۱۶ ارديبهشت ۱۳۹۱ - ۱۵:۲۹
کد خبر: ۱۲۷۷۲۵
نگاهی به فعالیت طلاب در فضای مجازی؛

وبلاگ گروهی راهنماشناسی

خبرگزاری رسا ـ وبلاگ راهنماشناسی، وبلاگی گروهی است که از سوی تعدادی از طلاب حوزه علیمه قم در فضای مجازی به روز رسانی می‌شود؛ مباحث تخصصی شیعه شناسی و اصول اعتقادات از موضوعاتی است که در این وبلاگ به آن پرداخته می‌شود.
وبلاگ گروهي سفيران نور


به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، وبلاگ راهنماشناسی، وبلاگی گروهی است که از سوی تعدادی از طلاب حوزه علیمه قم در فضای مجازی به روز رسانی می‌شود؛ مباحث تخصصی شیعه شناسی و اصول اعتقادات از موضوعاتی است که نویسندگان این وبلاگ به آن می‌پردازند.

بر اساس این گزارش،«اگه هدایت و گمراهی به دست خداست پس نقش پیامبران چیست»،«اگه پیامبران حقّ بودن، چرا طرفدار نداشتن»،«علم غیب پیامبران با گرفتاری هاشون جور درنمییاد»،«پیامبرا موفق شدن»،«فرق علمِ غیبِ پیامبران با پیشگوئی مرتاضان چیست»،«کارهای مرتاضان و ساحران با معجزه فرق داره یا نه» و«مقام امام بالاتر است یا نبی» بخشی از مطالبی است که در این وبلاگ به آن پرداخته شده است.

در پستی از این وبلاگ، در پاسخ به پرسش«چگونه می‌توان فلسفه نبوت و آمدن انبیاء را درک نمود و در جامعة فعلی مصرف کرد»، آمده است: «یکی از پاسخ‌های زیبا و دلنشین درباره سؤال یاد شده، همان نکته است که در کلام امیر المؤمنین درباره فلسفه بعثت انبیاء آمده است، حضرت فرمود: «فبعث فیهم رسله، و واتد الیهم انبیائه لیستادوهم میثاق فطرته و یذکروهم منسی نعمته، و یحتجوا علیهم بالتبلیغ، و یثیروا لهم دفاین العقول و یدوهم آیات المقتدرة»؛ یعنی خداوند رسولانی را برانگیخت و پیامبرانش را پیاپی به سوی آنان فرستاد تا مردم را به ادای پیمان فطری که با آفریدگارشان بسته بودند، وادار نمایند و نعمت فراموش شدة او را به یادشان بیاورند و با تبلیغ دلایل روشن، وظیفه رسالت را به جای آورند، و نیروهای مخفی عقول مردم را بر انگیزانند و بارور بسازد و آیات یا عصمت الهی را که در هندسة کلی هستی نقش بسته است به آنان بنمایانند».

در پست دوم این وبلاگ«به دلایل فرستاده نشدن پیامبری بعد از پیامبر اسلام» اشاره شده و آمده است: «پیامبران یکی پس از دیگری آمدند تا کم کم برنامه جامع را ارائه نمایند، تا رسیدن به زمان بعثت حضرت محمد(ص). در این زمان بشر به اندازه‏ای از رشد رسید که بتواند برنامه سعادت را به طور جامع و به صورت کامل دریافت کند و آن را حفظ نمایند چون به این مرحله رسید، دین به صورت کامل به گونه‏ای که بتواند تا قیامت نیازهای بشر را تأمین کند، عرضه شد و همه گفتنیها گفته شد و دیگر برنامه و مطلبی باقی نماند تا نیاز به آمدن پیامبری باشد. در این موقعیت پیامبر اسلام(ص) به عنوان خاتم پیامبران و پایان دهنده نبوت مبعوث گردیده و قرآن به صراحت اعلام فرمود که او آخرین پیامبر است و تا قیامت پیامبری نخواهد آمد.

اگر چه امروز از نعمت وجود پیامبر(ص) و امامان معصوم(ع) محروم می باشیم، اما پیام و سیره و سنت آن ها و آیات خداوند که برای هدایت انسان ها فرستاده شده و محفوظ مانده است، میان ما وجوددارد و می توانیم با به کارگیری آن ها زندگی سعادتمند و خیر دنیا و آخرت را برای خود رقم زنیم».

نقدی بر فلسفه‌های مضاف در حوزه دین از دیگر پست‌های این وبلاگ است و در آن چنین آمده است: «دین، مجموعه آموزه های وحیانی است که متشکل از گزاره‌هایی چون اصول اعتقادی، فروع عملی و اخلاق است و به هدف سعادت بشر و نیل او به سوی سعادت اخروی نازل شده است واسلام به عنوان آخرین دین و کاملترین آنها تمام این ویژگی ها را دارد».

مرتبه عقل و نقل بعد از وحی است و هرگز تقابلی میان آنها نیست. در این مساله، هیچ فرقی میان عقل مستقل با عقل غیرمستقل نیست،چرا که خالق عقل، حاکم بر عقل است و در صورت تعارض وتقابل میان عقل و آموزه های وحیانی، باید در سلامت عقل شک کرد، چنانکه درباره نقل نیز گفته شده است که اگر مخالف قرآن وحی قطعی بود باید کنار گذاشته شود. هرچند این واقعیت را نیز، عقل تایید می کند و می فهمد که باید از وحی تبعیت کند، لکن این به معنای تعبّد عاقلانه است تعبدی که از روی تفکر و تعقل صورت گرفته است نه عقل متعبد (تعبدی از روی جبر).

علاقه‌مندان به مشاهده و استفاده از مطالب این وبلاگ می‌توانند به نشانی اینترنتی www.safiran12.ir  مراجعه کنند./927/ت302 /ن

ارسال نظرات