کتابخانه تخصصی پژوهش در مرکز مدیریت حوزه علمیه قم تأسیس شد
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجتالاسلام محمد ساجدی، مدیرکل مطالعات پژوهشی معاونت پژوهش حوزههای علمیه، پیش از ظهر امروز در گفتوگو با خبرنگاران از راهاندازی کتابخانه تخصصی پژوهشی و پیراپژوهشی در مرکز مدیریت حوزه علمیه قم خبر داد و گفت: با تصویب طرح پیشنهادی تأسیس این کتابخانه، اقدامات اجرایی برای راهاندازی کتابخانه آغاز و جذب کتابدار، تهیه تجهیزات لازم، شناسایی و تهیه منابع مورد نیاز انجام گرفت.
وی با بیان اینکه کتابخانه تخصصی پژوهشی حوزههای علمیه شامل 1250 منبع پژوهشی به زبانهای فارسی، عربی و لاتین مشتمل بر روش تحقیق، روششناسی و سایر حوزههای مرتبط با پژوهش است، گفت: این کتابخانه آمادگی ارائه خدمات به همه مراکز حوزوی و پژوهشگران را دارد.
مدیر کل مطالعات پژوهشی معاونت پژوهش حوزههای علمیه اظهار داشت: این کتابخانه با اهداف تاسیس کتابخانه تخصصی پژوهشی و پیراپژوهشی از طریق تهیه و جمعآوری منابع تخصصی، تسهیل دسترسی به منابع تخصصی پژوهشی و پیراپژوهشی، ارائه اطلاعات تخصصی پژوهش به کارشناسان و پژوهشگران، ترویج استانداردهای پژوهشی و تقویت پژوهش روشمند و علمی در میان دانشآموختگان حوزههای علمیه راهاندازی شده است.
حجت الاسلام ساجدی در ادامه با اشاره به منابع کتابخانه تخصصی پژوهش تصریح کرد: در حال حاضر بیش از هزار و 250 منبع تخصصی در این کتابخانه به زبانهای فارسی، عربی و انگلیسی در گستره نظام پژوهشی فراهم شده است.
وی در بخش دیگری از سخنان خود خدمات پژوهشی را از دیگر خدمات ارائه شده در این کتابخانه عنوان کرد و گفت: این کتابخانه افزون بر خدمات کتابداری مرسوم در کتابخانهها، برخی از خدمات پژوهش از جمله تشکیل پرونده علمی، هدایت پژوهشگران از نظر روش پژوهش و جستجوی مطالب علمی مربوط به نظام پژوهش را نیز ارائه میدهد.
مدیر کل مطالعات پژوهشی معاونت پژوهش حوزههای علمیه در بخش دیگری از سخنان خود از اجرای طرح مجموعهسازی متون پژوهشی خبر داد و ابراز داشت: در راستای تکمیل منابع کتابخانه تخصصی پژوهش، چند جلد مجموعه پژوهش تهیه شده که این مجموعهها شامل مقالات و یا کتبی است که با موضوع پژوهش نگاشته نشدهاند اما دارای مطالبی در زمینه پژوهش هستند.
حجت الاسلام ساجدی همچنین با اشاره به اجرای طرح مآخذشناسی پژوهشی خاطرنشان کرد: این طرح به منظور شناسایی منابع علمی با موضوع پژوهش شامل 5 هزار و 600 عنوان در سه زبان فارس، عربی و لاتین به انجام رسیده است.
وی با بیان این که طرح چکیده نویسی منابع پژوهشی نیز در آینده اجرایی خواهد شد، خاطرنشان کرد: این طرح با هدف تدوین مجموعهای از چکیدههای کتب پژوهشی و به جهت تسهیل استفاده پژوهشگران از منابع در دو مرحله و هر مرحله شامل 500 عنوان کتاب اجرا میشود.
مدیر کل مطالعات پژوهشی معاونت پژوهشی حوزه علمیه در پایان با تأکید براهمیت نمایهسازی در کتابخانهها، افزود: در این طرح تعداد 500 عنوان کتاب مربوط به نظام پژوهشی نمایهسازی شده و مورد استفاده مراجعین کتابخانه قرار میگیرد و در صورت لزوم هم به طور عمومی منتشر خواهد شد. /920/پ202/ع