تأسیس معاونت تهذیب گامی مؤثر در ترویج اخلاق میان طلاب است
حجتالاسلام حسین اللهوردی مدیر حوزههای علمیه استان کرمان، در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری رسا، با اشاره به اینکه تذکیه و اخلاق قبل از تعلیم است، اهمیت مباحث اخلاقی در حوزههای علمیه را یادآور شد و گفت: متأسفانه در حوزههای علمیه ابتدا به مسائل آموزشی و بعد به مباحث اخلاقی پرداخته میشود.
مدیر حوزههای علمیه استان کرمان در ادامه افزود: با تأسیس مرکز مدیریت استانی روند رو به رشدی در زمینه اخلاق و تهذیب در مدارس شهرستانها ایجاد شده است و با برنامهریزی مناسب میتوانیم به این روند رشد بیشتری بدهیم.
حجتالاسلام الله وردی، یکی از راههای پیشرفت حوزههای علمیه استانی در زمینه اخلاق و تهذیب را حضور اساتید برجسته حوزه علمیه قم در شهرستانها دانست و ابراز کرد: با اعزام اساتید اخلاق و مشاوران متخصص گامی مؤثر در جهت تهذیب طلاب شهرستانی برداشته خواهد شد.
وی با بیان اینکه حوزه علمیه بر پایه اخلاق و تهذیب بنا شده است، تصریح کرد: با تلاشهای صورت گرفته در صدد تأسیس معاونت تهذیب یا کارشناس تهذیب در مدارس علمیه استان هستیم تا زمینه مناسبی برای رشد اخلاقی طلاب فراهم شود.
حجتالاسلام الله وردی، به سخنی از امام خمینی(ره) مبنی بر اینکه «گفتار استاد نیست که درس میدهد بلکه رفتار استاد است» اشاره کرد و اظهار داشت: اساتید با رفتار خود میتوانند طلاب را با آموزه های اخلاقی آشنا کنند.
مدیر حوزههای علمیه استان کرمان، همچنین ادامه داد: طلاب به دنبال الگوی مناسب در زمینه اخلاق و تهذیب هستند و باید اساتید در این زمینه توجیه شوند که اعمال آنها تأثیر فراوانی بر رفتار طلاب دارد.
وی با بیان اینکه مدیران مدارس علمیه شهرستانها نقش مؤثری در ایجاد فضای اخلاقی در مدارس دارند، عنوان کرد: مدیران بدانند که زحمات آنها در بخش آموزش و پژوهش وقتی ماندگار است که به مباحث اخلاق و تهذیب طلاب توجه کنند.
حجتالاسلام الله وردی، در ادامه آشنایی با جایگاه و فضای مدارس علمیه و ضرورت تهذیب و تحصیل علوم دینی را برای طلاب مبتدی ضروری توصیف کرد و گفت: با برگزاری کلاسها و دورههای آموزشی اخلاقی برای طلاب مبتدی میتوان طلاب را از ابتدا با رسالت حوزوی آنها آشنا کرد.
مدیر حوزههای علمیه استان کرمان، در پایان خاطرنشان کرد: توجه به قرآن، احادیث معصومان(ع)، استفاده از اساتید اخلاق و کتابهای اخلاقی بزرگان دینی از جمله راهکارهای مناسب برای ترویج اخلاق و تهذیب در میان طلاب است./927/ت302/ن