۱۰ تير ۱۴۰۵ - ۱۷:۱۶
کد خبر: ۸۱۹۲۲۹

اسکان 70هزار و پذیرایی 250هزار زائر در 300بقعه کشور در تشییع رهبر شهید

اسکان 70هزار و پذیرایی 250هزار زائر در 300بقعه کشور در تشییع رهبر شهید
امکان اسکان 70هزار زائر و پذیرایی روزانه از 250 هزار زائر در 300 بقعه متبرکه کشور در تشییع رهبر شهید فراهم شد.

به گزارش سرویس فرهنگی و اجتماعی خبرگزاری رسا،  در آستانه برگزاری مراسم تشییع رهبر شهید انقلاب، تمامی دستگاه‌ها، نهادها و ظرفیت‌های مردمی در یک هم‌افزایی ملی برای میزبانی شایسته از میلیون‌ها عزادار و زائر پای کار آمده‌اند. در این میان، سازمان اوقاف و امور خیریه به عنوان یک شبکه عظیم خدمت‌رسانی، نقش مهمی در این حماسه ملی ایفا می‌کند. بر این اساس، شبکه 300 بقعه متبرکه در سراسر کشور به ایستگاه‌های جامع خدمت تبدیل شده‌اند تا با ظرفیت اسکان شبانه‌روزی 70 هزار نفر و پذیرایی روزانه از 250 هزار زائر، دغدغه‌های رفاهی و معنوی عزاداران را برطرف کنند. فراتر از خدمات ایام تشییع، این سازمان در اندیشه آن است تا با ثبت و مستندسازی این سرمایه عظیم اجتماعی و ایجاد موقوفات جدید با محوریت ترویج اندیشه‌های رهبر شهید، این خیزش عظیم مردمی را به یک جریان ماندگار فرهنگی در تار و پود جامعه تبدیل کند.

رضا معممی مقدم، مدیرکل فرهنگی سازمان اوقاف و امور خیریه، در گفت‌وگویی به تشریح برنامه‌های این سازمان در مراسم وداع و تشییع شهید امام خامنه ای(ره)، رهبر عظیم‌الشأن و عزیز مردم ایران، پرداخته است.

سازمان اوقاف و امور خیریه با چه رویکرد و برنامه‌ریزی کلانی در خدمت‌رسانی به زائران مراسم تشییع رهبر شهید مشارکت می‌کند؟

از همان لحظه‌ای که برنامه برگزاری مراسم اعلام شد، سازمان اوقاف و امور خیریه تمامی ظرفیت‌های خود را به میدان آورد. نگاه ما این است که خدمت به زائران مراسم تشییع رهبر شهید و تشییع‌کنندگان عزیز، تنها یک مأموریت اداری نیست؛ بلکه یک افتخار، یک وظیفه دینی و انقلابی و در حقیقت ادای دین به فرهنگ ولایت، ایثار و شهادت است.

به همین دلیل در همه استان‌ها ستادهای خدمت‌رسانی فعال شدند و بقاع متبرکه، هیئت‌های امنا، خادمان، مراکز افق، گروه‌های جهادی و خیرین پای کار آمدند.

تلاش ما این است که زائران از لحظه ورود تا زمان بازگشت، دغدغه‌ای بابت اسکان، تغذیه، استراحت یا خدمات فرهنگی نداشته باشند و احساس کنند که بقاع متبرکه و حرم‌های امامزادگان، خانه خودشان است.

آیا بقاع متبرکه در این رویداد صرفاً محل برگزاری مراسم هستند یا به عنوان یک شبکه خدماتی-فرهنگی نقش گسترده‌تری دارند؟

بقاع متبرکه امروز تنها محل برگزاری مراسم نیستند، بلکه یک شبکه بزرگ خدمت‌رسانی مردمی به شمار می‌روند. در مجموع حدود 300 بقعه متبرکه در سراسر کشور میزبان مراسم‌های مختلف بزرگداشت و عزاداری خواهند بود و به صورت ویژه مسئولیت اسکان، اطعام و ارائه خدمات به زائران را بر عهده دارند.

در این بقاع علاوه بر مراسم عزاداری، خدماتی همچون اسکان، اطعام، استراحت، اقامه نماز، محافل قرآنی، پاسخ‌گویی شرعی، راهنمایی زائران و خدمات فرهنگی و رفاهی ارائه می‌شود. این ظرفیت نشان می‌دهد که بقاع متبرکه در بزنگاه‌های مهم کشور، هم پایگاه معنوی مردم هستند و هم پایگاه خدمت.

ظرفیت اسکان زائران در بقاع متبرکه کشور به چه میزان است و این ظرفیت چگونه به صورت روزانه مدیریت می‌شود؟

در این ایام ظرفیت اسکان حدود 70 هزار نفر در شبانه‌روز در بقاع متبرکه پیش‌بینی شده است که این ظرفیت در بقاع شاخص فراهم شده و زائرسراها، شبستان‌ها، سالن‌ها و فضاهای مناسب برای استراحت زائران تجهیز شده‌اند. مدیریت این ظرفیت به صورت شبانه‌روزی انجام می‌شود و اگر در برخی مسیرها با افزایش جمعیت روبه‌رو بشویم، امکان افزایش ظرفیت و استفاده از فضاهای پشتیبان نیز وجود دارد.

هدف ما این است که زائران به‌ویژه خانواده‌ها، سالمندان و بانوان، در فضایی آرام و مناسب استراحت کنند و با آرامش به مسیر خود ادامه دهند.

ارسال نظرات