۰۵ مهر ۱۳۹۱ - ۱۸:۳۰
کد خبر: ۱۴۰۲۸۳
سی ان ان:

واشنگتن هنوز نمی داند چگونه با برنامه هسته ای ایران مواجه شود

خبرگزاری رسا ـ سی ان ان در وب سایت خود نوشت: واشنگتن هنوز نمی داند چگونه با برنامه هسته ای ایران مواجه شود و هیچ آینده‎ای را برای آن متصور نیست.
ايران هسته ايي


به گزارش خبرگزاری رسا، شبکه سی ان ان جای آینده نگری در سیاست های آمریکا مقابل ایران را خالی دانست و دست ایران را در این زمینه بالاتر توصیف کرد.


وب سایت سی ان ان در تحلیل خود با عنوان آمریکا چگونه باید با ایران اتمی روبرو شود؟ تصریح می کند: واشنگتن هنوز نمی داند چگونه با برنامه هسته ای ایران مواجه شود. اما اکنون در آستانه انتخابات ریاست جمهوری زمان آن رسیده که راه حل درستی برای این مسئله پیدا شود. جای آینده نگری در سیاست های آمریکا در قبال ایران خالی است. تحریم های سنگین تر و تهدید به درگرفتن جنگ نیز رفتار ایران را عوض نکرده است. آمریکا در واقع نمی داند که چطور ایران را مغلوب کند.


تحلیلگر سی ان ان خاطرنشان کرد: تحریم ها چون برکتی بر سر ایران نازل شده و نوعی اتحاد سیاسی را در میان جناح های سیاسی ایران پدید آورده است. جناح های سیاسی ایران علی رغم اختلافات عمیق سیاسی، درباره ادامه ظرفیت خاصی از غنی سازی توافق دارند. ایران زیر بار تحریم ها بیشتر به خودش متکی شده است. تحریم ها ایران را ماجراجوتر نیز کرده و این کشور تاکتیک هایی را برای دور زدن تحریم ها به کار گرفته است.


در ادامه این تحلیل می خوانیم: تحریم ها طرز فکر جمهوری اسلامی را نیز تقویت کرده است. جمهوری اسلامی می گوید اگر جنگ بهای مقابله با آمریکا است از آن ابایی ندارد. از سویی طبقه متوسط ایران با تجربه جنگ هشت ساله با عراق بلد است که چطور در شرایط جنگی زندگی را به پیش ببرد.


سی ان ان تاکید کرد: تهدید جنگ و حمله نظامی انگیزه های ایران را روشن تر کرده است. سپاه پاسداران انقلاب اسلامی می گوید اگر ایران هدف حمله قرار بگیرد چه مواضع آمریکا و چه مواضع اسرائیل را هدف اقدامات تلافی جویانه قرار می دهد. سپاه می گوید شانس برنده شدن سربازان ایرانی در یک جنگ منطقه ای بسیار بالاتر است.


این شبکه آمریکایی معتقد است: تهدیدها از سویی به ایران این فرصت را داده تا از نظر اخلاقی دشمنش را خلع سلاح کند. تهران باور دارد که بعید است هدف حمله قرار بگیرد زیرا آمریکا درگیر جنگ در عراق و افغانستان است. اسرائیل نیز تا زمانی که در محاصره نیروهای اسلامگرا در غزه و مصر و اردن و سوریه است بعید است به ایران حمله کند. در بقیه جهان عرب نیز به سختی می توان کسی را یافت که از حمله اسرائیل به ایران حمایت کند.


بینوش تحلیلگر وب سایت سی ان ان در ادامه این تحلیل خاطرنشان کرد: جمهوری اسلامی می گوید وقایع منطقه ای به نفع این کشور است زیرا دیگر جنبش های اسلامگرا در منطقه علیه اسرائیل و آمریکا کار می کنند. آمریکا نیز مانند ایران حرف و حدیث زیاد دارد، اما ابزار کارش مانند ایران نیست. آمریکا می گوید تحریم ها و تهدید به جنگ ایران را تسلیم خواهد کرد اما وقتی برعکسش را مشاهده می کند خواستار زمان بیشتر برای تاثیر عمیق تر تحریم ها بر ایران و به تاخیر انداختن گزینه جنگ می شود.


این تحلیل می افزاید: واشنگتن معتقد است که می توان با ایران به توافق رسید اما گیج شده و نمی داند که باید چه کرد. واشنگتن می داند که شرکای بزرگ اقتصادی ایران یعنی روسیه و چین از تحریم ها حمایت نمی کنند پس به سراغ متحدان ایران مثل دولت لبنان می رود و آنان را ترغیب می کند تا به تحریم های اقتصادی علیه ایران احترام بگذارند. این طفره روی ها و مانع تراشی ها منجر به خودفریبی می شود. چه در دوره اوباما و چه رقیب انتخاباتی او رامنی، واشنگتن باید حدس و گمان و طفره را کنار بگذارد و به اصول پایبند بماند.


سی ان ان با دفاع تلویحی از پذیرش ایران هسته ای نوشت: راه حل مسئله از اعتراف به این موضوع آغاز می شود که در صورت رسیدن تهران به دانش تولید بمب اتم، ایران اولین کشوری نخواهد بود که آمریکا در جلوگیری از اتمی شدنش شکست می خورد. ایران اتمی حتی اگر به توانایی سلاح اتمی دست یابد نباید به معنای پایان بازی باشد. آمریکا باید بداند که متقاعد کردن ایران به نساختن بمب شاید از طریق رابطه با ایران آسانتر باشد. دکترین نظامی فعلی ایران استفاده از سلاح کشتار جمعی را رد می کند. در نهایت، واشنگتن باید ضرب الاجلی دوطرفه را با ایران تعیین کند تا به یک راه حل برسند. آمریکا برای این کار می تواند اسرائیل و همسایگان عرب ایران را درباره آینده منع تکثیر سلاح در خاورمیانه گرد هم آورد و همزمان مذاکره با ایران را نیز ادامه دهد./994/د101/ک

ارسال نظرات