گزارشی از همایش تجلیل از شخصیت عرفانی و معنوی آیت الله بهجت
به گزارش خبرگزاری رسا، همایش تجلیل از شخصیت علمی و عرفانی حضرت آیت الله حاج شیخ محمد تقی بهجت فومنی(ره)، با حضور روحانیان، اساتید و طلاب حوزه علمیه قزوین و مسؤولان استان، هفته گذشته در سالن اجتماعات دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره) قزوین برگزار شد.
لحظه لحظه عمر حضرت آیتالله بهجت(ره) در ذکر و فکر سپری شد
در ابتدای این همایش حجتالاسلام محمد بهجت، فرزند آیت الله بهجت(ره) با اشاره به شخصیت وجودی ایشان، گفت: حضرت آیت الله بهجت(ره) در سیر و سلوک سابقه ده ها ساله دارد، ایشان از شاگردان عارف کامل حضرت آیت الله سید علی آقای قاضی (ره) و مورد توجه خاص آن استاد بزرگ بوده و در اوان جوانی، مراحلی را در عرفان سپری کرد.
وی، تواضع، شهرت گریزی، هویت ستیزی و فروتنی را از ابعاد برجسته شخصیت معنوی حضرت آیتالله بهجت(ع) دانست و افزود: در مجالسی که از طرف ایشان برگزار می شد، به خطبای مجالس توصیه می کردند که حتی از ذکر نام ایشان در آن مجلس خودداری کنند که این خود دلیل اوج هویت ستیزی و هوس پرهیزی این مرجع بزرگ بود.
فرزند آیتالله بهجت(ره) با بیان اینکه عارف بزرگی چون امام خمینی(ره) به ایشان عنایتی خاص داشتند، اظهار داشت: امام راحل(ره) پس از بازگشت به قم در اول انقلاب، در بیت ایشان حضور یافته و به دیدار یکدیگر نایل آمدند.
حجت الاسلام بهجت در ادامه سخنان خود به شخصیت وجودی حضرت آیتالله بهجت(ره) اشاره کرد و گفت: ایشان از هر لحظه عمرش دو استفاده می کرد که یکی «ذکر و دیگری فکر» بود. دوازده ساعت بیداری ایشان صرف عبادت می شد و روزی هزار مرتبه آیه «انا انزلنا» را قرائت می کردند.
تأکید حضرت آیتالله بهجت(ره) بر حفظ ارزش های نظام و حاکمیت
حجتالاسلام کاظم صدیقی، امام جمعه موقت تهران از دیگر سخنران این همایش بود که در سخنانی استکبار ستیزی و ظلم ستیزی را گوهر اصلی حضرت آیت الله بهجت(ره) دانست و گفت: ایشان در این زمینه به قدری حساس بودندکه همواره برای مقابله با استکبار بر حفظ ارزش های نظام و حاکمیت تاکید می کردند. این فقیه بزرگوار با وجود این که با رادیو و تلویزیون هیچ ارتباطی نداشت، اما از تمام اخبار و اطلاعات روز آگاهی داشته و در عرصه سیاست و میدان مبارزه و انقلاب فعال بودند.
وی افزود: در خصوص حضرت آیت الله بهجت(ره) آموزه های فراوانی وجود دارد، از جمله این که ایشان بسیار اهل عبادت بود، به گونه ای که هر روز زیارت عاشورا را دو مرتبه قرائت و ساعاتی از روز را در عبادت به سر می برد.
امام جمعه موقت تهران، از حضرت آیت الله بهجت(ره) به عنوان خاتم الحکما و خاتم الزاهدین یاد و خاطر نشان کرد: کرامت هایی که از این بزرگوار به صورت مستقیم و غیر مستقیم نقل شده نشان از آن دارد که زندگی ایشان بسیار عادی و معمولی بوده است.
حجتالاسلام صدیقی اظهار داشت: حضرت آیت الله بهجت(ره) نیاز به غذای ظاهری نداشتند، بلکه با غذای روحی نیاز خود را تامین می کردند. این شخصیت علمی و عرفانی نیاز به چشم نداشتند، بلکه سیرت انسان ها را می دیدند و حتی رحلت شان نیز اختیاری بود و از مرگ خود اطلاع داشتند.
وی ابراز داشت: حضرت آیت الله بهجت(ره) از علمای منبع ، فقیه و مجتهدی بسیار بزرگ بود و صحبت کردن درباره شخصیت ایشان به زمان زیادی نیاز دارد.
رییس دادگاه عالی انتظامی قضات با اشاره به اینکه امروز در دانشگاه ها رشته ها تخصصی شده است، تاکید کرد: علمای ما به این جامعیت رسیده اند که در چند علم به تبحر بسیاری دست یابند و حضرت آیت الله بهجت(ره) از چنین شخصیت هایی بود، اصولی و کلامی بود و در محضر علمای نجف فلسفه هم آموخته بود.
امام جمعه موقت تهران تصریح کرد: حضرت آیت الله بهجت(ره) عالم به علم بود و بر عمل به علم بسیار تاکید و اسرار داشت، معتقد بود که اگر کسی به علم اش عمل کند، قبله اهل نظر و باطن می شود.
حجتالاسلام صدیقی با اشاره به مراسم تشییع پیکر حضرت آیتالله بهجت(ره) اظهار داشت: به دلیل شخصیت والای آن مرد روحانی، مراسم تشییع پیکر ایشان با حضور بسیار گسترده مردم روبرو شد. ارتباط نزدیک حضرت آیت الله بهجت(ره) با خداوند و اهل بیت(ع) دل های مردم را مجذوب خود کرده بود و تنها دلیل حضور پرشور مردم در این مراسم بود.
حجت الاسلام صدیقی خطاب به حضار تأکید کرد: از چگونگی زندگی و شخصیت این مرد عرفانی درس گرفته، آن را سرلوحه برنامه های خود قرار داده و در جهت حفظ نظام جمهوری اسلامی کوشا باشید.
حضرت آیت الله بهجت(ره) تجسم الگوی رفتاری اهل بیت و معصومین (ع)
در پایان این همایش حجتالاسلام حسین گنجی از شاگردان حضرت آیت الله بهجت(ره) به سخنرانی پرداخت و با بیان اینکه حضرت آیت الله بهجت(ره) تجسم الگوی رفتاری اهل بیت و معصومین (ع) بود، گفت: یکی از ویژگی های حضرت آیت الله بهجت(ره) که ایشان را از دیگر عالمان و بلکه مجتهدان ممتاز می کند، الگوی رفتاری برگرفته از شیوه معصومین (ع) است.
وی اضافه کرد: این ویژگی طوری بود که حتی هر انسان غافلی را به خدا متوجه می کرد به گونه ای که جوانان زیادی در کشور همواره مشتاق دیدار ایشان بوده و به قم عزیمت می کردند.
حجت الاسلام گنجی خاطر نشان کرد: حضرت آیتالله بهجت(ره) هر روز در حرم مشغول به عبادت بود، چهره نورانی ایشان برای هر بیننده ای جاذبه داشت و کیفیت نشست و برخاست و حرکات و سکنات ایشان جلب توجه کرده و نشان از این بود که در یک فضای معنوی خاصی زندگی می کند.
حضرت آیتالله بهجت(ره) ثروتمندترین مرد جهان به لحاظ معنوی
وی از حضرت آیت الله بهجت(ره) به عنوان ثروتمندترین مرد جهان به لحاظ معنوی یاد کرد و افزود: ایشان در مرحله ای بود که حضرت امام خمینی (ره) برای ایشان احترام خاصی قایل بوده و از ایشان می خواست که به جمکران رفته و برای مردم دعای ویژه ای داشته باشند.
وی یکی از ویژگی های حضرت آیت الله بهجت(ره) را حجاب ظلمانی و نورانی دانست و گفت: آیت الله بهجت از اسرار درون انسان ها اطلاع کافی داشت و به دلیل حالات معنوی تمام پرده ها از مقابل ایشان کنار رفته و درون آدمها را می دیدند. حضرت آیتالله بهجت(ره) در ذکر و یاد خدا بی نظیر و بی بدیل بود، به گونه ای که ساعت ها مشغول عبادت بود و مستمر با خدای خود ارتباط داشت.
خاطرنشان می شود، حضرت آیتالله محمد تقی بهجت(ره)، در اواخر سال 1334 هجری قمری در شهر فومن از توابع استان گیلان به دنیا آمد. تحصیلات ابتدایی را در مکتب خانه فومن به پایان رسانده و پس از آن در همان شهر به تحصیل علوم دینی پرداخت.
این مرجع تقلید شیعیان جهان پس از طی دوران مقدماتی تحصیلات دینی در شهر فومن به سال 1348 هجری قمری، هنگامی که تقریباً 14 سال از عمر شریفش می گذشت، به عراق عزیمت کرد و در کربلای معلّی اقامت گزید. از ایشان تألیفات متعددی در فقه و اصول به یادگار مانده است. وی بعد از ظهر روز یکشنبه، 27 اردیبهشت ماه 88 به ملکوت اعلی پیوست و در جوار بارگاه ملکوتی حضرت معصومه(س) به خاک سپرده شد. /920/د102/ع