امام جمعه آبادان:
همه شخصیتهای حقوقی و قضایی کشور باید نظریه پرداز باشند
خبرگزاری رسا ـ امام جمعه آبادان، نظریه پردازی در دستگاه قضایی را امری مهم دانست و اظهار داشت: نظریهپردازی از منابع حقوق بوده و دستگاه قضایی باید بتواند نظریهپردازی قضایی داشته باشد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در اهواز، حجت الاسلام عبدالله محمدی اصفهانی، امام جمعه آبادان، عصر دیروز در مراسم تودیع و معارفه رییس دادگستری آبادان، با اشاره به این که دستگاه قضایی باید نظریه پرداز باشد، اظهار داشت: نظریهپردازی از منابع حقوق بوده و دستگاه قضایی باید بتواند نظریهپردازی قضایی داشته باشد.
استاد حوزه علمیه، با تأکید بر اینکه امر قضاوت بسیار مهم و خطیر است، تصریح کرد: نظریات قضایی و حقوقی زیرساختها و منابع تأمین کننده قضاوت هستند که موجب برقراری سلامت اجتماعی نیز میشود.
رییس شورای فرهنگ عمومی آبادان، گفت: نظریهپردازان در همه زمینههای علمی محدود هستند اما در امر قضا، همه شخصیتهای حقوقی و قضایی کشور باید نظریه پرداز حقوقی و قضایی باشند که این کار از فعالیت های حیاتی و اساسی حقوقدانان است.
امام جمعه آبادان با بیان این که حجم کار در دستگاههای قضایی بسیار سنگین است، اظهار داشت: دستگاه سابق دادگستری آبادان در زمان تصدی با فاصله گرفتن از حاشیهها و تأثیر نگرفتن از جو حاکم به کار خود ادامه داد و نشان داد که دستگاهی با صلابت است.
این فعال عرصه فرهنگی، با ابراز خرسندی از عملکرد مسؤولان سابق دادگستری، تصریح کرد: مسؤولان سابق دادگستری آبادان در اداره امور این شهرستان نقش محوری داشته و تنها با تئوریهای قضایی کار میکردند.
حجت الاسلام محمدی اصفهانی، در پایان سخنان خود، اظهار داشت: با توجه به حساسیت اداره امور کشور در دورهای که دشمنان اسلام به فکر تجاوز به کیان کشور اسلامی هستند، قاطعیت و پیروی از اصول نظام جمهوری اسلامی باید از مهمترین ویژگیهای دستگاههای قضایی کشور باشند.
دستگاه قضایی با صلابت با مفسدان اقتصادی برخورد کند
همچنین مجید یوسفی، قائم مقام رئیس دادگستری خوزستان، در بخش دیگری از این مراسم، اظهار داشت: نگرانی دستگاه قضا از بروز مفاسد یک نگرانی معمولی نیست؛ چرا که خطر اصلی بروز یک مفسده نبوده بلکه نهادینه شدن آن است.
این مقام مسؤول، در ادامه سخنان خود،گفت: این مفاسد در صورت نهادینه شدن به طور سازمان یافته گسترش مییابند، که این امر رسالت دستگاه قضایی را خطیرتر میکند.
یوسفی، با بیان این که، یکی از مشکلات جامعه جهانی و کشور اسلامی فساد در عرصههای اقتصادی، اخلاقی و امنیتی است، بیان داشت: هر یک از این مفاسد در صورت بروز دیگری را در پی خواهد داشت و فساد مالی فساد اخلاقی، اجتماعی و حتی اعتقادی را به دنبال دارد.
قائم مقام رئیس کل دادگستری استان، با اشاره به اینکه محدوده فساد حد و حصری ندارد، تصریح کرد: خطر بروز فساد متعلق به قشر خاصی از جامعه نبوده و حتی ممکن است به کرسیهای قضا و وزارت هم برسد.
این مقام مسؤول، با نفی این تصور که هر جا ثروت باشد فساد هم رخ میدهد، اظهار داشت: زمینه بروز فساد در چرخههای مالی بیشتر بوده و همین امر مسؤولان قضایی را به توجه بیشتر به این دستگاهها وا میدارد.
قائم مقام رئیس کل دادگستری خوزستان در ادامه سخنان خود، گفت: این خطرات اقتضا میکند که دستگاه قضایی بیشترین توجه خود را معطوف حوزههای گردش مالی کنند.
یوسفی، خاطرنشان کرد: در سال جهاد اقتصادی همه تلاشها باید به سمت جهاد باشد و نخستین جهاد در کشور جلوگیری از مفاسد اقتصادی است؛ چرا که اقتدار و صلابت دستگاه قضایی در این مکان ظاهر میشود.
وی در خصوص وظایف دستگاه قضایی، اذعان داشت: رسیدگی به پروندهها و دادخواهیهای ارجاع داده شده به دادگستری مهمترین وظیفه دستگاه قضایی بوده و وقت مسؤولان در این دستگاه به صورت عمده به این مسأله اختصاص دارد.
قائم مقام رئیس کل دادگستری خوزستان در پایان سخنان خود، هدف دستگاه قضایی را خدمت به مردم و ایجاد امنیت و آرامش و آسایش خواند و اظهار داشت: مسؤولان دستگاه قضایی باید با خوشرویی، بزرگواری و سعه صدر به مردم خدمت کرده و حق مظلومان را از ظالمان بگیرند.
همچنین، جواد گودرزی، رییس سابق دادگستری آبادان، در بخش دیگری از این مراسم با انتقاد از کمبود نیروی انسانی و قضایی گفت: در حال حاضر با وجود تلاش شبانه روزی قضات، بیش از60 هزار پرونده قضایی در آبادان نیازمند رسیدگی است.
گودرزی، در ادامه سخنان خود، با ارایه آماری از میزان پرونده های ارجاعی به دادگستری آبادان در دوره سه ساله تصدی خود، گفت: سال گذشته تعداد 33 هزار پرونده به دادگستری ارجاع داده که با روند صعودی نسبت به سالهای قبل مواجه بوده و این روند صعودی قابل بحث و تأمل است.
وی اضافه کرد: از این میزان پرونده در سال 89 تعداد 31 هزار پرونده مختومه اعلام شده که این میزان در سال جاری به 38 هزار افزایش یافت.
معاون دادستان عمومی و انقلاب تهران، در خصوص اقدامات خود در دوره تصدی گفت: در سه سال گذشته تعداد 5 هزار و 702 رأی صادر شده که این میزان دو برابر میانگین معمول آرای یک قاضی است.
رییس سابق دادگستری آبادان، در پایان سخنان خود، به برخی تحولات اداری و مالی دادگستری در سه سال گذشته اشاره کرد و اظهار داشت: انشاءالله دستگاه جدید بتواند در محیطی سالم و قاطعانه به امور مردم رسیدگی کرده و سابقهای درخشان از خود بر جای گذارد./9465/پ202/ص
ارسال نظرات