت صلوات خاصه در بین نماز را از دیگر برنامههای این کانونها برشمرد.
وی در ادامه با اشاره به امکانات در نظر گرفته فرهنگسرای زیارت برای کانونهای مذکور، گفت: پرداخت کارت هدیه 10000000 ریالی به کانون اول، پرداخت کارت هدیه 5000000 ریالی به 5 کانون برتر، برگزاری اردوهای خارج از استان، اولویت در واگذاری طرح های پژوهشی و اجرایی فرهنگسرا، اعطای تسهیلات ویژه به دبیران کانون و مخاطبین و برگزاری دوره آموزشی برنامهریزی فرهنگی برای دبیران کانونها را از مهمترین امکانات تدوین شده برای کانونها عنوان کرد.
مخاطبان و قالب های کانون های فرهنگی
مدیر فرهنگسرای زیارت در قسمت دیگری از سخنانش با بیان اینکه افراد دخیل در برنامههای این کانونها در سه گروه مربیان، دبیران و مخاطبین تقسیم شدهاند، تصریح کرد: قالب های طرحریزی شده برای مربیان شامل کارگاه آموزشی، فلش کارت آموزشی، سامانه CRM و کلاس آموزشی؛ برای دبیران شامل کارگاه آموزشی، فلش کارت آموزشی، کتاب، فیلم، بروشور و سامانه CRM و برای مخاطبین شامل تبلیغات محیطی، کلاس آموزشی، اردوی آموزشی، روزنامه دیواری، جشنواره هنری و سایت می شود.
نظام آموزش و تکنولوژی کانون های فرهنگی
حجت الاسلام وهابزاده افزود: نظام آموزشی این طرح دربرگیرنده 30 مربی، 45 دبیر و 1000 مخاطب است که بر این اساس تبلیغات و اطلاعرسانی برنامهها برای مربیان از طریق پیامک، برای دبیران از طریق سایت و برای مخاطبین به وسیله پوستر، بنر و سایت صورت میگیرد.
وی با اشاره به در نظر گرفتن جوایز مختلف در نظام انگیزشی این طرح، اظهار کرد: تکنولوژی آموزشی موجود در این کانونها نیز در قالب بسته آموزشی برای مربیان، ویدئو پروژکشن و بسته آموزشی برای دبیران و وایت برد و ویدئو پروژکشن جهت استفاده مخاطبین ارائه میشود.
مدیر فرهنگسرای زیارت در پایان با اشاره به ابعاد مختلف فعالیت های این فرهنگسرا خاطرنشان کرد: امیدواریم این اقدامات زمینه ارتقاء شاخص های فرهنگی مرتبط با موضوع تخصصی زیارت در بین شهروندان و همچنین ارتقاء دانشو مهارت و تقویت فرهنگ عمومی پیرامون مساله زیارت و فرهنگ میزبانی را فراهم سازد.
درخشش انیمیشن «رویای من» در جشنواره پویانمایی تهران
تندیس طلایی، لوح افتخار و جایزه نقدی هشتمین جشنواره بین المللی پویانمایی تهران معتبرترین به فیلم انیمیشن « رویای من » تولید مرکز خراسان رضوی اهداء شد.
فیلم انیمیشن «رویای من» که با موضوع تربیتی در واحد انیمیشن مرکز خراسان رضوی و با تفکیک رنگ روغن تهیه شده است، در بخش حمایت از کار و سرمایه ایرانی به عنوان بهترین فیلم جایزه گرفت.
محمود سلطان پور، کارگردان، تهیه کننده و نویسنده، جواد مهماندوست، انیماتور، امور رایانه و لی اوت، ساناز نبی، انتخاب موسیقی، محمد مهدی نخعی، افکت و ریحانه باقری و عاطفه سپهری، رنگ آمیزی این اثر را برعهده داشته اند./930/د101/ب