۱۸ مرداد ۱۳۹۱ - ۱۴:۱۲
کد خبر: ۱۳۴۹۶۵
احکام روزه‌داری (17)؛

حکم دیدن فیلم و عکس مستهجن در ماه مبارک رمضان

خبرگزاری رسا ـ عضو ستاد ترویج احکام، دیدن فیلم‌ها و عکس‌های مستهجن را چه به قصد لذت و چه بدون آن جایز ندانست و گفت: فراهم شدن مقدماتی که سبب خروج منی ‌شود، روزه را باطل می‌کند و قضا و کفاره آن برعهده فرد است.
احکام و مسائل شرعي
 
حجت‌الاسلام حسین وحیدپور، عضو ستاد ترویج احکام در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری رسا با اشاره به حکم دیدن فیلم‌ها و تصاویر مستهجن در ماه مبارک رمضان که سبب تحریک انسان می‌شود، گفت: اگر صرف تحریک است و فرد با دیدن این فیلم‌ها انزال نمی‌شود، روزه‌اش باطل نیست، اما انجام کار حرام مانع قبولی روزه می‌شود.
 
وی دیدن فیلم‌ها و عکس‌های مستهجن را چه به قصد لذت و چه بدون آن،جایز ندانست و اظهار داشت: اگر فردی با دیدن فیلم‌ها و تصاویر مستهجن تحریک شود و از او منی خارج شود، این خارج شدن منی، استمنا محسوب می‌شود که از مبطلات روزه است، بنابراین روزه این فرد باطل بوده، قضا و کفاره دارد.
 
عضو ستاد ترویج احکام در ادامه ارتباط با نامحرم در حد دست دادن و بوسیدن را حرام دانست و افزود: اگر با این کار مقدماتی فراهم شود که این مقدمات منجر به خروج منی خواهد شد، استمنا بوده، قضا و کفاره دارد، اما اگر سبب اینها نمی‌شود، کار حرام است، اما روزه را باطل نمی‌کند و کارهای حرام مانع قبولی روزه هستند.
 
وی همچنین درباره حکم ملاعبه با همسر برای روزه‌دار گفت: تا زمانی که منجر به خروج منی نشود مانعی ندارد گرچه مکروه است اما روزه را باطل نمی‌کند، اما اگر قصدش خروج منی است، کار حرام انجام داده و اگر منی از او خارج شود روزه‌خواری عمدی محسوب شده و روزه‌اش قضا و کفاره دارد.
 
حجت‌الاسلام وحیدپور در پاسخ به این سؤال که اگر کسی پس از جنابت بداند در صورتی که بخوابد خواب می‌ماند آیا می‌تواند بخوابد و اگر خوابید و بعد از اذان بیدار شد، حکمش چیست، ابراز داشت: اگر فرد می‌داند که آدم بدخوابی است حق ندارد بخوابد و باید غسل کند و اگر خوابید و خواب ماند، عمدی محسوب شده، روزه‌اش قضا و کفاره دارد.
 
مسؤول پیشین دفتر استفتائات مرحوم حضرت آیت‌الله شیخ جواد تبریزی بیان داشت: در ده مورد تنها قضای روزه واجب است و کفاره ندارد که در آن ده مورد، برخی مبطلات روزه اگر عمدی باشد استثنا است و کفاره ندارد که از جمله می‌توان به قی کردن عمدی و یا خواب ماندن غیرعمدی جنب تا پس از اذان صبح اشاره کرد.
 
وی افزود: روزه کسی که پیش از اذان صبح باید غسل جنابت کند و تصمیم بر غسل کردن هم دارد اما به خواب رفته و یا اتفاقی پیش آمده که اذان صبح خواب مانده است، تنها قضا دارد و کفاره ندارد.
 
حجت‌الاسلام وحیدپور یادآور شد: روزه فردی که در ماه رمضان غسل جنابت را فراموش کند و با حال جنابت، یک یا چند روز را روزه بگیرد و همچنین روزه کسی که نمی‌داند کاری را که انجام داده مبطل روزه هست یا خیر، تنها قضا دارد و کفاره ندارد.
 
وی تصریح کرد: اگر کسی در ماه رمضان بدون این‌که تحقیق کند صبح شده یا نه کاری انجام دهد که روزه را باطل می‌کند مانند این‌که آب بخورد و بعدا معلوم شود که اذان را گفته‌اند و یا کسی که در روز ماه رمضان از نیت روزه برگردد، قضا دارد اما کفاره ندارد. /920/ت302/ن
ارسال نظرات