حج ، تمرین بسیار فشرده خداشناسی است

به گزارش خبرگزاری رسا در اصفهان، آیت الله سیدیوسف طباطبایی نژاد، نماینده ولی فقیه در استان و مام جمعه اصفهان، در جمع کارگزاران حج استان اصفهان ضمن تبریک دهه کرامت، حج و خدمت به زائران بیت الله الحرام را نعمت بزرگی بیان کرد و گفت: این نعمت بسیار بزرگی است و باید برای آن شکرگذاری کرد، مسئله حج امری است که با مشاهده روایات معصومین، نسبت به اهمیت و ارزش آن متحیر می شویم.
وی در ادامه افزود: امام مجتبی(ع) 25 سفر پیاده به حج انجام دادند و امام حسین(ع) نیز بیش از این بوده و عزم آنها در پیاده رفتن به سفر بوده است و در برخی از روایات است که "افضل عبادات، پیاده رفتن به حج است" و این مراسم آن قدر اهمیت دارد که اگر فردی دیگر به حج نرفت، حکومت باید از بیت المال هزینه این سفر به افراد بدهد تا به حج بروند.
امام جمعه اصفهان عنوان کرد: از وصیت های امیرمومنان(ع) در شب بیست و یکم ماه رمضان درباره ایتام، قرآن و بیت الله الحرام است و می فرماید: " اللَّهَ اللَّهَ فِي بَيْتِ رَبِّكُمْ لَا تُخَلُّوهُ مَا بَقِيتُمْ فَإِنَّهُ إِنْ تُرِكَ لَمْ تُنَاظَرُوا".
وی اضافه کرد: در روایت است که حضرت آدم(ع) زمانی که به زیارت حج آمد فرشتگان ایشان را در منا استقبال کردند و به حضرت آدم گفتند برخی از ما هزار سال قبل به این سرزمین برای زیارت آمده ایم، دهه آخر ایام حج، ایام عید است عید رسمی و قرآنی مسلمانان عید فطر و عید قربان است و عید از عود بوده که به معنای برگشت است که همانند برگشت درختان و گیاهان در بهار به طبیعت خود است.
نماینده ولی فقیه در استان اصفهان خاطر نشان کرد: عید انسان نیز زمانی است که به خدا بازگردد، هم چنان که برخی افراد از خدا جدا می شوند و زمانی که به خدا بازگردند برای آنها عید است لذا در روایت است که «هر روز که انسان در آن گناه نکند عید بوده» و این روز می تواند هر روزی باشد.
آیت الله طباطبایی نژاد با تاکید بر این که طبیعت انسان طبیعت خداشناسی است تصریح کرد: همه انسان ها فطرت خدایی دارند " فِطْرَتَ اللَّهِ الَّتِی فَطَرَ النَّاسَ عَلَیْهَا ۚ لَا تَبْدِیلَ لِخَلْقِ اللَّهِ". در عید فطر نیز فرد پس از یک ماه که مقابل انجام گناه ایستاده ، در عید فطر به فطرت انسانی خود بازمی گردد و ماه رمضان، ماه تمرین خداشناسی و تمرین در محضر خدا بودن است و برای افرادی که در این ماه خوب تمرین کرده اند عید فطر، روز عید است.
عضو خبرگان رهبری، حج را تمرین بسیار فشرده خداشناسی عنوان کرد و ادامه داد: همه کارهایی که در مراسم و مناسک حج انجام می دهیم ممکن است با عقل مطابقت نداشته باشد، اما خلاصه این اعمال این است که انسان دربست در اختیار خدا باشد و اطاعت و بندگی کند و این بالاترین تمرین است.
وی اضافه کرد: از روایات و سلوک ائمه اطهار و دعای عرفه امام حسین(ع) برمی آید که این سرزمین، سرزمینی خاص است و توفیق زیارت آن و توفیق این که مدیر جمعی باشید که قصد ساختن آنها را دارید نیز مهم است.
امام جمعه اصفهان مدیریت برای انسان سازی را مسئولیت ساز دانست و گفت: روایت از معصوم است که می فرماید: "کسی که ولایت جمعی را به عهده گرفت سزاوار است ابتدا خود را اصلاح و درست کند" ولذا باید از مدیر تا روحانی کاروان الگو باشند و نباید خود را فراموش کنند.
وی خاطر نشان کرد: این سرزمین مکان رشد است و نباید این فرصت را از دست داد و مکانی است که خداوند متعال در آن نظر دارد و سفری است که شکر می خواهد و شکر نیز به سه گونه است که در ابتدا همه امور را از جانب خدا بدانیم و این شکر قلبی است و پس از آن شکر زبانی و گفتن الحمدالله است و سپس شکر عملی است که اگر در این سفر قرار گرفتید آن را خراب نکنید.
آیت الله طباطبایی نژاد اظهار کرد: امیرمومنان(ع) می فرماید از نعمت خدا در راه غیرخدا استفاده نکنید و کمترین امری که باید در آن حق خدا را رعایت کرد این است که در معصیت، از نعمت خدا استفاده نشود.
در ابتدای این دیدار حجت الاسلام اژدری مدیر سازمان حج و زیارت استان اصفهان ضمن توصیه هایی به مدیران کاروان های حج و زیارت با اشاره به مهمان خدا بودن حجاج گفت: خدای متعال مهمانی بزرگی تدارک دیده و کارگزاران حج را انتخاب کرده تا به مهمانان خدا خدمت کنند و به واسطه این افتخار باید خدا را شکر کرد.
وی در ادامه افزود: در این مسیر خود نیز از یاد خدا غافل نشوید و عمده در این سفر یاد خداوند است و آنچه هدف ما در سفر حج و دفتر نمایندگی رهبر معظم انقلاب است توجه به خدا است.
حجت الاسلام اژدری با تاکید بر توجه و یاد خدا در همه امور حج تصریح کرد: در این مسیر از استمداد از امیرالحاج امام زمان(عج) غافل نشوید و با حضرت خلوت و دعا داشته و با روحانیون هماهنگی و تعامل داشته باشید.
وی با اشاره به لزوم حضور مسئول کاروان در بعثه و شناسایی مسئولین کاروان ها و همکاری دوجانبه در امور عنوان کرد: کلید کار، تعامل و محبت است و یکی از رموز موفقیت مدیر کاروان، ایجاد فضای ایده آل و آرام بخش برای زائر است و تعامل مدیران کاروان و روحانیون بسیار مهم است.
گفتنی است در مراسم حج سال 1404 تعداد 57 کاروان از استان اصفهان شامل هشت هزار و 145 نفر زائر به سرزمین وحی مشرف می شوند که نسبت به سال گذشته رشد داشته است و زائران بیت الله الحرام طی 35 پرواز از فرودگاه شهید بهشتی اصفهان از 21 تا 31 اردیبهشت به مناسک حج مشرف می شوند./1304/