اعتکاف فرصتی برای غبار زدایی درون است/ همه چشمها به نظام اسلامی ایران دوخته شده است


به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حضرت آیتالله جوادی آملی از اعضای جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، در نخستین جشنواره سراسری فرهنگی هنری اعتکاف که امروز در حرم کریمه اهل بیت(ع) برگزار شد، اعتکاف را از برجستهترین مراسمهای عبادی اسلام عنوان کرد و گفت: توقع از معتکف این است که نیازها و دعاها را از سه جهت شخصی، منطقهای و بین المللی در نظر بگیرد چراکه در شرایط کنونی جهان خصوصا خاورمیانه همه چشمها به نظام اسلامی ایران دوخته شده است.
حضرت آیتالله جوادی آملی با بیان این مطلب که قدرت الهی نامتناهی است، گفت: خداوند با اراده کار می کند، در نتیجه اگر قدرتی نامتناهی بود و با اراده کار را انجام داد بنابراین فرقی بین قلیل و کثیر برای او وجود ندارد و همه کارها برای خداوند سهل است.
وی افزود: معتکفان باید همت بلند داشته باشند چراکه برای خداوند فرقی بین قلیل و کثیر نیست، ما دست پرورده اهل بیتی هستیم که ما را به داشتن همت بلند فرا خواندهاند.
این استاد برجسته حوزه علمیه قم با بیان اینکه اعتکاف و عبادات نقش مهمی در شستوشوی صحنه دل دارند، اظهار داشت: اگر این غبارها از دل برطرف شود انسان به مقدار خود، خدا را خواهد شناخت و نتیجه مهم اعتکاف برطرف شدن این غبارها است.
باید مظلومیت امام هادی را با اعتکاف و دعا برطرف کرد
وی گفت: ویژگی اعتکاف این است که یک تلفیق مبارک و میمون از چند عبادت است، در اعتکاف هم نماز و هم روزه و هم برخی مناسک حج است، در روایات داریم که روزه سپر آتش جهنم است، این روزه با همه جلال و شکوهش به عنوان شرط اعتکاف است و اعتکاف به شرط روزه داشتن مقبول است، بنابراین روزه با همه جلال و شکوهش به پای اعتکاف نمی رسد و گرنه به عنوان شرط اعتکاف بیان نمی شد، افزون بر اینها بخش وسیعی از محرمات احرام حج عمره نیز در اعتکاف وجود دارد.
حضرت آیتالله جوادی آملی با اشاره به اینکه اعتکاف برای سفر به درون است و زمانی که این سفر محقق شد انسان شبیه فرشته و دعاهای او مستجاب میشود، گفت: در حال حاضر امام هادی(ع) جزو مظلومترین مظلومان هستند و باید این مظلومیت حضرت را با اعتکاف و دعا برطرف کرد.
این مفسر برجسته قرآن گفت: در فرصت زرین اعتکاف انسان راه خود را پیدا می کند و وقتی راه خود را پیدا کرد از چیزی نمی هراسد،آن گاه هم دین خود را و هم دین منطقهای و هم دین بینالمللی را حفظ میکند.
محمد علی مجاهدی شاعر پیشکسوت کشور و دبیر این جشنواره نیز در این مراسم گفت: فراخوان این جشنواره در 10 موضوع در رابطه با اعتکاف و قربالی الله بود و شرکت کنندگان در چهار رشته شعر، خاطره، قطعه ادبی و داستان آثار خود را به دبیرخانه جشنواره ارسال کردند.
وی گفت: بیش از یک هزار و 600 اثر از سراسر کشور به دبیرخانه این جشنواره ارسال شد که از این تعداد یک هزار و 183 اثر در زمینه شعر،140 اثر در زمینه داستان، 208 قطعه ادبی و 56 اثر نیز در بخش خاطره بود و استانهای قم، تهران و اصفهان به ترتیب بیش ترین آثار ارسالی را داشتهاند.
مجاهدی گفت: آثار برگزیده این جشنواره در کتابی با عنوان "بر بال قنوت" به چاپ رسیده است. در پایان این مراسم از برگزیدگان این جشنواره با اهداء جوایزی تقدیر شد./9192/پ202/ج