۲۸ اسفند ۱۳۸۹ - ۱۴:۰۲
کد خبر: ۱۰۰۸۷۸
استاد حوزه و دانشگاه:

مبلغان با تأکید بر نوروز اسلامی به تبلیغ معارف دین بپردازند

خبرگزاری رسا ـ یکی از استادان حوزه و دانشگاه با اشاره به ظرفیت‌های تبلیغی تعطیلات نوروز گفت: مبلغان با تأکید بر نوروز اسلامی به جای نوروز باستانی، به تبلیغ معارف دین بپردازند.
مبلغان با تأکید بر نوروز اسلامی به تبلیغ معارف دین بپردازند


حجت‌الاسلام حسین ملانوری، استاد حوزه و دانشگاه و از فعالان عرصه تبلیغ در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری رسا با اشاره به مهیا شدن فرصت‌های تبلیغی در تعطیلات نوروز از مبلغان خواست تا با تأکید بر نوروز اسلامی به جای نوروز باستانی، به تبلیغ معارف دین بپردازند.

وی با بیان این‌که مبلغان باید همواره بعد محتوایی نوروز را مدنظر قرار دهند، افزود: با گسترش اسلام در ایران، برخی از سنت‌های غلط از بین رفت و برخی از سنت‌های دیگر اصلاح شد؛ یعنی اسلام کالبد سنت‌ها را نگه داشت، محتوا و روح آن‌ها را عوض کرد.

این پژوهشگر حوزوی با اشاره به محتوای غلط نوروز در اعصار گذشته و تغییر کالبد آن به محتوایی اسلامی، اظهار داشت: ایرانیان با استفاده از تعالیم اسلامی، محتوای غلط نوروز را به محتوای اسلامی تغییر دادند که در دوران کنونی این محتوا به خوبی مشهود است.

وی برگزاری جشن‌هایی همچون مهرگان، خردادگان، مردادگان و جشن نوروز باستانی را از جمله مراسمی در خدمت پادشاهان مستبد گذشته و به ضرر مردم دانست و گفت: ایرانیان پس از این‌که به اسلام گرایش پیدا کردند، محتوای آن جشن‌ها را که محتوایی به نفع پادشاهان بود عوض کرده و آن را در خدمت مردم قرار دادند.

حجت‌الاسلام ملانوری با بیان این‌که نوروز اسلامی ملت ایران نوروزی است که در آن توجه به خدا وجود دارد، تصریح کرد: خواندن دعای تحویل سال «یا مقلب القلوب و الابصار» و برپایی مراسم دید و بازدید و صله رحم و عبادت‌های ویژه حکایت از یک نوروز اسلامی در میهن عزیزمان دارد.

این نویسنده حوزوی با ارائه تعریفی از نوروز به روز نو، به روایتی از امام صادق(ع) اشاره کرد و با بیان این‌که نوروز همان روزی است که آدم هبوط کرد، کشتی نوح به ساحل نجات نشست و حضرت علی(ع) به ولایت منصوب شد، گفت: تصور تاریخی داشتن از این روایت کاملاً اشتباه است؛ چراکه نوروز، روزی است که در آن حوادث مهمی به نفع انسان اتفاق بیفتد.

وی با بیان این‌که روز پیروزی انقلاب اسلامی ایران، تسخیر لانه جاسوسی امریکا، پیروزی حزب‌الله لبنان بر صهیونیست‌های غاصب از روزهای نوروز است، خواستار تفسیر مناسب نوروز برای مردم شد و اظهار داشت: در صورتی نوروز، نوروز است که حادثه مهمی به در این روز نفع مسلمانان اتفاق افتد که مهم‌ترین آن، تغییر حال از بدی به خوبی است.

حجت‌الاسلام ملانوری با اشاره به ظرفیت‌های تبلیغی مناسب تعطیلات نوروز، تبلیغ عملی و تن به تن با ترویج دستورالعمل‌های اخلاقی اسلام، سرکشی از خانواده‌ها و صله رحم، خواندن دعای تحویل سال و انجام برخی آداب و سنت‌هایی که در روایات برای عید نوروز بیان شده است را از انواع دیگر تبلیغ عملی محتوای دین در عید نوروز برشمرد.

وی حضور در مساجد و تقویت آن در طول تعطیلات نوروز را ضروری دانست و از روحانیان خواست تا با برپایی نمایشگاه‌هایی محصولات فرهنگی با رویکرد اولویت‌های تبلیغی در محل‌های خاص مانند مساجد، ایستگاه‌های نوروزی و امامزاده‌ها در ترویج معارف دین تلاش کنند.

این استاد حوزه و دانشگاه با بیان این‌که از نوروز به عنوان یک فرصت یاد شود نه تهدید، خاطرنشان کرد: روحانیان می‌توانند با برگزاری حلقه‌های معرفتی در اماکن زیارتی و سیاحتی مانند امامزاده‌ها در زمان‌های خاص مانند وقت نماز ظهر و عصر و وقت نماز مغرب و عشا و با ساماندهی گروه‌هایی به سؤالات مردم پاسخ دهند.

وی همچنین برپایی جلسات پرسش و پاسخ در مکان‌های تجمع مسافران را مناسب ارزیابی کرد و ابراز داشت: بسیاری از مردم در مسافرت به مسائلی برخورد می‌کنند که جوابش را نمی‌دانند؛ از این‌رو می‌توانند به این مکان‌ها مراجعه کرده و پاسخ سؤالات خود را در موضوعات مختلف شرعی به دست آورند.

حجت‌الاسلام ملانوری، پخش فیلم و نقد و بررسی آن را از دیگر فعالیت‌های مثبت مبلغان در طول تعطیلات نوروز دانست و گفت: مبلغان با پخش فیلم‌های پرجاذبه و شاد که با رویکرد دینی ساخته شده‌اند، محتوای آن را مورد نقد و بررسی قرار دهند و نکات مثبت،‌ منفی و نقاط ضعف و لایه‌های پنهان فیلم‌ها را برای مردم تبیین کنند. /920/ت302/ع

ارسال نظرات