۱۵ بهمن ۱۳۹۱ - ۲۰:۴۷
کد خبر: ۱۵۵۳۰۸
معاون فرهنگی سپاه:

گسست بین مردم و رهبران دینی از شیوه های عملیاتی دشمن در جنگ نرم است

خبرگزاری رسا ـ معاون فرهنگی سپاه در همایش مکتب دفاعی انقلاب اسلامی در آرا و اندیشه های امام و رهبری به تبیین منابع و عناصر قدرت نرم در آموزه ها و اندیشه های اسلامی پرداخت.
مقدم فر مدير عامل خبرگزاري فارس
به گزارش خبرنگار خبر گزاری رسا، سردار حسن مقدم‌فر، معاون فرهنگی سپاه در نشست‌های علمی «همایش مکتب دفاعی انقلاب اسلامی در آرا و اندیشه‌های امام و رهبری» که در مرکز همایش‌های بین المللی صدا و سیما برگزار شد، در تبیین منابع و عناصر قدرت نرم در آموزه‌های اسلامی با بیان این‌که در این حوزه کم‌کار شده است، عنوان داشت: مفهوم قدرت نرم در حوزه‌های مختلف، تعاریف مختلفی شده است و به نظر من جامع‌ترین تعریف قدرت به معنای توانایی تغییر و به خطر انداختن اهداف و زیربناهای فکری و ایجاد دگرگونی اساسی در عوامل هویت‌ساز فرهنگی یک کشور یا جامعه فرهنگی است.
وی در ادامه به تعاریف مختلف از مفهوم قدرت نرم پرداخت و در تببین شیوه‌های اعمال قدرت نرم در اندیشه اسلامی، شیوه‌های اعمال قدرت نرم دشمن را در سه محور بینش و نگرش، گرایش و انگیزش و کنش و رفتار دسته‌بندی کرد و با اشاره به آیات و روایات، شیوه‌های اعمال قدرت نرم توسط دشمن را شامل فریب و خدعه، اتباع شهوات، زینت دادن گناه در نزد مردم، توسعه فساد، اضاعه صلوات و ارتباط با خدا و عملیات رسانه‌ای فاسقان دانست.
مقدم‌فر تکیه بر افتخارات موهوم و تقلید کورکورانه، حاکمیت بخشی به نگاه مادی در جامعه، ایجاد تفرقه و تنازع در جامعه، سیاه نمایی، امید زدایی و ایجاد فساد و تباهی در جامعه، فراموش‌سازی خدا، آخرت، ارزش‌ها و حتی منافع فردی و ملی، گسست بین مردم و رهبران دینی و هجوم به پایگاه اجتماعی رهبران، زینت دادن عمل خلاف، فتنه‌انگیزی میان مردم و سرگرم‌سازی را از دیگر شیوه‌های اعمال قدرت نرم توسط دشمن بیان کرد و در بیان هر یک، آیاتی از قرآن را نیز که به هر یک اشاره داشت عنوان نمود.
این استاد حوزه رسانه در بررسی وجود تعبیری به نام قدرت نرم در آیات قران و روایات عنوان داشت: جهاد اکبر در اندیشه‌های اسلامی مبتنی برقدرت معنوی و جهاد اصغر مبتنی بر قدرت نظامی است و به نظر بنده، لفظ جهاد کبیر در آیه 52 سوره فرقان همین است که ما از آن به عنوان جنگ نرم یاد می‌کنیم.
وی با بیان این‌که جهاد اکبر مبتنی بر قدرت معنوی و منشا قدرت آن تزکیه نفس است و جهاد کبیر مبتنی بر قدرت نرم و منشا قدرت آن قران است ابراز داشت: در رابطه با آیه «فلا تطع الکافرین و جاهدهم به جهاد کبیرا» در تفاسیر مختلف عموما ضمیر «ه» در «به» را اشاره به قرآن می‌دانند.
مقدم‌فر در تبیین شیوه‌های اعمال قدرت نرم در جبهه حق از منظر قرآن، دعوت با حکمت و موعظه حسنه و جدال احسن را از شیوه‌های اعمال قدرت نرم در برابر مخالفین دانست و عنوان داشت: منابع اصلی قدرت نرم در قرآن، ایمان محوری، ولایت‌مداری و دین‌مداری و پیروی شریعت است.
معاون فرهنگی سپاه در ادامه به حوزه‌های مختلف ایمان در قرآن اشاره داشت و به تهاجم فرهنگی غرب و رسانه ها به این حوزه ها در فیلم‌هایشان داشتند./959/پ202/ص
ارسال نظرات