استاد شایسته باید به چیزی که میگوید یقین داشته و به یقین خود عمل کند


حجتالاسلام والمسلمین مهدی طائب، استاد درس خارج حوزه علمیه قم، در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری رسا، گفت: یکی از صفات استاد شایسته این است که به چیزی که میگوید یقین داشته باشد.
وی در ادامه افزود: از دیگر صفات استاد شایسته، عمل به چیزی است که به آن یقین دارد.
حجتالاسلام والمسلمین طائب اظهار داشت: یک استاد شایسته باید به چیزی که میگوید تسلط داشته باشد و مطالبی که تدریس میکند را به خوبی درک کرده باشد.
وی تأکید کرد: استادی که این سه صفت را دارا باشد، باید در برابر او زانوی شاگردی زد، هر استادی که در این سه صفت پیشرفته تر باشد شایسته تر است و روح حاکم بر همه این صفات عمل وی است.
حجتالاسلام والمسلمین طائب با اشاره به آفات و مزیتهای تحصیل دروس با نوار تصریح کرد: نوار انسان را به سریع گوش دادن عادت میدهد و در نتیجه فرصت مطالعه درباره مطالب را از طلبه میگیرد، همچنین درس گرفتن با نوار مطالب را سریع به ذهن میآورد و باعث میشود مطالب به همان سرعت از ذهن فرار کند.
این استاد حوزه علمیه قم ابراز داشت: طلابی که درس را خدمت استاد میآموزند، شایسته است، پس از اینکه یک مبحث را از اول تا آخر به کلاس رفته و مباحثه کردند، در طول یک تا دو هفته همه دروس این مبحث را با نوار گوش کنند تا آن مجموعه دفعتا در ذهن ساخته شود.
شایان ذکر است، حجتالاسلام والمسلمین طائب سه سال اول دروس مقدمات را در مدرسه آیت الله مجتهدی تهران تحصیل کرده و سپس شرح لمعه را در قم از آیتالله فاضل هرندی و حاج شیخ محمد علی مدرس افغانی آموخته است.
وی مکاسب را نزد آیتالله ستوده، رسائل را نزد رسول موسوی و کفایه را در محضر آیتالله مظاهری و پایانی فرا گرفت.
حجتالاسلام والمسلمین طائب درس خارج فقه و اصول خود را نزد آیتالله فاضل لنکرانی(ره) و آیتالله شیخ جواد تبریزی فرا گرفته است، همچنین شرح منظومه را نزد آیتالله انصاری شیرازی، اشارات و بدایه را نزد آیتالله ممدوحی و اسفار را از محضر آیت الله جوادی آملی کسب کرده است.
گفتنی است، حجت الاسلام مهدی طائب، ساعت 11 تا 12 روزهای چهارشنبه در خبرگزاری رسا به نشانی قم ـ بلوار شهید صدوقی(زنبیل آباد) ـ کوچه 39، درس خارج فقه خبر و رسانه را تدریس میکند، همچنین شبهای چهارشنبه، در مؤسسه لوح و قلم به تدریس تاریخ میپردازد./997/ت302/ن