۱۴ تير ۱۴۰۴ - ۱۹:۱۲
کد خبر: ۷۸۵۶۰۰
دبیر ستاد جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی اصفهان:

روضه امام حسین، مدرسه‌ تربیت برای مجاهدت است

روضه امام حسین، مدرسه‌ تربیت برای مجاهدت است
حجت‌الاسلام محسن کریمی دبیر ستاد جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی استان اصفهان گفت: روضه امام حسین، مدرسه‌ تربیت برای مجاهدت است، این مجالس باید انسان‌هایی تربیت کنند که در وقت نیاز، آماده فداکاری باشند.

به گزارش خبرگزاری رسا در اصفهان، حجت‌الاسلام محسن کریمی، دبیر ستاد جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی استان اصفهان در مراسم عزاداری دهه اول محرم در هیئت انصارالحسین(علیه السلام) اصفهان اظهار داشت: اسلام دو سطح دارد، یک سطح حداقلی که به عبادات فردی مانند نماز، روزه و اعمال ظاهری محدود می‌شود و سطحی حداکثری که مسئولیت اجتماعی، سیاسی و تبعیت عملی از ولیّ خدا را نیز دربرمی‌گیرد.

وی افزود: ایمان صرفاً با نماز و روزه سنجیده نمی‌شود، خداوند بندگان مؤمن را نه فقط به عبادات بلکه به پایداری در موقعیت‌های سخت و در مسیر حق آزمایش می‌کند. صرف انجام واجبات، تمام معنای ایمان نیست.

دبیر ستاد جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی استان اصفهان تأکید کرد: ایمان حقیقی به معنای اطاعت محض است، کسی که مدعی ایمان به پیامبر و امام است، باید در هر شرایطی فرمان آنان را بدون چون‌وچرا بپذیرد، حتی اگر ظاهر دستور غیرمعمول باشد. ایمان بدون تبعیت، ادعایی پوچ است.

کریمی خاطرنشان کرد: آمادگی برای حضور در میدان، لازمه اسلام حداکثری است، افراد بسیاری در تاریخ بودند که با وجود شناخت امام، به میدان عمل وارد نشدند. چون در مرحله‌ی سختی و هزینه دادن، عقب کشیدند. اسلام حداکثری یعنی حرکت، عمل، هزینه دادن و حضور در میدان‌های سخت.

وی شرط تحقق حاکمیت حق را وجود یاران واقعی دانست و گفت: در عصر امام صادق، با وجود هزاران شاگرد، قیامی شکل نگرفت چون آمادگی درونی و تبعیت واقعی وجود نداشت. اطاعت از امام فقط با گفتار محقق نمی‌شود، بلکه نیاز به آمادگی برای عمل و فداکاری دارد.

اشک برای حسین علیه‌السلام باید اشک حماسی باشد
دبیر ستاد جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی استان اصفهان یادآورشد: در عصر غیبت نیز آزمایش برقرار است، غیبت امام زمان به معنای بی‌تکلیفی نیست. مؤمنِ منتظر، باید آماده مجاهده با جان و مال باشد، در هر سطحی که وظیفه ایجاب می‌کند. این انتظار با بی‌عملی و راحت‌طلبی سازگار نیست.
 
کریمی با بیان اینکه اشک برای حسین علیه‌السلام باید اشک حماسی باشد، گفت: گریه بر امام حسین باید انسان را برای مجاهدت آماده کند، نه فقط تخلیه‌ احساسی. تربیت عاشورایی یعنی آماده‌شدن برای ایثار، نه عقب‌نشینی به عبادات فردی صرف.
 
وی تصریح کرد: اشخاصی که از همه‌چیز گذشتند الگو هستند، کسانی که فرزندان خود را در راه دین فدا کردند، یا همسران‌شان را برای دفاع از حرم فرستادند، به معنای واقعی کلمه در مسیر اسلام حداکثری گام نهادند. این همان ایمان عامل و حاضر در میدان است.
 
دبیر ستاد جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی استان اصفهان با بیان اینکه تفاوت بین ادعای ایمان و تحقق آن در صحنه عمل روشن می‌شود گفت: ادعای ایمان اگر منجر به مجاهدت نشود، محک نخورده و بی‌ارزش است. خداوند وعده داده که مؤمنان را خواهد آزمود تا معلوم شود چه کسی در میدان می‌ماند و چه کسی عقب می‌کشد.
 
کریمی تأکید کرد: اصل دین بر عزت و ایستادگی است نه سازش و راحت‌طلبی، مؤمن اجازه ندارد اهل ذلت شود. خدا، رسول و مؤمنان اهل عزت‌اند. در اسلام، صبر و ایستادگی در برابر سختی‌ها وظیفه‌ی هر کسی است که مدعی ایمان است.
 
ایمان کامل مستلزم حضور در تجارت معنوی است
وی گفت: پیروی از امام، حتی در نماز جماعت تعلیم داده می‌شود، در نماز جماعت، اگر امام هنوز در رکوع است، مأموم حق ندارد سر بردارد. این نماد اطاعت کامل است. در زندگی اجتماعی نیز پیروی دقیق از ولیّ خدا واجب است، حتی اگر خلاف تصور شخصی ما باشد.
 
دبیر ستاد جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی استان اصفهان ایمان کامل را مستلزم حضور در تجارت معنوی است و گفت: قرآن می‌فرماید: «آیا شما را به تجارتی راهنمایی نکنم که شما را از عذاب نجات دهد؟» این تجارت، ایمان و جهاد با مال و جان در راه خداست. نجات در این مسیر ممکن است، نه در حداقل‌گرایی عبادی.
 
کریمی تأکید کرد: اسلام حداکثری، دعوت به حضور و آمادگی است، برای یاری امام زمان، باید آماده حضور در میدان نبرد با دشمنان اسلام بود. آنچه ما را به این آمادگی می‌رساند، فهم صحیح دین و تربیت عاشورایی است که در روضه‌ها و مجالس اهل‌بیت شکل می‌گیرد.
 
وی گفت: روضه امام حسین، مدرسه‌ تربیت برای مجاهدت است، اگر مجالس حسینی منجر به تربیت مجاهدان نشود، فقط به اشک اکتفا کرده و کارکرد حقیقی خود را از دست داده‌اند. این مجالس باید انسان‌هایی تربیت کنند که در وقت نیاز، آماده فداکاری باشند.
 
دبیر ستاد جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی استان اصفهان تصریح کرد: تجربه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس، نمونه‌ای از تحقق اسلام حداکثری است، حضور زنان و مردان در میدان، فداکاری مادرانی که چند فرزندشان شهید شد، و جوانانی که جانشان را برای دفاع از اسلام دادند، همه نمونه‌هایی از دینداری در سطح حداکثری است.
ارسال نظرات