طلاب مسئله تبلیغ را جدی بگیرند
قائم مقام مدیر حوزه علمیه قم ادامه داد: امروز طلاب و روحانیون باید اشبه الناس به رسولالله(ص) باشند تا بتوانند تأثیرگذاری مطلوب داشته باشند. سیره علمی و عملی رسولاکرم(ص) را در زندگی خود پیاده کنیم.
حجتالاسلام والمسلمین ملکی افزود: امروز فعالیتهای تربیتی بسیار حائز اهمیت است، ما باید از خانوادههای خود شروع کنیم، اگر خانواده اخلاق و رفتار ما را بپسندد، دیگران نیز اخلاق و رفتار ما را میپسندند. حضرت رسولالله(ص) ابتدا از خانواده خود شروع کرد، "وَ أَنذِرْ عَشِیرَتَکَ الْأَقْرَبِینَ" ما نیز باید فعالیتهای تبلیغی و تربیتی خود را از خانواده شروع کنیم.
قائم مقام مدیر حوزه علمیه قم ادامه داد: اگر انسان خود را در معرض تربیت قرآنی دهد، صدها شبهه هم نمیتواند تأثیری بر او داشته باشد. در قرآنکریم آمده است «یَا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُوا قُوا أَنْفُسَکُمْ وَأَهْلِیکُمْ نَارًا»، لذا انسان باید مراقب خود و خانوادهاش باشد.
وی اظهار کرد: دنیا در حال تغییر و تحول عظیمی است، همین هوش مصنوعی در حال ساخت شخصیتهای مصنوعی و دیجیتالی است، نیاز است اساتید حوزههای علمیه و مبلغان، علوم و دانش خود را بروزرسانی کنند و در مسائل فرهنگی و تربیتی به ویژه در برخورد با نسل جدید، محتوای مناسب ارائه کنند.
استاد حوزه بیان کرد: در مسائل تربیتی باید تلاش جدی کرد؛ اولین کار مطالعه است و بدون مطالعه و اطلاعات لازم نمیشود کار کرد، مثل یک باغبان کاربلد باید عمل کرد، کسی باغبانی بلد نباشد، نمیتواند باغی را آباد کند، لذا نقش معاونین تهذیب در تربیت طلاب جوان بسیار مهم است.
وی یادآور شد: معاونین تهذیب بازوان مدیران در مدارس علمیه هستند؛ با همفکری و برنامهریزی، فعالیتهای تربیتی را در مدارس اجرا کنید؛ امروز حوزههای علمیه خط مقدم فعالیتهای فرهنگی و تبلیغی هستند و نیاز است طلاب به علوم اسلامی تسلط کاملی داشته باشند.
حجتالاسلام والمسلمین ملکی در پایان گفت: امروز وظیفه اصلی حوزه، تربیت و تبلیغ است؛ در مسائل تربیتی و تبلیغی باید با برنامه و جامع عمل کرد. طلاب مسئله تبلیغ را جدی بگیرند.