هر ذکری که از ائمه نرسیده باشد اعتباری ندارد
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حضرت آیت الله مکارم شیرازی از مراجع تقلید در بیست و نهمین روز از ماه مبارک رمضان در جلسه تفسیر قرآن که در شبستان امام خمینی(ره) حرم کریمه اهل بیت(ع) برگزار شد، در ادامه تفسیر قرآن کریم با موضوع انبیای الهی، گفت: مساله عدم وحشت از تنهایی در مسیر حق یک مساله بسیار مهم است که تمام انبیای الهی به ما آموخته اند و در تاریخ زندگانی نوح نبی نیز این مساله وجود دارد.
وی تصریح کرد: ابراهیم خلیل نیز به تنهایی وارد بتکده شد و تمام بت ها را در هم شکست و نگفت تنها هستم و اینها مرا اذیت می کنند بلکه توکل او به خدا بود چرا که افراد توکل کننده به خدا تنها نیستند.
این مفسر قرآن کریم اضافه کرد: قوم شعیب نیز این پیامبر الهی را تهدید کردند و گفتند اگر به خاطر قبیله ات نبود تو را سنگسار می کردیم، اما این پیامبر الهی به تنهایی در برابر آنها ایستاد و مقاومت کرد.
این مرجع تقلید ابراز داشت: جوانانی هستند که برای تحصیل به خارج از کشور می روند، اینها باید توجه داشته باشند که نباید همرنگ جماعت شوند، بلکه باید مسیر خود را بگیرند و جلو بروند، شخص مسلمان می بایستی بایدها و نبایدهایی را مراعات کند و از تنهایی در مسیر هدایت هرگز وحشت نمی کند.
وی بیان داشت: حضرت پیامبر(ص) نیز تک و تنها بود، اما به مسجد الحرام و مقابل کعبه می آمد در حالی که تنها علی و خدیجه در کنار او بود و می ایستاد و نماز جماعت را اقامه می کردند، اگر آن نماز جماعت نبود این نماز جماعت های امروز هم نبود.
حضرت آیت الله مکارم شیرازی تاکید کرد: بارها پیامبر گرامی اسلام در مسیر هدایت مردم و جامعه مجروح شد و مرارت های زیادی را به جان خرید، اما همچنان ایستادگی می کرد و رسالت خود را به خوبی انجام داد و باکی از معاندان و دشمنان نیز نداشت.
این مرجع تقلید داستان حضرت نوح را از دیگر ابعاد زندگانی این پیامبر الهی دانست و با اشاره به آیاتی از سوره تحریم، یادآور شد: خیانت همسر نوح جاسوسی بود، همسر حضرت لوط نیز جاسوسی می کرد و این دو زن به شوهران خود خیانت کردند.
حضرت آیت الله مکارم شیرازی یادآور شد: اینها در بیت نبوت و رسالت بودند، اما به آنها خطاب شد سرنوشت شما آتش دوزخ است، اما در مقابل در قرآن کریم از زنانی به نیکی یاد شده که نه تنها الگوی زنان، بلکه به عنوان الگوی مردان از آنان یاد شده است.
این مرجع تقلید بیان داشت: اینها که دارند جار و جنجال می کنند که شما می خواهید نیمی از جامعه را کنار بگذارید اینها دروغ می گویند، قرآن این بانوان را الگوی مردان قرار داده است و حتی مردان نیز باید از آنها درس بگیرند.
وی اضافه کرد: زنان با ایمان، محجبه و چادری بودند که به شما رای دادند، حالا مزاج تان عوض شده و می خواهید آرای یک اقلیت غیر مؤمن به این مسائل را به دست آورید. این است معنای نمک خوردن و نمکدان شکستن.
حضرت آیت الله مکارم شیرازی در ادامه یادآور شد: قرآن می گوید افتخار و امتیاز آدم بر فرشتگان علم و دانش بود، اما تورات می گوید وقتی آدم از درخت علم خورد از بهشت رانده شد. مقایسه کنید معجزه و خرافات را.
هر ذکری که از ائمه نرسیده باشد اعتبار ندارد
این مرجع تقلید همچنین در بخش دیگری از سخنان خود ابراز داشت: جوانانی که در مسیر سیر و سلکوک گام برمی دارند توجه داشته باشند هر ذکری که به شما بدهند که از ائمه نرسیده باشد اعتباری ندارد. به ما فرموده اند «ما ان تمسکتم بهما لن تظلوا ابدا» اگر دست به دامان قران و ائمه بزنید گمراه نمی شوید، اما اگر از این مسیر جدا شدید گمراه می شوید.
این مرجع تقلید با بیان اینکه ما تابع قرآن و عترت هستیم، خطاب به جوانان و مردم ابراز داشت: در مورد عبادات و اذکار حواس تان را جمع کنید، ممکن است افرادی نیز باشند که قصد بدی نیز نداشته باشند و شما را به اذکاری دعوت کنند حواس تان جمع باشد.
فردا به احتمال زیاد عید است
وی با اشاره به نزدیک شدن پایان ماه مبارک رمضان ابراز داشت: به احتمال قوی فردا چهارشنبه روز عید فطر است.
استاد دروس خارج حوزه علمیه قم تصریح کرد: البته برای رؤیت هلال باید انتظار امشب را بکشیم؛ اما به احتمال قوی امروز روز آخر ماه رمضان و فردا روز عید فطر است.
این مرجع تقلید بیان داشت: منجمان نیز خبر داده اند که امکان رؤیت هلال ماه حتی با چشم غیر مسلح نیز وجود دارد، اما به هر حال اینها دلیل نمی شود، دلیل آن است که امشب ثابت شود که هلال ماه رؤیت می شود یا نه؟
این مرجع تقلید اضافه کرد: امیدواریم که ان شاءالله هیچ مشکلی پیش نیاید و فردا به صورت شفاف عید برای همه ما باشد اما تکلیف شرعی برای حکم قطعی موکول به امشب خواهد بود.
حضرت آیت الله مکارم شیرازی خطاب به حاضران تاکید کرد: چناچه ثابت شد فردا عید فطر است، فطریه ها را قبلا می پردازید و بعد در نماز عید فطر که نمازی پر برکت و پر فایده است شرکت می کنید.
وی اضافه کرد: اگر می خواهد فطریه را به افرادی که حضور نداند بپردازید، مبلغ مورد نظر را کنار بگذارید و مخلوط با سایر اموال نکنید و بعد که دسترسی پیدا کردید به فرد مورد نظر می دهید.
این مرجع تقلید با اشاره به میزان فطریه هر فرد گفت: به حساب گندم نفری دو هزار توان و به حساب برنج متوسط و معمولی نیز به ازاء هر فرد باید مبلغ شش هزار تومان پرداخت شود و اگر کسانی بتوانند برنج پرداخت کنند بهتر است.
وی ادامه داد: برخی می گویند خوراک ما برنج است چه کنیم؟ که در جواب باید گفت خوراکی شخص شما مهم نیست بلکه خوراک مردم شهر مهم است، بنابراین هر کدام را انتخاب کنید تفاوتی ندارد، معیار خوراک مردم شهر است که هم برنج و هم گندم خوراک مردم شهر است.
این مفسر برجسته قرآن کریم در پایان تصریح کرد: با توجه به اینکه به احتمال قوی امروز روز آخر ماه مبارک رمضان است، باید با این ماه مبارک رمضان وداع کنیم. از خدا می خواهیم تا این لحظه اگر ما را نبخشیده است، در این روز آخر ماه مبارک رمضان ما را ببخشد و اعمال ناقابل ما را به کرمش قبول بفرماید.
حضرت آیت الله مکارم شیرازی تصریح کرد: امام سجاد در وداع ماه مبارک رمضان جمله های بسیار عجیبی دارد، ایشان بسیار بی تابی می کند غصه می خورد و اگر انسان به زبان عربی آشنا باشد بیشتر به این مساله پی می برد.
این مرجع تقلید همچنین اشعاری از سعدی در وداع ماه مبارک رمضان را قرائت کرد./924/پ202/ج